Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 28., vasárnap

10.404 - Szimpátia - Szeretet Demonstráció 2011. szeptember 10., 14 óra Budapest XII. kerület, Királyhágó tér - Izland konzulátusa mellett

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. augusztus 28.
Subject:
Budapest, 2011. augusztus 26. péntek
To: Kutasi József Antal
Szimpátia - Szeretet Demonstráció

2011. szeptember 10., 14 óra
Budapest XII. kerület, Királyhágó tér - Izland konzulátusa mellett

"A teljes pénzügyi csõd után a lakosság – bár békés tüntetésekkel – a jobboldali liberális kormányt eltávolította. Amikor a helyébe lépett baloldali kormány meghirdette az államadósság kifizetését, azt a kormányt is a tömeg azonnal menesztette. Népszavazás történt a bankok államosításáról és az államot terhelõ adósságok egyszerû törlésérõl. Kiderült ugyanis, hogy Izland lakossága a kapott kölcsönök többszörösét a nemzetközi bankoknak már régen kifizette. Azok viszont ennek ellenére még, a kifizetett összegek többszörösének a folyósítását követelik. A lakosság 93%-a a népszavazásnál az "ebbõl elég volt!" jelszóra szavazott. A bankok tehát állami kézbe kerülnek és a tervezet szerint az új Nemzeti Bank, belföldi használatra, kamatmentes pénzt fog forgalomba hozni. A jelzések szerint, a kormány ezzel a rendelkezéssel a költségvetését megduplázza, ugyanis eddig az adóbevételek felét az államadósság kamatterheinek a kifizetése vitte el minden évben. Ezért volt szükség az igen kegyetlen "megszorításokra", amit most a nép megelégelt." - (Országh József levele)

Az Emberiseg.hu 2011. szeptember 10-e, szombat, délután 14 órára Szimpátia-Szeretet-Demonstráció elnevezéssel békés gyûlést tart Izland konzulátusa elõtt. A gyülekezés célja, hogy szeretetünkrõl és szimpátiánkról biztosítuk Izland népét, amiért hatalmas bátorságról tett tanubizonyságot, azzal, hogy NEM-et mert mondani bankoknak, és képes volt egy vér nélküli forradalommal valódi változást kieszközölni.
Az összejövetelre mindenkit szeretettel várunk, aki e békés cél megvalósítása érdekében csatlakozik hozzánk. A szervezõk elhatárolódnak minden ellenséges, gyûlöletkeltõ megnyilvánulástól, provokációtól, hiszen nem valami ellen, hanem valami mellett szeretnénk tüntetni.