Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 31., szerda

10.422 - Csaba László: Orbánék eddig többnyire rögtönzött döntéseket hoztak > 2011.08.30. 06:20 atv.hu

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Csaba László: Orbánék eddig többnyire rögtönzött döntéseket hoztak
2011.08.30. 06:20 atv.hu

A válság ugyan véget ért, ám a kormány várakozásaival ellentétben a fellendülés egyelőre nem következett be, mondta Csaba László közgazdász hétfőn az ATV Start-ban.

A közgazdász szerint most a 2009-eshez képest egy más tipusú recesszióval állunk szemben, amelynek legfőbb oka, hogy az országok többsége nem tudott megküzdeni az adósságválságával, így az Egyesült Államokban és az EU-ban is egyaránt megrendült a bizalom.

Ezért tehát helyes dolog az adósságállománnyal küzdeni és a költségvetés kiegyensúlyozására törekedni, ám ez más területeken rendkívüli mértékben beszűkíti a kormány mozgásterét, vélekedett a szakember, aki szerint egyébként feltehetően egy szűk körű, csúcsvezetőkből álló 3-4 fős kabinet hozza a legfontosabb döntéseket gazdasági kérdésekben.

Mint mondta, az elmúlt másfél évben hozott döntéseknek egy jelentős része rögtönzött volt, ez részben a körülményekből, részben a döntéshozatal átláthatatlanságából következik. A formális döntéshozatal ugyanis meglehetősen háttérbe szorult, ennek pedig velejárója, hogy ha van valahol műhelymunka, akkor az a közvélemény számára nem ismeretes, illetve a közvél eményben zajló viták nemigen befolyásolják a döntéshozókat.