Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 27., szombat

10.373 - Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda > Kecskére káposztát?

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Kecskére káposztát?
2011. augusztus 25. - 23:12 Jövőnk.info

Megalakul az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság

Az Otthonvédelmi Monitoring Bizottság augusztus 26-án tartja alakuló ülését, ahol elfogadja munkatervét és működési rendjét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére csütörtökön.

A tárca tájékoztatása szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hozta létre az Otthonvédelmi Monitoring Bizottságot, amelynek tagjai: Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke, Balogh László, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) alelnöke és Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, aki egyben a bizottság vezetője is.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán jelentette be: felkérte a nemzetgazdasági minisztert, állítson fel Otthonvédelmi Monitoring Bizottságot annak érdekében, hogy a banki törlesztőrészletek kiszámítása átláthatóvá és egyértelművé váljon. Abban az esetben, ha a bizottság úgy látja, hogy a bankok visszaéltek erőfölényükkel, a kormány be fog avatkozni.

Nos ezt is a maguk módján fogják megoldani. Bevenni az Otthonvédelmi Bizottságba, vagyis rábízni az otthonvédelem ügyét a Magyar Nemzeti Bank alelnökére, Király Júliára? Ennél nagyobb ostobaságot, vagy ha ez szándékos, akkor elvetemültséget, el sem lehet követni.

Idézünk Király Júlia egy majdnem egy évvel ezelőtti, 2010. október elejei beszédéből:

"Semmiképpen sem kell megmenteni a devizahiteleseket!"

"Nehéz ezt kimondani, de a jelenlegi helyzetben semmiképp sem kell megmenteni a devizahiteleseket. Arra ugyanis senki nem adott felhatalmazást, hogy választói, adófizetői pénzből egy szűk réteget mentsenek meg" - mondta Király Júlia, a jegybank alelnöke Figyelő TOP 200 konferenciáján az mfor.hu beszámolója szerint.

"Nem lehet a devizahiteleket egy csapásra átváltani, mert az rögtön 20 százalékos forintleértékelődéshez és 6 százalékos GDP-csökkenéshez vezetne. Együtt kell tehát élni a devizahitelekkel, mert nincs gyors megoldás. A következő 5 évben nem fogunk megszabadulni ettől a felhalmozott hitelállománytól" - vélekedett az alelnök...

Azt is megjegyezte, hogy veszélyes az állam túlszabályozása, ami a bankadóban, a devizahitelezés betiltásában, a kilakoltatási moratóriumban és a 8 pontban nyilvánul meg. A 8 pont szerinte arról szól, hogy nem megérteni, elemezni, hanem büntetni, korlátozni akarják a piacot...

Még hogy szűk réteg a devizahitelesek köre? Ezt ha másnak nem, de neki akkor már mindenképpen tudnia kellett, hogy milyen sok embert érint ez a súlyos probléma, mint ahogy azóta ki is derült.

Király Júlia akkor is hazudott és a magyar nép ellen dolgozott, most is hazudik és hazudni is fog. Nem az Otthonvédelmi Monitoring Bizottságban a helye, hanem a börtönben. Az emberek tömeges kifosztásárt, otthontalanná tételéért, hajléktalanként lassú kivégzéséért, semmi más nem járhat a bűnösnek.

Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda