Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 29., hétfő

10.409 - Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !

 From: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Date: 2011. augusztus 29.
Subject: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2011/08/35
To: jozsef@kutasi.eu


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

hirlevelfejlec_20110835.jpg
    Tisztelt Kutasi József !

nevnap_2.jpgSok szeretettel köszöntjük: Beatrix, Erna, Rózsa, Erika, Bella, Egyed, Egon, Rebeka, Dorina, Hilda, Rozália nevű olvasóinkat.  
          


  Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ ! 


 

14. Üzletember Találkozó, Sport -és Egészségnap! 

labda.jpgKedves Vállalkozók, Kedves Barátaink! 
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XIV. kerületi Tagcsoportja a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Tagozatai a   Zuglói Vállalkozói Szövetség a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Vállalkozók  és Munkáltatók Országos Szövetsége és más szponzoraink támogatásával valósul meg.

2011 SZEPTEMBER 10-én (szombat) 8,00-18,00 óra között rendezi meg a már hagyománnyá vált 

14. "Üzletember-találkozó a szabadidős programok jegyében"                                 rendezvényét

Helyszíne: a Zuglói Lantos Mihály Sport-és Szabadidő Központ (Budapest, XIV., Csömöri u. 21.)  Tovább>>>



Október 1-jétől megszűnik az üdülési csekk kedvező adókötelezettsége
Ennek következtében a munkáltató által 2011. október 1-jét követően történő üdülési csekk juttatása nem minősül béren kívüli juttatásnak. Így ha ezen időpontot követően mégis ad üdülési csekket a munkáltató, akkor az olyan (összevonandó) jövedelem, amilyen jogviszony a juttató és a magánszemély között fennáll.
 

A törvénymódosítás rögzíti, hogy 2011. október 1-jei hatálybalépést megelőzően, azaz szeptember 30.-áig történő üdülési csekk formájában megszerzett bevétel adókötelezettségére a bevétel megszerzés időpontjában hatályos Szja törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.
A módosítás indoklásában az áll, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetésével és elterjedésével indokolatlan az üdülési csekkre vonatkozó kedvező adózási feltételek fenntartása. A kormány 2011. március 30-i ülésén fogadta el a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló rendeletet. Várhatóan 2012. év végéig a SZÉP-kártya és az üdülési csekk párhuzamosan lesz jelen a piacon, azonban azok adózása 2011. október 1-jétől gyökeresen eltér egymástól.


 A játék mesterfoka (A profitmaximalizálás 6 lépése)
A vállalkozás ActionCOACH féle meghatározása: „olyan piaci szervezet, mely kereskedelmi környezetben nyereségesen működik az Ön személyes közreműködése nélkül.” – ahol Ön az üzlet-tulajdonos.

6 lépés a masszív eredményekért
A kifejezés, „6 lépés” – egy rövid formula az ActionCOACH szótárban az üzletfejlesztés kipróbált, bizonyított, igen progresszív, lépésről lépésre építő módszertanának megnevezésére, mely segít a vállalkozás céljainak tisztázásában, és alkalmazása biztos profitot eredményez. Olyan elemek összefoglaló meghatározása, amelyek ahhoz segítik az üzletembereket, hogy figyelmüket az üzletépítésre fordítsák inkább, mint az üzletben végzett kemény munkára!
Minden létrafok a fejlődés egy-egy minőségi szintje: (1) piacérett, (2) jövedelmező, (3) gazdaságos, (4) csapatmunkára alapozott, (5) összehangolt, (6) eredményes – egymásra épül és az alul lévők megalapozzák a fölöttük lévőket.

Piacérettség
A piacérettség legfőbb jellemzője, hogy az üzletember visszaszerezze a kontrollt a vállalkozása felett. Ez az első lépés, megbizonyosodni, hogy a cég profitot termel és olyan hatékonysággal, mely megalapozza a megfelelő döntések meghozatalát.
A teljes szakasz négy területre van osztva, melyekben a tulajdonosnak el kell érnie a mesteri fokozatot. „Iránykijelölés” – vagy célképzés, annak meghatározása, hogy merre tartson a vállalkozás. „Pénz” – tudni, hogy mely faktorok járulnak hozzá a profit-termeléshez, és mit kell mérni, milyen számokra kell odafigyelni. Az „idő” – a legsürgetőbb és legfontosabb tennivalók meghatározása, mely a termelékenység záloga, valamint a „Teljesítés, szolgáltatás” – mely a vállalkozás konzisztenciájának (összhangjának) a megteremtésére irányul a termelés és értékesítés komplex értékelése révén, azaz annak tudatosításában, hogy hogyan szolgálja ki a vállalkozás a fogyasztóit, klienseit.
„A futáshoz a bemelegítés érdekében kell egy kicsit gyalogolni is! A fejlesztési folyamatot a vállalkozások tényleges helyzetéhez kell igazítani, nem kezdhetünk a vágyakkal, ábrándokkal. A piacérettség vizsgálata és megerősítése épp azért fontos, mert kiragadja a vállalkozót az illúziókból és segít újrafókuszálni az azokra a tényezőkre, amelyek a legnagyobb hatást képesek kifejteni a vállalkozás egészére.
A pénzügyi piacképesség három szinten teljesülhet, s az alábbi kérdőív segítségével Ön képet kaphat arról, vállalkozása az alapszintű, a haladó vagy az emelt szintű minőséget teljesíti-e… 
tovább olvasom …


