Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 25., kedd

10,845 - Dr. Halász József: A jelenlegi világtörténelmi korszak bukása - novemberben? 2011. október 25. kedd, 01:40

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Emlékeztető: "Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen." (Bogár László: Polgárháború - külföldi megrendelésre?)

A jelenlegi világtörténelmi korszak bukása - novemberben?
2011. október 25. kedd, 01:40 Szerző: Dr. Halász József - magyarmegmaradasert.hu

Érdeklődéssel olvastam - véleménye kifejtésére a tv-kben is rendszeresen lehetőséget kapó - Bogár László írását[ 1], már a címe miatt is. Ugyanis eszembe juttatta Simon Perez 2007. október 10-i, hírhedt beszédének Magyarország felvásárlását is indokoló mondatára: "Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani."

Az írás egy, a szerzőknek húsz éve népszerűséget adó "igazságfeltárások" közül, amelyek közös jellemzője, hogy megoldást nem ad (mint ez a Bogár-írás), vagy ha igen, akkor a "feltárt igazság" megoldás-javaslatában merül ki. Amikor arra keresünk választ, hogy ezeknek a feltárásoknak a következményeit miért nem érvényesítik és a megoldás-javaslatokat miért nem alkalmazzák a gyakorlatban, akkor szembesülünk azzal a ténnyel, hogy nem "igazságfeltárás", hanem "valódiság-feltárás" volt, amit a megfelelő ismerettel nem rendelkező emberek látnak csak "igazságfeltárásnak" és ez eredményezi a népszerűséget.

Márpedig József Attila is figyelmeztetett bennünket: "Az igazat mondd, ne csak a valódit!". A valódi ugyanis az igazság egy része. Ha ezt emelem az igazság szintjére, akkor az okozatot jelölöm meg okként. Ki kell mondani: ez a demagógia brutális megjelenése.

Bogár László írásának befejező gondolata félrevezető: "Akárhogyan is kerülgetjük tehát, a legkényesebb kérdés mégiscsak az, hogy a gyarmati függést folyamatosan újratermelő globális szuperstruktúra elleni háború áldozatait, kockázatait és mellékhatásait képes lesz-e elviselni a magyar társadalom." Miután az írás a devizahitelesek helyzetével kapcsolatos Orbán-nyilatkozat ürügyén veti fel a gyarmatbirodalom kérdését, egyértelmű, hogy az Orbán-kormány tetteit a "globális szuperstruktúra elleni háborúként" értelmezi Bogár László.

Amit a kormány - ugyanúgy, ahogyan a rendszerváltásnak nevezett diktatúraváltás óta minden kormány - tesz, az nem háború a globális szuperhatalom ellen, hanem helytartói végrehajtás, előre meghatározott látszat-szembenállási fordulatokkal, ami kizárólag a hatalom megtartására szolgál, a választók megtévesztésével ("azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" [2] - mondta Orbán Viktor).

Ennek bizonyítékai:

Soha nem tiltakozott egyetlen kormány sem a Lisszaboni Szerződés II. részen 288. cikke ellen, amelyben a jogalkotást ténylegesen átengedi az EU-nak, a magyar országgyűlést végrehajtási utasítás készítői szintre alacsonyítva.
Soha nem tiltakozott egyetlen kormány sem a gazdaságot megbénító, ún. kizárólagos hatáskörbe utalt területek ellen (LSz II. rész 3. cikk), sőt, támogatta annak bővítését.
Soha nem tiltakozott egyetlen kormány sem a fejlődésünket lehetetlenné tevő tiltó rendelkezések ellen, amelyek a LSz-ben 13 területre vonatkoznak.
Soha nem tiltakozott egyetlen kormány sem a négy liberális alapelv ellen, amelyek utat nyitottak az ország kifosztásának, a magyar termékek és szolgáltatások versenyképtelenségének (elsősorban a Koppenhágai Szerződés negatív diszkriminációja, valamint a látensen tőkeerős befektetői bevonás következtében) és a gyökértelenné válás szorgalmazásának.

Milyen hatalom az, ahol nem az ellenség által okozott pusztítást akarja meggátolni, hanem az ellenség pusztítását eltűri, és csak a sebesültek gyógyításával törődik? Nem az ellenség helytartója ez a hatalom?

