Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 10., szombat

21.633 - December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenessége 2016. december 06. mvsz.hu


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2016. december 10. 4:57
Tárgy: [Lapszemle] A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB ESEMÉNYE! - December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenessége - A Quaestor-vezér titkára Thaiföldön tolja a dolce vitát Polt Péter lányával - Még több migránst szeretne a 19 éves meggyilkolt német lány apja
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 december 10.

Kedves Olvasó!
A Fülöp-szigetekről folytatom vagy újítom meg a Hírháló munkáját a hiteles és függetelen tájékoztatással. Kérem támogatását az újrakezdéshez amit "nulláról" most indítok. Szabad időmben első lépésben zöldséges kertet készítek. Ha érdekli az olvasókat a történet elejétől és a folytatás, szívesen megosztom valamilyen formában ezernyi fotókból illusztrálva.
OTPbank: Kovács János
11773463-00412913
Bank pénztári befizetés is lehetséges!
Külföldről: SWIFT KÓD (BIC): OTPVHUHB
IBAN: HU551177346300412913000017
Részletek:
http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/klubtagsagi-rendszer
(Azonosítóját kérjük, ne felejtse el megadni: 009554 !)
Köszönettel:
Kovács János
Hírháló mindenes 
Vetőmagok
Első vetés
Gyorsak 1 hét múlva
Egy hét múlva...


A VILÁGTÖRTÉNELEM LEGFONTOSABB ESEMÉNYE!
7 Dec 2016
Wes Clark Jr. veterán, az ismert Wesley Clark tábornok fia a lakota vének elé járul.Standing Rocknál az indián törzsek védelmére érkező amerikai veterán katonák a törzsek vezetői, képviselői és jelenlévő tagjai előtt letérdelve közösen kértek bocsánatot az elmúlt századokban az USA hadserege által az indián törzsek ellen elkövetett jogtalanságokért, háborús bűnökért és népirtásért!  
Leksi Leonard Crow Dog a jelenlévő törzsek nevében elfogadta a bocsánatkérést. "És ma mi megbocsátunk és a világbékét akarjuk!" A Veteránok erre együtt kiáltották: "WORLD PEACE!!!!"
A jelenlévő indiánok és veteránok ezek után kezet fogtak és többen könnyek közt ölelték meg egymást.

***
Nincs szó arra, hogy ez a pillanat milyen minőségi fordulat az emberiség történelmében. Az amerikai veteránok az USA társadalmának és hadseregének legmegbecsültebb emberei. Ha Ők tesznek, vagy mondanak valamit, annak súlya van.

Figyelemre méltó, hogy a magyar média mélyen hallgat erről. Valaki úgy döntött, hogy nekünk magyaroknak erről nem kell tudnunk, és ez a "valaki" a teljes magyar médiát képes blokkolni...

SEGÍTS, HOGY MÉGIS MINDENKIHEZ ELJUSSON A HÍR!
Segíts, hogy mindenki átélhesse ezeket a nemes pillanatokat, és megértse a jelentőségét! Segíts, hogy végre a békéről, a szeretetről, és a jövőnkről gondolkozhassunk, ne a háborúról!
Ez az emberiség talán utolsó nagy esélye.
Ácsné Éva