5 lépés a növekedés útján!
(„Minden utazás az első lépéssel kezdődik!” Tao)
Válaszoljon hat kérdésre, s ha a válaszai között 3 igen lesz, a 90 napos tervező műhely Önnek van kitalálva!

Esedékes a vállalkozása helyzetének áttekintése?                           Igen
Időszerű vállalkozásában egy alapos helyzet-felmérés?                    Igen
Van oka az üzleti nézőpontja (stratégiája) újrafogalmazására?           Igen
Elkelne egy részletes kihívás/erőforrás felmérés?                             Igen
Időt és energiát takarítana meg OKOS (SMART) célok kitűzésével?     Igen
Látja a szükségét cége 90 napos tervének az elkészítésére?             Igen
Tovább>>> 


A játék, ami milliókat hozhat!
VERSENYELŐNY - LEVERAGE üzleti szimulációs játék

A Versenyelőny- (Leverage) játék célja, hogy a játékos hozzon létre egy olyan vállalkozást, amely rendelkezik a megfelelő felépítéssel, a szükséges működőképes rendszerekkel, és a játék végére ez az üzlet váljék önjáróvá, azaz a "tulajdonos" személyes közreműködése nélkül is biztos lábakon álljon.
Az alábbi linkre kattintva, tud jelentkezni, ahol további információkat is talál a játékról!
Legközelebb: 2011. szeptember 01. csütörtök 17.30


Főnixként élednek újra a csődbe vitt építőipari cégek
A tavaly júliusinál hattal kevesebbel, összesen 387 építőipari céggel szemben indult felszámolás 2011 júliusában, de az elmúlt hónapot így is jegyzik az örökranglistán, hiszen június, tavaly szeptember és tavaly július mögött negyedik helyen áll az örökranglistán. Csak a cégalapítási kedv nem csökken, ami az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint semmi jót nem jelent.
„Hiába indult idén júliusban kevesebb céggel szemben felszámolási eljárás, mint a tavalyi év azonos időszakában: a tavaly júliusi magas érték egyszeri eset volt, most viszont trendszerűen ilyen magas a felszámolási mutató” – mondja Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója. A társaság adatai szerint tavaly ilyenkor 393 céggel szemben indult felszámolási eljárás az ágazatban, idén pedig 387 cég jutott erre a sorsra. „Az ágazat még nem jutott túl a válság nehezén, a megrendelésállományról szóló adatok és a mögöttünk álló néhány nap devizapiaci felfordulása azt vetíti előre, hogy az építőiparban a közeli hónapokban semmi jóra nem lehet számítani” – mondja az Opten szakértője. Tovább>>>


Nemzetközi kiállítás és konferencia az energiahatékony és intelligens épületekről
Ma már a szakmai- politikai körök felismerték, hogy az épületek energiaracionalizálása a legfontosabb feladat. Kimondottan kiemelt kormányzati feladat a környezetkímélő, energiatakarékos megoldások, az új és az újrahasznosítható építési anyagok iránti „fogadókészség” előmozdítása, az új gondolkodásmód elterjesztése.
Ez az egyik fő témája az október 19-20-án megrendezésre kerülő harmadik CEP® Clean Energy & Passive House Expo szakmai rendezvénynek, mely egyben bemutatja az energiahatékonysági felújításokhoz kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat és új üzleti lehetőségeket. Értesüljön Ön is elsőként a CEP®-en a szakma legújabb innovációiról, trendjeiről!
Meghatározó szakmai védnökök
A CEP® Expo kiállítás és konferencia idén igen rangos szakmai és szakpolitikai támogatást élvez: szakpolitikai fővédnöke Bencsik János államtitkár úr, szakmai védnökei Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és Noll Tamás úr, a Magyar Építész Kamara elnöke.Szakmai Partnereink
Magyar Mérnöki Kamara, Magyar Építész Kamara, ÉVOSZ, MÉÁSZ, MAPASZ, MÉGSZ, MÉgKSZ, KNX HungarySzakmai Vitafórum, 2011. október 19.
A felsorolt szakmai partnerek közreműködésével Vitafórumot szervezünk, amely közelebb kívánja hozni egymáshoz az építész-, építő- és gépészmérnököket. A konferencián többek között a legnagyobb hazai szervezetek is részt vesznek, hogy álláspontjukat kifejtsék. A részletes program összeállítása folyamatban van. Ha szeretne bővebb információkat kapni, töltse ki  Kapcsolatfelvétel oldalunkat.

