Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 31., hétfő

10.901 - Herman Pista maga volt a SZABADSÁG. A legbecsesebb magyar érték egyik megjelenítője, csak megtért őseihez.

** www.nemzetihirhalo.hu *************
A SZABADSÁG nem hallhat meg!
2011.10.30, 02:17 Nemzeti Hírháló

Márpedig Herman Pista maga volt a SZABADSÁG. A legbecsesebb magyar érték egyik megjelenítője, csak megtért őseihez.

Nekem voltak vele vitáim, hiszen mindketten keményfejű magyarok lévén, nem tűrtük az ellentmondást, s hirtelenek voltunk: mint kuruc őseink. De nem volt iránta harag a szívemben soha, s meg kellett emlékeznem róla október 23.-án Budapesten. Ott, ahol 2006-ban kirakta a tömeg a SZABADSÁG szót az útra. Meg kellett tennem, hiszen minden emberi hibája ellenére is nagyszerű és hűséges magyar volt, a Szent Korona igaz híve. Küzdőtársam volt, minden vitánk ellenére!

Mellbevágott a számomra hirtelen halálhíre, s a hiányozni fog őszinte keménysége, nyíltsága. Számára is a SZABADSÁG volt a legfontosabb, s neki megadatott a Gárda parancsnokság, ahol elő kellett vennie az önfegyelmet és a bajtársi megértést, mert ezek is benne rejlettek az Ő színes egyéniségében.

Mindig hiányozni fog számomra a Kossuth téren énekelt irredenta nóták mögül a hangja, amit ezer közül is megismertem mindig. Hiányozni fog naiv jóhiszeműsége, de kemény elszántsága is. A Jóisten nem vette el tőlünk, csak SZABADSÁGRA engedte, de lelke és a jövőbe vetett hite itt maradt közöttünk, mint ahogy a küzdőszelleme is.

Nyugodj békében Pista!

Nem hagyjuk, hogy megfeledkezzen rólad a hálátlan idő.

Hiszen örökké a bajtársaid maradunk Mi: Kossuth tériek!

Kapcsolódó:
   VEGYÜK ÉSZRE: Változik a világ, New Yorktól Athénig