Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. augusztus 29., hétfő

10.416 - A gárdista a szeretet szimbóluma

Feladó: Dr. Somogyfoki György

Dátum: 2011. augusztus 29. 19:51
Tárgy: A gárdista a szeretet szimbóluma!
Címzett: Kutasi József Antal


A gárdista a szeretet szimbóluma
2011, augusztus 28

A Jobbik vasárnap délután emlékezett meg egykori nemzeti hőseinkről, a Rongyos Gárda tagjairól, és ez alkalomból ünnepelték a Magyar Gárda megalakulásának negyedik évfordulóját is. Helyszíni tudósításunk.

Emlékezni gyűltek össze gárdisták és szimpatizánsaik augusztus 28-án délután a hegyvidéki Turul-szobornál. Az Új Magyar Gárda és a Magyar Nemzeti Gárda több száz gárdistája a Magyar Gárda négy évvel ezelőtti megalakulását és a Rongyos Gárda nevével fémjelzett nyugat-magyarországi felkelés 90. évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen tiszteletét tette Für Lajos egykori honvédelmi miniszter is.

Az ünnepélyes megemlékezés Varga B. Tamás dalával kezdődött, aki a rendezvényt többször is előadásával színesítette.

Pörzse Sándor felelevenítette azt a négy évvel ezelőtti délutánt, amikor a Várban az első ötvenhat gárdista tett esküt. Kiemelte: általuk a magyar nép ismét felemelte fejét. A Magyar Gárda azóta több átalakuláson is átesett, azonban ahogy a főnixmadár hamvaiból újraéled, úgy a gárdista létet sem lehet eltiporni. A Rongyos Gárdával párhuzamba állította a Magyar Gárdát: testével védi a magyar földet.

Ifj. Hegedűs Loránt, a nemzet lelkésze beszédében a gárdistákat az isteni szeretet szimbólumának nevezte. A média hazugságai ellenére a magyar népből az önvédelem szikráját nem sikerült kiölni, a szolidaritás továbbra is él ez emberek közt, és hiába tiltják meg törvényben az önvédelmet – utalt a polgárőrtörvény tavasszal elfogadott módosítására –, az emberek ezt saját maguk alulról építkezve szervezik meg. A többféle Gárda-szárny újraegyesítésére vonatkozóan kijelentette: egységesülni fog az, aminek össze kell tartoznia.

Murányi Levente, ’56-os szabadságharcos következett a felszólalók között. Ő a gárdistákat Horthy Nemzeti Hadseregéhez hasonlította. Ha nem lenne a Gárda, akkor otthonunkat, családunkat ki védené meg? Ő is egységre szólította fel a gárdistákat: „Tegyetek meg mindent az új egységért, mert a nemzet céljait ez szolgálja!”

Végül Vona Gábor, a Magyar Gárda alapítója és a Jobbik elnöke szólalt fel. Beszédében párhuzamot vont a XII. kerületi Turul-szobor és a Magyar Gárda története között. Ahogy a turul, úgy a Gárda is az újrakezdés szimbóluma, amely szent erőt ad. Mind a Gárda, mind a szobor jogszabályokba csomagolt kicsinyes politikai viták áldozata. Vajon törvényes vagy törvénytelen a léte? Vona Gábor kiemelte: létezik a szívbe írt isteni törvény és papírra vetett törvény is. A tiszta lelkiismeret a legfontosabb, ez pedig az előbbi, az isteni törvény betartásának feltétele. A Magyar Gárda viszont a papírra vetett törvény felett álló erő, mely csak nemzetünket és Istenünket szolgálja.

„A pohár félig tele van, de félig üres is” – emelte ki a Gárda alapítója. Sikerként értékelte, hogy a gárdistáknak köszönhető a legfontosabb emberi érték, a bizalom: vannak emberek, akiknek teljes nyugalommal hátat lehet fordítani, nem fognak hátba szúrni. Ugyanakkor a többféle Gárda-szárny létét kudarcként értékelte, melyet helyre kell hozni. A Gárda alapítója – ahogy a július 4-i rendezvényen, úgy most is – hitet tett a különböző Gárda-mozgalmak újraegyesítése mellett. A Jobbik és a Gárda testvéri szervezetek, azok egymás nélkül nem létezhetnek, ezért Vona Gábor a következő hónapokban végigjárja az ország megyéit és minden gárdistának lehetősége lesz feltenni esetleges kérdéseit. Az újraegyesítés nem megy egyik napról a másikra, de a turul népe be fogja bizonyítani: a szakadékból fel lehet jutni a hegycsúcsra.

A megemlékezések sora a Farkasréti temetőben folytatódott, ahol a Rongyos Gárdára és a nyugat-magyarországi felkelésre emlékezett a több száz megjelent.

Szilágyi György országgyűlési képviselő beszédében párhuzamot vont Magyarország 1918-as és 2011-es állapota között. Az ország akkor is és most is nehéz helyzetben volt, csőd fenyegette, a hadsereget felszámolták, de ahogy akkor megalakult a Rongyos Gárda, úgy négy évvel ezelőtt is megalakult a Magyar Gárda, mint honmentő csapat. Kijelentette: a mai kor emberének tanulnia kell a Rongyos Gárda példájából.

Szabó Gábor országgyűlési képviselő, a Jobbik pártigazgatója a párt sikereit ismertette. 2006-ban a Fidesz még közleményben ellenezte a Trianon-emléknap bevezetését, mi, hazafiak pedig csupán magunk közt adóztunk méltóképpen Horthy Miklós és Wass Albert emlékének. Azonban egyre több Trianon-megemlékezés, Horthy-ünnep vagy Wass Albert-szobor jelent meg az országban, ez a társadalmi nyomás meghozta gyümölcsét: van Trianon-emléknap, Horthy-emlékmenet, Budapesten pedig jobbikos kezdeményezésre Wass Albert tér.

A Jobbik folytatja ezen társadalmi igények felkarolását, ezért újabb kezdeményezéseket fog támogatni. Elsőként a kommunista diktatúra alatt tevékenykedők elszámoltatását, a történelmi igazságtételt emelte ki Szabó Gábor. Másodsorban a budai Várból történt kitörésre történő megemlékezés, a hősök előtti főhajtás elismertetése lesz a Jobbik célja. Végül a Rongyos Gárda emlékének méltó helyre emelését, megemlékezések szervezését, szobrok, emlékművek állítását említette programként, hogy a Rongyos Gárda ne csak egy lábjegyzet legyen a történelemkönyvekben.

A rendezvény végén Vámossy Tibor, a Rongyos Gárda katonájának sírjánál az emlékezés virágait helyezte el Prónay Pál unokaöccse, az Új Magyar Gárda, a Magyar Nemzeti Gárda, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Moby Dick és a Hungarica zenekarok, a KDNP XII. kerületi szervezete, a Hegyvidéki Trianon Társaság, a Nemzeti Érzelmű Motorosok valamint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület képviselői.

Dobos Zoltán - http://www.barikad.hu/g%C3%A1rdista_szeretet_szimb%C3%B3luma-20110828