Tevékenységével, termékével az épületek energiahatékonyabbá tehetőek? Mutassa be Ön is cégét a CEP® szakmai közönsége számára, még vannak foglalható standhelyek! Kérje egyedi, személyre szabott, kötelezettségektől mentes ajánlatunkat honlapunkon keresztül vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-213-4243-as telefonszámon. Kollégáink várják hívását.
Ajánlott jelentkezési határidő: 2011. augusztus 31.!  További információk:
www.cep-expo.hu


Privátbankár Hírleveléből
Ez vár ránk, ha Amerika recesszióba süllyed
Az újabb kedvezőtlen makroadatok miatt egyre nagyobb az esély az amerikai recesszió kialakulására, ha ez valóban bekövetkezik az a világgazdaság növekedési ütemét is jelentősen visszavetheti tovább>>>

Ördögi kör: tapasztalat nélkül mit sem ér a diploma!
Nem könnyű a frissdiplomások élete, hiszen álláskereséskor sok helyen gyakorlatot várnának el a munkadók, munkahely nélkül viszont nem szerezhető gyakorlat tovább>>>

Hitelezés: a bankok továbbra is kerülik a kockázatokat
Az MNB közzétette legújabb hitelezési felmérésének eredményei szerint érdemben nem változtak a feltételek, szigorítás azonban várható tovább>>>

Unit-linked motorral hajrázik a CIG Pannónia
A bruttó díjbevétel tekintetében 48%-os növekedést ért el a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia, mely egyre aktívabb a hazai pénzpiacon tovább>>> 

Lapértesülés: 75 évesen így vagy úgy, de rendezni kell a hiteltartozást
Akik betöltik a 75. életévüket és még nem járt le a hitelük futamideje, egyben, vagy előtörlesztéssel kell, hogy rendezzék a fennmaradó tartozást tovább>>>

2012-es költségvetés: megszorítások nélkül nem megy?
Az államháztartásról szóló törvény szerint augusztus 31-ig a nemzetgazdasági miniszternek a kormány elé kell terjesztenie a 2012. évi költségvetés tervezetét. Ennek kapcsán egy friss elemzés azt vizsgálta, hogy milyen konfliktusok várhatóak a jövő évi büdzsé kapcsán. Az már látható, a kormány nincsen könnyű helyzetben tovább>>>

Napi 1 milliárd kerül a gazdaságba az ÚSZT-n keresztül
Eddig 7.200 pályázat érkezett az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) meghirdetett pályázati felhívásaira, ami 800 milliárd forint értékű forrásigényt jelent tovább>>>

Lemondott Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója
Az amerikai informatikai cég társalapítója és tulajdonosa szerdán jelentette be távozását, helyét Tim Cook, ügyvezető igazgató veszi át. A bejelentés hatására 5,3 százalékkal esett az Apple-részvények árfolyama tovább>>>


  Itt a nyár!!! - Családi üdülés a Duna partján

kekduna_kep.jpg2011. június 14. – szeptember 15. közötti időszakban
Dunapart, medence, napozóterasz, hajókirándulás... családbarát környezetben!
* svédasztalos reggeli bőséges választékkal
* gyertyafényes vacsora

Kültéri és beltéri wellness használat reggel 6 és este 23 óra között: 
látvány- és úszómedence, pezsgőfürdő, szauna, gőzkabin, Kneipp-kúrák, teabár, merülő-medence, fitness- és kondicionálóterem, tepidárium, napozó pavilonok, napozó terasz, kültéri úszómedence,  kültéri látványmedence, gyermek játszókert hintával, mászókával, csúszdával, homokozóval
* hajókirándulás, sziget túra, piac túra, városnézés egyénileg, lengőteke, ping-pong Tovább>>>


Manitu Solar
Napelemes rendszerek

A Manitu Solar 10-15 éves gyakorlattal bíró német napelemes cégekkel dolgozik együtt, hogy a legmegbízhatóbb eredményt nyújtsunk. Tovább>>>                             Szélgenerátor


ÓRIÁSI KEDVEZMÉNY VÁLLALKOZÓKNAK
Papír-írószer-irodaszer-nyomtatvány-irodatechnika 30% kedvezménnyel a SIGNATURE KFT-től csak regisztrált vásárlóknak.
Regisztráció: 
signaturekft@gmail.com