Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 23., kedd

10.352 - Kozma Szilárd .../nevezetesen Csíkszeredába ellátogasson, ezennel tehát meghívom a szerény otthonukba, ahol még van villany is és gáz is, meg víz is,/...

From: Kozma Szilárd

Date: 2011. augusztus 23.
Subject: Meghívó
To: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>

2011.08.23. 12:05 keltezéssel, Kozma Szilárd írta:

Kedves Kutasi József Antal!

        Szomorúan olvastam az Orosz Kata féle átverésről.
        Ennek a negatív valóság-tapasztalatának ellensúlyozása képen, és amennyiben rendelkezne olyan lehetőséggel is, hogy a székelyföldre, nevezetesen Csíkszeredába ellátogasson, ezennel tehát meghívom a szerény otthonukba, ahol még van villany is és gáz is, meg víz is, a lelkiismeretes és felelősségteljes, vagyis: a számukra gyakorlati hasznot is hozó, munkámmal elégedett volt-rendelőimből lett barátaim jóvoltából, de ahol sajnos enyhén bár, de még most is kísért egyelőre a jövő gazdasági nehézségek réme. A nemzeti ünnepségeken a mellüket nem fél- , hanem egész téglával döngető, magukat székelynek valló, önkormányzati fő-hatóságok ugyanis, semmit nem mozdultak azóta, hogy az éhségsztrájkomat a váratlanul hamar megérkező őjabb gyermekem születése óta, annak érdekében, hogy bár azt a nevetségesen kevés szociális juttatásokat, amit a román kormány törvényesen megszabott, megkaphassam. A székelység vállalást csak azért említem, mert biztos vagyok benne, hogy az önfenntartó székely közösségek egyikében sem történhetett volna meg olyan, hogy pl. egy lófőnek a lóvásárlási szeszélyeskedése miatt, egy gazdasági krízisbe jutott négy gyermekes családtól, a minimális segítséget megtagadták volna.
      Szóval, nem nyomort látni hívom én ide kedves uram, hanem politikai szemforgatás és demagógia leple alatt zajló, érzéketlen és felelőtlen ügykezelést, gazdag-gőgös közösség-gondozást. A szállás felől nem kell gondja legyen, mivel a 88 éves édesanyám az alattunk levő lakrészben él a nagyobb lányunkkal, aki arra az időre fel tud jönni a régi helyére: a húgaihoz.
Arról viszont, hogy mennyiben vagyunk cigányok, vagy románok, talán a gyermekeim neve többet el mond mind a messzi távolból is, bármiféle bizonyítás: Kozma Medárda Kinga, Kozma Emma Etelka, Kozma TURULA, Kozma Réka Apollónia, és Kozma Ívidő Mária.  - És talán az is fontos, hogy a nyolc hónapos törvény-fosztottság ellenére, mégis bizakodók, vidámak és ami a legfontosabb: egészségesek vagyunk.   
       Elemi szolidaritást vállaló válaszát előre is köszönöm.
    
Barátsággal: Kozma Botond Szilárd