Kapcsolódó:
A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit A sziú indiánok lenyomták az amerikai olajlobbit (amivilagunk11-12.blog)
Ez egy mérföldkő az emberiség történetében. Egy kis nép győzött egy óriásvállalattal szemben, akit amerikai, európai és ázsiai óriásbankok finanszíroznak. Az olajvezeték elkerüli az ősi szent földeket. "A lakota ugyanaz, mint a dakota, ami ugyanaz, mint a sziú. Az első a nyugati, a második a keleti nyelvjárásban jelent szövetséget, a harmadik meg a csippeva, ellenség szó francia elferdítése: sioux - olvashatjuk Robert M. Utley A lándzsa és a pajzs. Ülő Bika élete és kora című művében (Osiris, 2004)."
We came. We fought you. We took your land. We signed treaties that we broke."We came. We fought you. We took your land. We signed treaties that we broke." (huffingtonpost.com)
On Monday, Native Americans conducted a forgiveness ceremony with U.S. veterans at the Standing Rock casino, giving the veterans an opportunity to atone for military actions conducted against Natives throughout history. In celebration of Standing Rock protesters' victory Sunday in halting construction on the Dakota Access Pipeline, Leonard Crow Dog formally forgave Wes Clark Jr., the son of retired U.S. Army general and former supreme commander at NATO, Wesley Clark Sr.
Hatalmas dolgot jelentett be Oroszországgal kapcsolatban Trump jobbkezeHatalmas dolgot jelentett be Oroszországgal kapcsolatban Trump jobbkeze
(frissvilag.com)
Moszkvában tárgyal Carter Page. Az amerikai elnök tanácsadója jövő hétig marad. A Reuters hírügynökség szerint Page-et korábban Trump külpolitikai tanácsadójaként tartották számon. "Befolyásos üzletemberekkel és szellemi vezetőkkel fogok tárgyalni" - jelentette ki moszkvai programjáról a RIA Novosztyinak Page. December 13-ig marad az orosz fővárosban.
Visszafoglalták Aleppót az iszlamista lázadóktól! Mehetnek vissza a migránsok!Óriási győzelem! Visszafoglalták Aleppót az iszlamista lázadóktól! Mehetnek vissza a migránsok! (legfrissebb.info)
A szíriai kormányerők és szövetségeseik szerda reggelre teljesen visszafoglalták a felkelőktől Aleppó óvárosát - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amely kiterjedt aktivistahálózattal rendelkezik a közel-keleti országban. Aleppó területének nagyjából a fele 2012 óta volt az iszlamista lázadók megszállása alatt.
Hogy is van, ki csinálja az álhíreket?Ki gyártja az álhíreket? (yournewswire.com)
A CIA igazgatója elismerte, hogy több mint 400 ügynök "mesterséges" történetekkel eteti a mainstream médiát, ami álhíreket is tartalmaznak.
Wikileaks dokumentumok azt bizonyítják, hogy nem volt Holdraszállás.Wikileaks dokumentumok azt bizonyítják, hogy nem volt Holdraszállás
(worldnewsdailyreport.com)
Julian Assange, who has lived at Ecuador's London embassy since June 2012 in fear of being extradited to the United States to face espionage and conspiracy charges arising from the leaking of thousands of secret diplomatic and military documents by US Army private Chelsea Manning, has announced that he will release incriminating evidence that the government of the Unites States of America and NASA have hidden the truth about the Apollo program and the lunar landings for more than 40 years.
Trump: I Will Abolish The Federal ReserveTrump: I Will Abolish The Federal Reserve (yournewswire.com)
Donald Trump megfogadta, hogy törölni fogja a Federal Reserve-t (FED) és visszaállítja az arany fedezetet, amikor belép a Fehér Házba januárban! Ezzel elkezdődik a háttérhatalom végének kezdete!
2017-ben megszűnhet az EU"2017-ben megszűnhet az EU" (vilaglato.info)
Ahogyan a politikai forradalom idei éve a végéhez közeledik, az Európai Unió 2017-es megmaradására is egyre kisebb az esély. Kétség sem férhet ahhoz, hogy az Unió szemszögéből nézve a Brexit a legkárosabb esemény, amely valaha történt. - közli Farage lesújtó véleményét a Telegraph hasábjain. Az európai kontinensen pedig újabb politikai ellenfelek sorakoznak fel a jelenleg regnáló elitek ellen. Igencsak lenyűgöző, hogy a népszerű olasz humorista, Beppe Grillo által vezetett Öt Csillag Mozgalom folyamatosan 30 százalék feletti értéket mutat a felmérésekben, de hasonló a helyzet Franciaországban is, ahol úgy tűnik, Marine Le Pen nyeri majd meg a francia elnökválasztás első fordulóját, és bár a második fordulóban nem ő a favorit.


December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenessége
2016. december 06. mvsz.hu
December 1. és a gyulafehérvári nyilatkozat vérlázító magyarellenességeA ceausescu-rendszer bukása utáni "demokratikus" Románia egy magyarellenes dalt választott himnuszává (Deşteaptă-te române! - Ébredj román!), legfőbb állami ünnepévé pedig december 1-jét tette, az erdélyi, bánsági, magyarországi románok 1918-as gyulafehérvári nemzetgyűlésére utalva, amely kimondta, hogy a románok az általuk lakott területekkel Romániához kívánnak tartozni. Magyar körökben - különösen az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) dokumentumaiban - sok pozitív hivatkozás történik ennek a román nemzetgyűlésnek a Nyil atkozatá ra, különösen annak III. pontjára, pedig ez a nyilatkozat vérlázítóan magyarellenes... Ideje lenne a magyar politikumnak kijózanodni belőle.

