Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 29., hétfő

10.407 - Csaknem az összes magyarországi bank átverte ügyfeleit

From: Éva Pergel

Date: 2011. augusztus 29.
Subject: Csaknem az összes magyarországi bank átverte ügyfeleit
To: Kutasi József Antal


Csaknem az összes magyarországi bank átverte ügyfeleit

2011, augusztus 27 - 08:49 | Taskeszi

A helyzet az,hogy elérkeztünk oda,hogy már nem tudnak nem beszélni róla! A tegnap felállított nevetséges monitoring bizottság,nyilván nem fogja megoldani a problémát,hiszen a tudtukkal,és beleegyezésükkel tehetnek Magyarországon a bankok azt amit akarnak! Egyre több hírportál,és civil kezdeményezés foglalkozik az üggyel,aminek a vége semmi jót nem fog szülni,-mármint a hatalom számára!

Fel hívjuk minden állampolgár figyelmét,akiknek deviza alapú hitele van,és becsapva érzi magát,hogy vegye fel a kapcsolatot a Jogsegély Szolgálatal,vagy a TEMPO párttal,vagy a Fehér kémény seprő- szervezetekkel,ill. a Nemzeti Civil Kontrollal!!  http://www.tempopart.hu      http://www.jogsegely.com/     http://www.feherkemeny.com/   http://www.civilkontroll.info/

Ne féljen senki segítséget kérni,hiszen közös az érdek! Magyarországról az összes csaló bankot ki kell takarítani!

Miután a devizaárfolyamok trendje minimum 15 éve folyamatosan emelkedik, igenis tudtak a bankok arról, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már a 2004. évi prognózis az akkor 161 forintos svájci frank árfolyamát 2011-re 182 forint körülire saccolta. Ilyen elemzések a tőzsdén egyébként naponta készülnek – mondta a jogász. Czirmes kiemelte, hogy az irányadó külföldi és hazai jegybanki kamatok, illetve a magyarországi infláció csökkent az elmúlt 15 évben. Ezzel szemben azonban a szerződésekben foglalt kamatot is fokozatosan emelték valóságos gazdasági háttérváltozás nélkül.

Az ügyvéd szerint a magasan tartott forinthitel kamatának emelése mesterséges volt, éppen annak érdekében, hogy a devizaalapú hitelek felé terelje a keresletet. Czirmes György szerint önmagában a kamatemelés sem indokolt gazdaságilag, de az árfolyamváltozás trendjének – az adós hátrányára történő változás – valószínűsítésének elhallgatása polgári jogilag megtévesztésnek, büntetőjogilag csalásnak minősül. Müller János, a Magyar Bankszövetség főtitkára úgy reagált: a jogi állásfoglalást részleteiben nem ismerve csak annyit tud mondani, hogy a bankok nem készítettek 10–15–20 éves árfolyamprognózist.