Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 31., hétfő

5.841 - Müncheni magyar cserkészek az egri cserkészparkban

2010. május 28. 12:02 Sz. I.
http://heol.hu/heves/kozelet/muncheni-magyar-cserkeszek-az-egri-cserkeszparkban-307853 

Eger | Hagyományos pünkösdi táborát a Berva-völgyi cserkészparkban tartja a héten a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség Müncheni Csapata.

A mintegy hatvan fiatal a táborépítés után a vendéglátó egri 212. sz. Bornemissza Gergely Cserkészcsapat közreműködésével városismereti vetélkedőn, majd tereptúrán vett részt. Ennek keretében sziklafalat másztak Szarvaskőnél, speciális feladatokat teljesítettek Bélapátfalva térségében, egy éjszakát pedig az Istállóskői ősember-barlangban töltöttek. A Münchenben és környékén élő cserkészek viszontlátogatásra hívták meg az egrieket, akiket a Kastlban - a magyar cserkészet megalakulásának 100. évfordulója alkalmával tartandó - július 30. és augusztus 8. között sorra kerülő jubileumi táborba várnak majd.

A cserkészek a hétvégéig vendégeskednek Heves megyében. Fotó: Ötvös Imre  
 
---------------------------------------------------------------

http://tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=1226 

Cserkészek Münchenből 



Ötvenöt külföldi magyar cserkész érkezett Münchenből Egerbe. A fiatalok egy hetet töltöttek a városban és környékén. Idén 100 éves a magyar cserkészet, ez alkalomból jubileumi nagytábort szerveznek Németországban, melyre az egri cserkészcsapat is meghívást kapott.
 
Az egri kiscserkészek Münchenből érkező társaikat tanították a tíz cserkésztörvényre. A Külföldi Magyar Cserkésszövetség Európai kerületének 67. számú Országh Ilona Leány Cserkészcsapata és a 76. számú Szent Imre Herceg Fiú Cserkészcsapata töltött egy hetet Egerben. A 212. Bornemissza Gergely Cserkészcsapattal egy népszerű közösségi portálon vették fel a kapcsolatot. Korábban már táboroztak Magyarországon, Egerbe első alkalommal látogattak el. A házigazdák megmutatták a vendégeknek a Bükk szépségeit és városi akadályversenyt is szerveztek. Németországban is nagy népszerűségnek örvend a cserkészet, a leánycsapatnak közel 90 tagja van. A találkozó kiváló alkalom volt a térség megismerésére és a kapcsolatok ápolására. 1910-ben, tehát 100 éve alakult a Magyar Cserkészet. Az évforduló alkalmából a Külföldi Magyar Cserkésszövetség jubileumi tábort szervez ez év augusztusban Németországban, ahová az egri cserkészcsapat is meghívást kapott.
Antal Anett, 2010. május 31. 15:20