A gyulafehérvári nyilatkozat III. pontjának első bekezdése ugyan fűt-fát megígér a Romániához csatolandó népeknek - pl. saját közigazgatást és ítélkezést az illető néphez tartozó személyek által - amiből 98 év alatt semmi sem valósult meg, de tekintsünk a nyilatkozat VI. pontjára, amely nem ígér, hanem cselekszik!

A gyulafehérvári román nemzetgyűlés "szeretettel és lelkesedéssel" üdvözli az osztrák-magyar monarchia igájából szabadult valamennyi nemzetet, beleértve még az ausztriai németeket is! Tehát cseheket és szlovákokat - csehszlovák nemzet -, ausztriai németeket, szerbeket, horvátokat, szlovéneket, macedónokat, montenegróiakat - jugoszláv nemzet -, lengyeleket és ruszinokat.

De van egy kivétel: a magyar nemzetet nem üdvözli a "fennkölt" román nyilatkozat...
Márpedig ilyen körülmények között ez tömény magyarellenesség.
Ezért nem szabad magyar politikusnak a gyulafehérvári nyilatkozatra hivatkozni.
Vagy ha mégis, akkor meg kell nevezni annak vérlázító magyarellenességét.
Idézet a gyulafehérvári nyilatkozatból:

VI. A Nemzetgyűlés szeretettel és lelkesedéssel üdvözli az Osztrák-Magyar Monarchiában eddig leigázott nemzetek felszabadítását, éspedig a csehszlovák, ausztriai német, jugoszláv, lengyel és ruszin nemzeteket, és elhatározza, hogy ezen üdvözletet mindazon nemzetnek tudomására hozzák.

A román eredeti szöveg:
VI. Adunarea Natională salută cu iubire si entuziasm liberarea natiunilor subjugate până aici în Monarhia austro-ungară, anume natiunile: cehoslovacă, austro-germană, iugoslavă, polonă si ruteană si hotărăste ca acest salut al său să se aducă la cunostinta tuturor acelor natiuni.

MVSZ Sajtószolgálat
Kapcsolódó:
Traian Basescu: ki kell utasítanunk a bukaresti magyar nagykövetet!Traian Basescu: ki kell utasítanunk a bukaresti magyar nagykövetet! (kritiq.eu)
Finoman szólva sem fogadta kitörő lelkesedéssel a román politika azt, hogy Szijjártó Péter megtiltotta a magyar diplomatáknak, hogy részt vegyenek a december elsejei ünnepségeken. Könnyen kiszámítható, hogy a kampány hevétől elragadott Romániában egy ilyen lépés milyen reakciókat szül, erről mi is írtunk korábban. "Orbán Viktor barátocskám, mi nem akarunk Budapestre látogatni, ahogy azt megtettük a történelem utóbbi száz éve során a ti engedélyetek nélkül. De ne provokálj, mert nekünk is vannak határaink."



A Quaestor-vezér titkára Thaiföldön tolja a dolce vitát Polt Péter lányával
2016. 12. 9. Alfahír

A legfőbb ügyész nagyobbik lányának és Mikuska Zoltánnak a románcáról már tavaly márciusban írt a Blikk. A pár és maga Polt Péter is igyekszik titkolni a kínos románcot - ám az Alfahírnek most olyan fotók kerültek a birtokába, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a mai napig együtt vannak.

A kapcsolatról az LMP-s Hadházy Ákos az Országgyűlésben is faggatta Poltot, aki "személyeskedő, durva és nagyon alantas kérdésnek" nevezte a felvetést. Holott a képviselő nem öncélúan tunkolt a legfőbb ügyész családi ügyeiben. Arra szeretett volna magyarázatot kapni, hogy a cég összeomlása ügyében folytatott vizsgálat során miért nem hallgatták ki Tarsoly Csaba titkárát, pedig, "ha valaki információkkal bírhatott volna, az ő".

Az ügyészség azonban nem így látja. Az Együtt képviselője, Szabó Szabolcs májusban feltett kérdésére azt válaszolták: "A beszerzett bizonyítékok értékelése során nem merült fel adat arra, hogy Mikuska Zoltán az ügy megítélése szempontjából jelentős bizonyítandó tényről tudomással bírna, valamint arra sem, hogy a feltárt bűncselekményekben bármilyen módon közreműködött volna."

