Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 7., péntek

5.778 - Varga Mihály: Aki mást mond, az félretájékoztatja az országot, félretájékoztatja az embereket!

Bajnai még most is félretájékoztatja az országot
2010-05-07 09:59

Magyarországon ma is vészhelyzet van, ez tény. Aki mást mond, az félretájékoztatja az országot, félretájékoztatja az embereket - nyomatékosította sajtótájékoztatóján Varga Mihály.

A legfrissebb gazdasági hírek is bizonyítják, hogy a válság még nem múlt el, a helyzet semmivel nem jobb a korábbinál - fogalmazott a politikus. Rámutatott: a Bajnai-kormány továbbra is félrekezeli a problémát, mélyíti a válságot. Emiatt az új kormánynak gyors, rendkívüli intézkedéseket kell tennie annak érdekében, hogy Magyarországot kihúzza a gödörből.

Varga Mihály emlékeztetett: az Európai Bizottság legújabb jelentésében lesújtó adatokra világít rá. Hazánk 2009-ben Görögország után a második volt a kamatkiadások nagyságának tekintetében, idén pedig még mindig a harmadik helyen áll (Görög- és Olaszország mögött). A Bizottság szerint az államháztartási hiány jóval nagyobb lesz annál, amit a kormány tervezett.

Ehhez jönnek olyan adatok, mint például a 11,8 százalékos munkanélküliség, vagy a 825 ezres BAR-lista. Jelenleg 90 ezer olyan ingatlan van az országban, ahol kényszerkilakoltatás és árverezés van kilátásban - hangsúlyozta a fideszes politikus. Folytatta: a benzinár is történelmi csúcsra emelkedett - még soha nem kellett ennyit fizetnünk az üzemanyagért.

Aki ezek után azt mondja, hogy Magyarország már túl van a válságon, az egyszerűen félretájékoztatja az embereket - utalt Varga Mihály Bajnai Gordon minapi nyilatkozatára.

(fidesz.hu)