Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 27., szombat

10.369 - Több százezren elesnek a gázártámogatástól

www.nemzetihirhalo.hu *************
Több százezren elesnek a gázártámogatástól
2011. augusztus 22. hétfő, 19:02 Bombahír

Katona Tamás volt közpénzügyi államtitkár a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában rámutatott, a jogosultsághoz két és félszeresére emelték az egy főre jutó jövedelmet, így több százezer családot kizártak a gázártámogatásból.

Katona Tamás elmondta, a jogosultság ellenőrzését az önkormányzatokra bízták, ami azért különös, mert a mostani kormány centralizál, s a terhet úgy adta át, hogy forrást nem rendelt hozzá. Az új rendszer szerint a gázártámogatási kérelmek elbírálása hónapokig is eltarthat. Katona úgy véli, a segítségre szoruló családoknak biztos, hogy nincsenek tartalékaik, így az Orbán-kormány megint a legszegényebbeket sújtja.

A volt pénzügyi államtitkár szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika megbukott, a kormány nem képes korrigálni a rossz gazdaságpolitikát, az ország helyzete tovább romlik. Katona úgy látja, az idei százmilliárdos hiány után jövőre 5-600 milliárd forintos "probléma" keletkezik az államháztartásban, ezért adóemelés, valamint kiadáscsökkentés várható ősszel.

A kormány várhatóan ragaszkodni fog ahhoz a "perverz" adópolitikájához, hogy a legszegényebbeket sújtja és folytatja az adójóváírás kivezetését, illetve emeli a jövedéki adót, és továbbra is extra adóval sújtja a multikat. Katona szerint a közszolgáltatásoknál is várható elvonás.