Mikuska viszont nem egyszerű kávéfőzőnek tűnik a botrányos körülmények között csődbe ment cégben. 2012-ben a Miniszterelnökség osztályvezetői pozícióját cserélte a Quaestor-vezér előszobájára. Ilyen magas szintű bizalmi állást aligha cserélt volna le egy olyan munkára, ahol az égvilágon semmi hatása és rálátása nincs a folyó ügyekre.

Nem Mikuska kihallgatásának rejtélyes elmaradása az egyetlen furcsaság a Legfőbb Ügyészség és a Quaestor-ügy kapcsán. Az összeomlás előtt álló cégből az ügyészség volt sofőrje 200 millió forintot vett ki az utolsó pillanatban. Tarsoly Csabát a botrány kirobbanását követően két hétig nem tartóztatták le, így még arra is maradt ideje, hogy átjátssza a céget egy kisstílű bűnözőnek, Orgován Bélának. A Fővárosi Törvényszék áprilisban súlyos hiányosságokat talált a vádiratban, amelynek kapcsán az ellenzék felvetett: elképzelhető, hogy szándékosan igyekeznek ellehetetleníteni az ügy feltárását.

A jelek szerint Mikuska Zoltán azóta sem néz szembe sem hatósági vizsgálattal, sem anyagi problémákkal. A novemberi-decemberi hideg elől kedvesével Dubajba, majd Thaiföldre utazott - utóbbi országban készültek ezek a fotók is.

kedvesével Dubajba, majd Thaiföldre utazott

A legfőbb ügyésznek kellene kideríteni az igazat a Quaestor-ügyben, és sok más ügyben is. Nem az a baj vele, hogy beszédhibás, hanem az, hogy pártkatona. Polt Péter felesége a jegybankban személyzeti vezető havi ötmillióért, és kap még egy kevés borravalót két jegybanki alapítványtól is. (F.I.)

