Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 31., hétfő

10.908 - Egy év alatt 300 milliót költött Schmitt Pál > 2011-10-28 09:22:00 Blikk


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Egy év alatt 300 milliót költött Schmitt Pál
2011-10-28 09:22:00 Blikk

Budapest - Nem veri fogához a garast Schmitt Pál köztársasági elnök! Schmitt Pál és hivatala az elmúlt valamivel több, mint egy évben milliókat költött bútorokra, szőnyegekre és 52 millió forintért vásároltak autókat.

A válság dacára egy év alatt hivatala több tízmillió forintot költött autókra, bútorokra, szőnyegekre, de még akár kitüntetésekre is - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) által közreadott szerződésekből, amelyből kitűnik, az államfőnek és hivatalának nem kellett túlságosan spórolnia a nehéz gazdasági helyzet és a megszorítások dacára sem: a több mint 400 millió forintos, dologi kiadásokra fordítható éves keretükből bőven futotta fényűző luxuskiadásokra is.

Szőnyegekre egy kisebb lakás árát áldozta Schmitt Pál. 9,5 millió forintot fizetett új padlószőnyegekért az államfő.

Dolgozószoba. A köztársasági elnök dolgozószobájában minden bútordarab XIX. századi stílusban készült. Innen nyílik a tárgyaló, amelyet Schmitt csak nagyon ritkán használ. Fotók: Szabó Miklós

- A szőnyegeket a rezidenciájába, az elnöki szobákba, valamint a Sándor-palota protokollhelyiségeibe helyezték el - tájékoztatta a Blikket a KEH. Schmitt nem sajnált 2,5 millió forintot sem egy új zongorára, bútorokra pedig 4,7 millió forintot költött. Emellett, mint arról elsőként az msn.mainap.hu beszámolt, függönyökre, párásító készülékre, konyhai berendezésekre, metszetekre is elmentek százezrek.

Schmitt Pál beköltözése a Sándor-palotába és az elnöki rezidenciára karbantartási munkálatokkal is járt, amely 15 millió forintba került a KEH adatai szerint. Azt azonban a Blikk kérdésére sem árulták el, hogy pontosan mit is kellett felújítani.

Idén új kocsikat is beszereztek, mégpedig a hivatal dolgozói számára nettó 43,2 millió forint értékben, összesen kilencet. Két Skoda Superb, hat Octavia és egy középkategóriás Fabia jutott a munkatársaknak. Az államfő természetesen továbbra is Audival jár.

Kitüntetések vásárlására több mint 34,7 millió forintot fordítottak Schmitték, a plecsniket a Metal-Art Nemesfémipari Zrt.-től rendelték. A Köztársasági Elnöki Hivatal úgy tájékoztatta a Blikket, hogy a közel 35 millió forintból összesen 1396 plakettet vásároltak, és ebben benne van az érem, annak tároló doboza és a díszes mappa. Vagyis egy kitüntetés nettó 25 ezer forintba került.

Nem tartja igazán kirívónak Schmitt Pálék költekezéseit a politológus. - Az államfőnek reprezentálnia kell, azzal önmagában nincs gond, ha vesznek egy szép perzsaszőnyeget vagy bútort. Nem szokatlan ez külföldön sem, Amerikában például az új elnök is ki szokta cserélni a neki nem tetsző bútordarabokat a Fehér Házban - mondta Kiszelly Zoltán politológus.

Blikk-információ

--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!



(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.