Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 5., péntek

10.213 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Felvételi: a többség állami finanszírozással tanulhat

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2011. július 25. 18:57
Tárgy: A NEFMI heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




A NEFMI heti hírlevele2011-07-25

Tisztelt Címzett! Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Végül legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.
Felvételi: a többség állami finanszírozással tanulhat
A felvételi eredmények kihirdetése minden évben pontot tesz a megelőző időszak munkával teli izgalmaira – emlékeztetett Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár július 22-én, a felvételi ponthatárok kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Aktuális heti eseményeink

A kulturális kormányzat dolgozik a Bánk bán Los Angeles-i bemutatásának előkészítésén
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft-t bízta meg a Bánk bán Los Angeles-i bemutatójának előkészítésével. Az állami cég arra kapott felhatalmazást, hogy vegye fel a kapcsolatot a Los Angeles-i Operaházzal, tisztázza a szakmai, pénzügyi és adminisztratív kérdéseket, illetve kösse meg a szükséges szerződéseket a Bánk bán mihamarabbi színpadra állítása érdekében.
Megújul a Liszt Ferenc Zeneakadémia
Látványos eredményekhez érkezett a Liszt Ferenc Zeneakadémia megújítása – jelentették be az akadémia képviselői és Bányai Miklós miniszteri megbízott július 21-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Megszületett a megállapodás a siket sportolókkal és edzőikkel
Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára ma zárta azt a többkörös egyeztetés-sorozatot, amely a 2009. évi Siketlimpián, valamint a 2006., 2008. és a 2010. évi Siketek Sakkolimpiáján érmet, vagy pontszerző helyezést elért sportolók és edzőik az előző kormány idején elmaradt jutalmainak kifizetése érdekében történt.
Folyamatosan lehet belépni a rezidensképzésbe

Nincs határidő, ettől az esztendőtől kezdve folyamatosan lehet belépni a rezidensképzésbe. A szakorvosképzésbe történő belépésről szóló, májustól életbe lépett jogszabályok szerint megszűnt az az előírás, miszerint évente csak egy alkalommal, meghatározott időpontig lehetett jelentkezni a rezidensképzésre.



"A kihívás globális és a válasznak is globálisnak kell lennie" - Czene Attila az illegális sportfogadás veszélyeiről
Czene Attila sportért felelős államtitkár előadást tartott az online sportfogadásokról rendezett július 21-i, felcsúti fórumon. Az előadások fő irányvonala az online sportfogadások időszerű kérdéseinek megvitatása volt. A konferenciát a sportért felelős államtitkár „A magyar EU-elnökség munkája az on-line fogadás sport vonatkozásai tekintetében” címmel tartott előadása zárta.

Idén 60 millió forint állami támogatást kap a Művészetek Völgye
Július 22-én kezdődött a 21. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amelynek tervezett, 140 millió forintos költségvetéséből 60 millió forint az állami forrás. Ezt az összeget a kulturális kormányzat a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből biztosítja a szervezőknek.

Egységesednek a művészi és művészeti a munkakörök betöltésének feltételei
2011. július 20-án hatályba lépett az egyes művészi és művészeti munkakörök betöltésének feltételeiről szóló kormányrendelet. Ezután az előadó-művészeti szervezetekben egységes szabályozás vonatkozik mindazokra, akik ezeket a munkaköröket közalkalmazotti jogviszonyban, illetve munkaviszonyban látják el a színházakban és más előadó-művészeti szervezetekben.

Pályázatok a bentlakásos szociális intézmények kitagolására
A kormány döntött a fogyatékossággal élők számára ápolást nyújtó szociális intézmények átalakításáról, azok lakókörnyezetbe való integrálásáról – tájékoztatott Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Idősek Otthonában, július 19-én.

Pályázatok

Álláspályázatok

Jogszabálytervezetek