Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 6., csütörtök

5.767 - Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom, Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége, Független Újságírók Szövetsége > Az ORTT Panaszbizottság részére!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2010. május 6. 18:27
An: Kutasi József
Betreff: ORTT-s panasz a tévétársaságok

 

ORTT-s panasz az ATV, RTL, TV2, MTV, HírTv, EchoTv ellen

Az ORTT Panaszbizottság részére!

Tisztelt Panaszbizottság!


Megítélésünk szerint az ATV, RTL, TV2, MTV, HírTv, EchoTv hírműsoraiban és politikáról - gazdaságról - társadalmról szóló másoraiban rendszeresn megsértik a médiatörvényt, különösen a 4-es paragrafusát, a Magyar Köztársaság Alkotmányát (61. paragrafusa 1. kimondja: a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra) a Btk.211. paragrafusát - miszerint "a választókat tájékoztatni kell azokban az ügyekben, amelyek az ország függetlenségével, a magyarság jövőjével vannak kapcsolatban." Tájékoztatási kötelezettség elmulasztásáért a Btk. szerint három évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

Ezért kérjük az ORTT-t, hogy sürgősen vizsgálja ki és hozza nyilvánosságra (és nekünk is küldje el e-mailben), hogy a 2010-es országgyűlési választáson az országos listát állító pártok 2010. február 01-től 2010. április 30-ig milyen arányban szerepeltek a fenti televíziók műsoraiban! A negatív-manipuláló, rágalmazó műsorrészeket vagy riportokat különösen a Jobbik esetében, külön kérjük feltüntetni a statisztikában!

Amennyiben a statisztika igazolja meglátásunkat, úgy elvárjuk az ORTT Panaszbizottságától, hogy a legsúlyosabb büntetést szabja ki a fenti tévékre!
A pártoktól független civil társadalom számára az is elfogadhatatlan, hogy a politikai műsorokban sms-falat működtető EchoTv Kibeszélő és a Napi aktuális című műsoraiban és a TV2 Mokka című műsorában, nagymértékű cenzúrát alkalmaznak a tartalmas és lényeges sms-ek tekintetében, a Mokkában megfigyelhető, hogy nagymértékű az MSZP propagálása.

Ezért ennek a vizsgálatát és büntetését is kérjük. Ha szükségük van rá, akkor bizonyítani is tudjuk a cenzúrát! A magyar társadalom közel 99%-a nem párttag, miközben a fenti televíziókban a politikai műsorok kb. 99%-át, a sok esetben hitelüket vesztett pártok vezetői, szakértői töltik ki.

Tragikus, hogy a hazánkat sakkban tartó legfontosabb hatalmi ág, a média kénye-kedve szerint büntetlenül elhallgathatja a lényegről beszélő hiteles embereket, (pl. Az Országos listát állító Jobbik elhallgatása, vagy kevés lehetősége, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom vagy a MAREVOSZ szakértőit, akik már 2000 körül megírták a válságot és a kiutat), félrevezetheti, manipulálhatja, rombolhatja a társadalmat miközben a választásokat is eldönti olyan párt vagy pártok javára, amelyek az elmúlt húsz év alatt a médiamaffia segítségével súlyos válságba sodorták az országot, lásd bővebben: a www.fennmaradas.freeweb.hu -n - A rendszerváltás elkerülhetetlen című írásban.

Budapest, 2010. május 06.

Brindza András, ÖFEM, Fetzer János, MAREVOSZ, L.Gyöngyösi Zsuzsanna, FÚSZ
Orbán József, Dr.Hardyné dr.Vida Margit, Forgács Jenő, Dr Stollár Andrásné, Fábián Tamás, Dombi István, Szántó Sándor, Bazsik Lenke, Heltai Erzsébet, Vajta Dénes, Molnár Pál, Kósa Gyula

Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom
Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége
Független Újságírók Szövetsége