Tehát a Bogár László által megfogalmazott kérdés helyesen így szól: a magyar kormány és ellenzék helytartóságával működő gyarmati függést folyamatosan újratermelő globális szuperstruktúra válsága következményeként jelentkező áldozatokat, kockázatokat és mellékhatásokat képes lesz-e elviselni a magyar társadalom?
Két hónapja jutottam a történések elemzésével arra a következtetésre (ezt nyilvánosságra is hoztam), hogy novemberben hatalmas robbanással bukik meg a jelenlegi Világtörténelmi Korszak. Minden magát embernek tartó élőlény alapvető érdeke, hogy ez vérontás, anarchiába torkollás nélkül történjék. [4]

David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke (éppúgy, ahogyan az EU-tagországok vezetői, kötöttük Orbán Viktor is) a bukást nyilván sokkal régebben tudta, csak - mármint Cameron úr - most mondta ki. [5]

A Sarkozy-Merkel találkozón a bankok támogatásáról [3] döntöttek, amivel bóvli-kategóriára hígították az eurót, így annak bukása néhány héten belül törvényszerű, hiszen az euró fedezetének elmulasztott erősítésével a bankok, befektetők, multinacionális cégek, vagyis a válságot erkölcsi tartásuk elveszítésével előidéző szervezetek helyett az európai polgárokra hárította a válság összes következményét.

A gondolkodási mód minta (paradigma) váltás elkerülhetetlenségét nem akarják tudomásul venni az Európai Gyarmatbirodalom vezetői, így a Sarkozy-Merkel "válságtanácskozás" [5] nem az okot célozta meg megszüntetni, ezért törvényszerűen nem adott megoldást a válság következményeire.

Ez az oka az euró összeomlásának, ami az EU végét jelenti. Sajnálom, hogy a népszerűségüket "valódiság-feltárással" szerzett emberek rangon alulinak tartják megismerni és képviselni azt a rendszert, amely a kinyújtott kezet jelenti a rövidesen bekövetkező helyzetben.

A megoldást jelentő rendszerben
- eszmeileg az állam és az ember hagyományok és szeretet kettős egységében megvalósuló szabadsága,
- a társadalmi együttélés szabályozásában (jogrendszerben) az alulról építkezés,
- a hatalomgyakorlásban és a képviseletben a településektől felépülő, az államalapító és államalkotó nemzetek tagjai jogaként működő önkormányzatiság,
- a gazdaságban az igények és lehetőségek összhangja
érvényesül.

Ezt a rendszert az Istenszülő feladatának részeként kaptuk a Szent Korona Értékrenddel. Az egyetemes magyarság és az emberiség érdeke, hogy minél többen váljanak az érzelem és értelem kettős egységében "kiművelt emberfővé", ezzel kinyújtott kézzé azok számára, akikben a megoldás nem tudatosodott.

Azért hoztuk létre a Szent Korona Értékrend Akadémiát, hogy növekedjen a nemzet ereje a kiművelt emberek sokaságának létrejöttével.

Kedves Olvasó!

Te mikor kezdesz kiművelt emberfővé válni? Ahhoz kérem a Magyarok Istenének erőt, megvilágosodást és kitartást adó kegyelmét, hogy ez mielőbb megtörténjen.

Kelt Szegeden, 2011. Magvető havának 10. napján.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

---------------
[1] http://szkszhu.szksz.com/BLMaGyarmat.doc
[2] WikiLeaks: Orbán azt kérte, ne arra figyeljenek, amit a kampányban mond - [origo]|2011. 09. 05., 8:28 -
http://www.origo.hu/itthon/20110905-wikileaks-orban-viktor-kijelentesei-valasztasi-igereteirol-es-a-fideszelemzese.html
[3] Merkel és Sarkozy kiállt az adósságválság megoldása mellett - 2011. október 09., vasárnap, 19:45 -
Szerző: MTI - http://hvg.hu/gazdasag/20111009_merkel_sarkozy_adossagvalsag
[4] Brit kormányfő: csak hetek maradtak az euróövezeti katasztrófa elkerülésére - 2011. október 10., hétfő, 11:46 -
http://hvg.hu/gazdasag/20111010_eurokatasztrofa_cameron
[5] Elemzők: az amerikai kapitalizmus össze fog omlani - 2009. november 18. - 17:20 -
http://jovonk.info/2009/11/18/elemzok-az-amerikai-kapitalizmus-ossze-fog-omlani
Forrás: http://szkszhu.szksz.com/111010.pdf