Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 25., kedd

10.849 - Forrás: http://szabadeuropa.shp.hu > Sokan nem tudják, hogy az 1848-49 forradalom és szabadságharc miért tört ki

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Sokan nem tudják, hogy az 1848-49 forradalom és szabadságharc miért tört ki

Sokan nem tudják, hogy az 1848-49 forradalom és szabadságharc azért tört ki, mert Kossuth saját pénzt akart kibocsátani, az akkori Osztrák Nemzeti Bank (ONB) tulajdonosa bizonyos Salamon Rothschild ezt nem engedte. Amikor Kossuth mégis megt...ette jöttek az ismert események.

A piaci befektetők és az IMF egy és ugyanaz. Ugyanazok az emberek vannak a háttérben.
ne feledd ellened is tudunk csoportokat, pártokat támogatni és pénzelni. Nos, mit választasz? - OK. Kiadjuk a kötvényeket. - Látod, nem vagy Te buta fiú! Tőlünk lehetsz, akár 20 évig is, csak a kamatokat ne felejtsétek el fizetni.

ha mondjuk 10 év alatt a jelenleg 140 milliárd dolláros adósságunkból ledolgoznánk vérverejtékes rabszolgamunkával visszafizetnénk 70 milliárdot, és már kezdenénk kijönni a gödörből, akkor ezek 1 hónap alatt leértékelik a forintot a felére és ismét 140 milliárd dollárral tartozunk.

Ugye nem képzelik, hogy az Európai Központi Bank nem az övék.
Pénz mindössze 3 helyről jöhet.

1. A pénz kibocsátásával, vagyis pénznyomtatással. Ezt a jogot minden magára valamit is adó nemzetállam megtartja magának. Sajnos Orbán ugye, mint azt már többször megírtuk, 2001-ben odaadta ezt a jogot és a Magyar Nemzeti Bankot az Uniónak. Így tehát pénzt nem tudunk nyomtatni, hiába van rá fedezet, a magyar munka, és a magyar javak.

2. Pénz lehet még, hitelfelvétellel.

3. Pénz pedig meg lehet termelni, munkával.

A hitelfelvételből következik ugyebár az államadósság. Orbán kommunikációjának középpontjában most az ezen asdósság elleni harc áll. Kicsit emlékeztet Ceausescura.
A román diktátor volt az, aki mindenáron vissza akarta fizetni a nyugati uzsorakölcsönöket. Az eredmény? Egy gazdaságilag tönkretett, végletesen kiszipolyozott, szegény ország.
Japán adóssága a saját GDP-jének 200%-a. Az USÁ-nak 100%. Valami azt súgja, hogy az amcsik és a Japánok mégis jobban élnek, mint mi. Viktor tehát rosszul dönt, amikor a magyar nép vagyonát és munkával megtermelt jövedelmét olyan kútba dobja (erőltetett adósságcsökkentés), aminek semmi értelme nincs.

1 millió új munkahely! Csak az a baj, hogy barátunk azt nem vette észre, hogy nálunk a termelő munkahelyek mind olyan külföldi kézben vannak. Hiába adja ő ki a jelszót, hogy munkahely teremtődj!, az csak nem akar teremtődni. A hazai, valódi munkahelyekhez belső fogyasztás kell. De valódi belső fogyasztás, ugyebár magyar termékekkel, és persze magyar pénzzel, amit ugyen nem állíthatunk elő. Ezért nem tudunk fizetésemelés adni a közalakalmazottaknak és a nyugdíjasoknak. De hiába, nincs magyar termék. Már régen nincs. Az élelmiszeripar lehetne, de már eladtuk a nyugati "befektetőknek". A energiaipar lehetne, de már régen nem kell a bányász, mert már gázzal fűtünk, az meg nekünk ugye nincs.

Radikális gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.
Egy önálló nemzetállamnak ilyenkor a fegyverei, a vám, a hazai áruk védelmében, a saját pénzkibocsátással növelni a gazdaságban lévő pénz mennyiségét, hogy az fel tudjon pörögni, és leértékelni a saját valutát, az export segítésére és az import visszaszorítására. De vámot nem vezethetünk be, mert ugye beléptünk az Unióba, pénzt nem nyomhatunk, mert ugye Viktor lemondott róla 2001-ben, a valutát meg nem értékelhetjük le, mert akkor a nemzeti lakásvagyon idegen kezekbe kerül fél éven belül (devizahitelesek).

Mi történik most? A csata abból áll, hogy Orbán és Matolcsy állnak a csatamezőn, két tigris tankkal szemben, és rázzák az öklüket és köpdösik, rugdalják a tankokat. Pedig volt egy csúzlink és egy furkósbotunk is, de elcseréltük őket két MOL papírra. Este hazajönnek és elmondják nekünk a Híradóban, hogy ma is jól harcoltak.

A kérdés csak az, hogy mi lesz, ha a tigris tankot köhögnek egyet és beindítják a motorokat. Tudjuk, kik vezetik őket! Persze lehet, hogy vannak még titkos csodafegyvereink, mint a szappanbuborék fújás, és állítólag nagy reményekre jogosít a vajákos Biri néne visszavezetése a munkavilágába, a Ludas Matyiból. Hát nem tudom!"

Forrás: http://szabadeuropa.shp.hu/
1.rész http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4358
2.rész http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4360
3.rész http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4366
4. rész http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4376