Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 6., csütörtök

5.770 - 2010. június 26-27. virradó éjszaka a Mecsek egy csodaszép részén, a Jakab-hegyen Szent Korona szertartás lesz.

Von: Bátor Judit
Gesendet: csütörtök, 2010. május 6. 21:19
An: Kutasi József
Betreff: Esti sorok +Szentkorona Szertartás

 

Kedves Jóska!

 Egy hírt kaptam, gondoltam Neked továbbítom.

 Szép estét, üdv: Judit

 

From: Kárpát-Haza Nemzetőrség

Date: 2010/5/6
Subject: Szent Korona szertatás a Jakab-hegyen

Kedves Barátaink!

2010. június 26-27. virradó éjszaka a Mecsek egy csodaszép részén, a Jakab-hegyen Szent Korona szertartás lesz. Bővebb információ a www.szentkoronaszertartas.hu cím alatt található. A szertartás levezetője Papp Lajos professzor úr lesz. A szertartás végén, 27. hajnalban a napkeltével egyidőben tartandó ökumenikus szentmisét Bátor Botond pálos rendfőnök tartja. ! 

Isten áldjon:

Kövér Miklós

ZARÁNDOKLAT ÉS SZENTKORONA SZERTARTÁS AZ ÉLETÉRT

 

"Jöjjetek hozzám mindnyájan,

kik elfáradtatok és meg vagytok terhelve,

és én felüdítlek titeket."

(Mt. 11:28)

 

Kedves Barátunk, Társunk, Testvérünk!

 

Léleképítő zarándoklatra hívunk 2010. június 26-27-én, a Pécs melletti Jakab-hegyre, az egykori pálos kolostor romjaihoz. Az emberpróbáló zarándoklatot zenével és csenddel kísért virrasztás követi. Világéjszakánk sötétjét Szent Korona Szertartással oszlatjuk el, hogy végül a hajnali nap fényénél egyetemes Istentisztelettel és Szeretetlakomával adhassunk hálát az Úrnak.

 

A szervezők szándéka szerint a Szent László napi Szent Korona Szertartás egy olyan eseménysor része, amely a helyi közösségben élők és az idelátogatók lelkeinek épülésére szolgál. Hitünk szerint a Szent Korona révén a Teremtő felé fordulásunk által Jézus Krisztus isteni személye nyilatkozik meg az emberiségnek. Ez nekünk, magyaroknak különös kegyelem és felelősség. Nehéz, de egyúttal édes teher. Ennek a hitnek a kifejeződése és gyakorlati megélése ez a történés, amely során Megváltónk és apostolai mondatai és személyes fohászaink hangzanak el a Szent Koronán megjelenő, szenteket megszemélyesítő szereplők tolmácsolásában.

 

A zarándoklat célja: Isten üzenetének megértése. Vágyunk szerint a jelenlévők személyesen élhetik át az Úr jelenlétét életükben, személyes üzeneteit vehetik át belső megélésük révén, amelyhez alkalmat teremtenek a körülmények, hogy "átváltozott", "megtisztult" emberekként új útravalóikkal zarándokolhassanak haza otthonaikba, családjaikhoz, hétköznapi feladataikhoz a Hegyről.

 

Barátaink széles e Földön, Társaink a megpróbáltatások idején, Testvéreink az Úrban gyertek el velünk zarándokolni a Jakab-hegyre, erre az ősi szent helyre, az Úr lábai elé, hogy részesedhessünk az ő szeretetében és kegyelmében, amelyre nagy szüksége van kisebb és nagyobb Közösségeinknek egyaránt a próbák idején! Kérünk Mindenkit, aki jönni szeretne a Zarándoklatra, jelezze szándékát honlapunkon