Kapcsolódó:
Ha úgy rendezünk olimpiát, mint úszóvilágbajnokságot, abba belerokkan az országHa úgy rendezünk olimpiát, mint úszóvilágbajnokságot, abba belerokkan az ország (444.hu)
Ekkora eseményt még nem rendezett Magyarország, gazdasági értelemben is hasznot fog húzni belőle az ország - mondta Orbán Viktor 2015 márciusban. Még nem a budapesti olimpiáról festett ilyen ígéretes képet, hanem a 2017-es vizes (úszó, műugró, vízilabda) világbajnokságról, amit beugróként vállalt be Magyarország.
Nincs több titok az Erzsébet utalványok körül: borított az államtitkárNincs több titok az Erzsébet utalványok körül: borított az államtitkár (valasz.hu)
Akik a közszférában dolgoznak, azoknak fontos, hogy "testközelbőli tapasztalatuk legyen arról, hogy ezek az emberek hogyan élnek, milyen problémákkal küzdenek". És még azt is, hogy lett volna "itt még egy alkalom arra, hogy az állampolgárok az állami tisztségviselőkkel találkoznak, mert igenis az állampolgárokkal való személyes konzultáció lehetősége az segítheti az állam jobb működését".
Az állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmitAz állami cég, ahol évek óta nem csinálnak semmit (index.hu)
Százmilliókat költöttek rá a pénzünkből, de lassan két éve nem csinálnak semmit. És most úgy tűnik, egy darabig még nem is nagyon fognak. Az állami tulajdonú KAF - vagy hosszabb nevén Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. - nem egy különösebben ismert szervezet, de nem is nagyon hagytak neki teret a bemutatkozásra. A céget közel hárommilliárd forinttal indították útnak még tavaly februárban, több százmilliót költöttek magukra, irodát béreltek, munkatársakat fizettek, gépeket vettek, csak 2015-ben 427 millió forintot tapsoltak el, miközben folyamatosan tologatták a tevékenység megkezdésének a határidejét. Engedélye a mai napig sincs.
ZÖLDHATÓSÁG OFF - AZ ORBÁN-KORMÁNY LEKAPCSOLJA A KÖRNYEZETVÉDELMETZöldhatóság off - az Orbán-kormány lekapcsolja a környezetvédelmet
(gepnarancs.hu)
Az alkotmányba és az európai jogba ütközik, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá az állami szervezetek működését. A végéhez közeledik a magyar környezetvédelmi intézményrendszer szétverése: január elsejétől az Orbán-kabinet megszünteti az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget, a korábban önálló szakterületként működő főhatóság közvetlen politikai irányítás alá kerül. A Párbeszéd tiltakozik az egész Európában példátlan intézményrombolás ellen: az alkotmányba és az európai jogba ütközik, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá az állami szervezetek működését.
Tiborcz nem örült nagyon, amikor a Hír TV megkérdezte tőle, hogy miért ő fizette a turai kastélyt megvásárló cég tulajának bejegyzési illetékétTiborcz nem örült nagyon, amikor a Hír TV megkérdezte tőle, hogy miért ő fizette a turai kastélyt megvásárló cég tulajának bejegyzési illetékét (444.hu)
Izgalmas lesz a Hír TV célpont című műsorának pénteki adása. A csatorna Facebook oldalára felkerült ajánlóból úgy tűnik, hogy a riporterüknek sikerült elkapnia valahol Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök lányának férjét, és kérdéseket feltenni neki cégügyeiről.
A jegybank most 353 millió forintunkért vett újabb festményeketA jegybank most 353 millió forintunkért vett újabb festményeket (hvg.hu)
Öt műkincsre adott ki ennyi közpénzt az MNB Értéktár nevű programja. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programja keretében öt új műkincset vásárolt mintegy 353 millió forintért - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
Megszűnhet a gyerekorvosi alapellátás?Megszűnhet a gyerekorvosi alapellátás? (napi.hu)
Tíz éven belül az ország nagy részében megszűnhet a gyermekgyógyászati alapellátás, a megszűnt praxisok helyett ugyanis jellemzően nem nyílik új - mondta Póta György a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének újraválasztott elnöke a Magyar Nemzetnek.
Tállai: Mi leszünk az Unió legversenyképesebb országaTállai: Mi leszünk az Unió legve rsenykép esebb országa (propeller.hu)
A hétfőn benyújtott adócsomag elfogadásával Magyarország lehet az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Harrach Péter TeológusHarrach Péternek is jár a nyugdíjasok tízezer forintja (propeller.hu)
Harrach Péter több mint 1 milliós fizetése mellé 228 ezer forintos nyugdíjat kap. A közszférában dolgozóknak nem jár fizetés és nyugdíj egyszerre. Harrach Péter ezt nyilatkozta ezzel kapcsolatban: "- Most ez van, ránk nem vonatkozik a törvény. Nem tudok olyan képviselőről, aki lemondott volna a nyugdíjáról - tette hozzá a frakcióvezető, aki kérdésünkre, hogy ő egyénileg miért nem lépett, azt mondta: egyedül nem lett volna eredménye az akciónak, egységes döntés kellett volna."
Két malomban őrölne Mészáros és CsányiKét malomban őrölne Mészáros és Csányi (mno.hu)
Amennyiben nem segít a kormány az ország egyik legnagyobb malomipari vállalata, a Sikér Zrt. csődje kapcsán valószínűleg milliárdokat veszítő termelőkön, hasonlóan tragikus helyzet állhat elő, mint a Hajdú-Bét baromfi-feldolgozó hajdani felszámolása nyomán. Míg azonban a Hajdú-Bét baromfis károsultjainak - nyilvánvalóan politikai alapon - több mint tíz év múlva fizetett valamennyi kártalanítást az Orbán-kormány, addig a Sikér termelőinek megsegítéséről még csak szó sincsen. Pedig lapunk információi szerint több mint kétszáz ember pénze ragadt benn.
Mészáros Lőrinc és kis családja összesen 1391 hektárnyi földet vett magának karácsonyra, majdnem 2 milliárdértMészáros Lőrinc és kis családja összesen 1391 hektárnyi földet vett magának karácsonyra, majdnem 2 milliárdért (444.hu)
Az RTL Híradó szerint Mészáros Lőrinc a mostani földárverések jegyzőkönyvei szerint nagyjából 400 hektár földet vásárolt. Ezzel csak egyetlen baj van: hogy törvény szerint magánszemélynek maximum 300 hektárja lehet. Az RTL kérdezte a kormányzati tájékoztatási izét is (azt a szervet, amit nemrég hoztak létre, és kormányzati ügyekben tájékoztat), hogy hogyan lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc 100 hektárral több földet szerezhetett, mint az átlagos halandók.
Megháromszorozta vagyonát egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc2015. november: Megháromszorozta vagyonát egyetlen év alatt Mészáros Lőrinc (nyomaban.blog)
24 milliárdjával jelenleg a 30. leggazdagabb magyar, de nem teljesített rosszabbul Orbán Viktor többi bizalmasa sem. Mészáros Lőrinc az idén több mint 50 helyet "javított" a leggazdagabb magyarok listáján. Orbán Viktor kedvenc falujának első embere jelenleg a 30. legvagyonosabb ember az országban, maga 24,4 milliárd forintjával. Tavaly még a 86. volt, 8,4 milliárd forinttal. A miniszterelnök régi barátja 2011-ben időközi önkormányzati választáson lett Felcsút polgármestere, miután elődjét köztartozásai miatt eltávolították a posztjáról.
Mészáros a futball és a turizmus után a borok nagymestere lettMészáros a futball és a turizmus után a borok nagymestere lett (hirtv.hu)
Nemcsak a futballhoz és a turizmushoz, hanem a borokhoz is ért Mészáros Lőrinc. A gázszerelőből lett milliárdos polgármester cége egy Tokaj-hegyaljai borászatot vett meg jutányos áron. Az RTL Klub Híradója szúrta ki a cégbírósági adatok között, hogy az 1,2 milliárd forintos törzstőkéjű céget 120 millióért szerezte meg a fideszes politikus. A bodrogkisfaludi vállalkozás már állami megbízást is kapott, az 1956-os évjáratú tokaji aszúkat palackozták át a forradalom évfordulójára.



Még több migránst szeretne a 19 éves meggyilkolt német lány apja
2016-12-08 pestisracok.hu - frissvilag.com

Annak ellenére, hogy egy 17 éves afgán erőszakolta és ölte meg a lányát, egy menekülteket segítő német alapítvány támogatására szólított fel Clemens Ladenburger - derül ki a PestiSrácok.hu külföldi lapszemléjéből.

Még több migránst szeretne a 19 éves meggyilkolt német lány apja

Ismert, Németországban óriási indulatokat gerjeszt Maria Ladenburger szörnyű tragédiája és meggyilkolása. A fiatal afgán férfi által meggyilkolt medika önkéntesként dolgozott egy menekülttáborban. Az áldozat apja, Clemens Ladenburger, aki egy magas rangú EU-s tisztségviselő, a lánya temetése előtt arra kérte a gyászolókat, hogy ne virágra, vagy koszorúra költsenek.

Az arra szánt pénzt vagy egy bangladesi templom, vagy egy menekülteket segítő német alapítvány javára utalják el.

Közben a szövetségi rendőrfőnök Angela Merkel német kancellárt tette felelőssé a migránsok által elkövetett gyilkosságokért. Maria Ladenburger egy buliból tartott hazafelé biciklivel Freiburg egyetemi városában, amikor a kerékpárúton megtámadták. Megerőszakolták, majd vízbe fojtották, a testét a Dreisam folyóban találták meg később. A buliból éjjel 2:40-kor indult haza, amikor a Schwarzwald Stadion mögött, a folyó partján szembetalálkozott az afgán menekülttel.

A megdöbbentő eset még október 16-án történt, de csak a gyanúsított pénteki letartóztatása után hozták nyilvánosságra. A rendőrök a kerékpárút közelében egy bokron megtalálták az elkövető egy hajtincsét, amely alapján szűkíthették a kört, valamint Maria sálját, amelyen szintén megtalálható volt a tettes DNS-nyoma. A 17 éves gyanúsított tavaly érkezett Németországba kíséret nélküli kiskorúként, és egy helyi családnál lakott. Elfogása után beismerte tettét.

Maria Ladenburger szabadidejében egy freiburgi menekültotthonban dolgozott segítőként, de azt nem tudni, találkozott-e korábban a gyilkosával. David Müller, a rendőrség speciális ügyosztályának vezetője szerint a tanúvallomások és az internetes nyomozás révén fel tudják deríteni a Maria életének utolsó óráiban történteket.

Kapcsolódó:
Hivatalos: Hollandiában megszűnt a szólásszabadságHivatalos: Hollandiában megszűnt a szólásszabadság (888.hu)
Bűnösnek találta a gyűlöletbeszéddel vádolt Geert Wilderst a holland bíróság. Hendrik Steenhuis, a tárgyaláson elnöklő bíró indoklásában Wilders egyik kijelentésének a marokkói kisebbség ellen irányuló, diszkriminatív jellegére hívta fel a figyelmet. Steenhuis korábban úgy nyilatkozott, hogy a szólásszabadság a demokratikus társadalom egyik alapja, azonban korlátozni lehet mások jogainak és szabadságának védelme érdekében.
150 ezer forint bírságot kapott egy zsidóvicc miatt150 ezer forint bírságot kapott egy zsidóvicc miatt (harcunk.info)
Jogerősen, 150.000 forint pénzbírságra ítélte Katona Attilát a Kaposvári Bíróság "a nemzeti szocialista rendszerek bűneinek két rendbeli tagadása, illetve relativizálása miatt". A vádlott ügyvédje védekezésében a szólás- és véleményszabadságra hivatkozott, illetve arra, hogy védence tettének elkövetésekor nem volt tisztában cselekménye "társadalmi veszélyességének".
Antiszemita kézmozdulat miatt kapott felfüggesztett börtönt és orbitális bírságot egy francia blogger"Antiszemita kézmozdulat" miatt kapott felfüggesztett börtönt és orbitális bírságot egy francia blogger (harcunk.info)
Felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték a "Fekete Holló" néven közismertté vált jobboldali publicistát, aki a "quenelle" nevű kézmozdulatot népszerűsítette. Hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre és 15 000 dollár kifizetésére kötelezi a toulouse-i bíróság azt a férfit, aki 2014-ben "antiszemita kézmozdulatot" ábrázoló képet kezdett el terjeszteni az interneten - adta hírül a Jewish Telegraphic Agency. Noel Gerard közismertnek számít a nacionalista körökben; ahol legtöbben csak "Fekete Hollóként" emlegetik.
Kósa: Potyka bácsi szalonnáci volt, aki a Parlament előtt hőbörgöttKósa: Potyka bácsi szalonnáci volt, aki a Parlament előtt hőbörgött (kuruc.info)
A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozásról úgy fogalmazott: "ezek nem azok a szalonnácik, mint a kilencvenes évek közepén Potyka bácsi, Bácsfi Diána, hogy ott hőbörögtek a Parlament előtt, de igazából nem volt arra utaló jel - túl azon, hogy elfogadhatatlan eszméket terjesztettek -, hogy erőszakra hajlamosak lennének".
Ahmed egy fantasztikus csávó, ezért az Amnesty szolidaritási kampányt indít melletteAhmed egy fantasztikus csávó, ezért az Amnesty szolidaritási kampányt indít mellette - az igazgató is megdobálta volna kövekkel a határt védő rendőröket (vilaglato.info)
Levélíró-maratont indít az Amnesty International, hogy olyan egyének esetében próbáljanak meg nyomást gyakorolni, akiket igazságtalanul börtönöztek be. Az alábbi beszélgetésből megtudjuk, hogy a nemrég tíz évre ítélt Ahmed egy fantasztikus csávó, aki szereti Magyarországot - és mégis volt képük elítélni, amint arra a Zsindex is rávilágított már. Kiderül továbbá, hogy Jeney Orsolya, az Amnesty igazgatója is szívesen megdobálta volna kövekkel a határt védő magyar rendőröket.
A Norvégiában letelepedett muszlimok sértve érzik magukat a Karácsony ünneplése miatt!A Norvégiában letelepedett muszlimok sértve érzik magukat a Karácsony ünneplése miatt (nettavisen.no)
Mit lehet mondani ezekről a muszlimokról, akik sértve érzik magukat a mi ünnepünk miatt?
Einzelfall-MapEinzelfall-Map (google.com)
Azt a néhány kivételes esetet, amit a migránsok elkövettek egyes "nácik" fel merték jegyezni. Pl. ebben az évben már volt 195 megerőszakolás és 300 gyilkosság.
Muszáj bíznunk önökben - ezzel indokolják"Muszáj bíznunk önökben" - ezzel "indokolják", hogy miért engednek futni mankós kiskorúra támadó cigánybűnözőket (m.kuruc.info)
A bíróság egy karóra és egy márkajelzés nélküli fülhallgató elvétele miatt bocsátott próbára nem jogerősen 2, illetve 1 évre két 16 éves "fiatalt", akik egy mankós kiskorút raboltak ki társtettességben tavasszal Újszegeden. Harmadik társukat megrovásban részesítették, a banda negyedik tagja gyermekkorú volt. - Muszáj bíznunk önökben. Magukon múlik, hogy ezután lefelé vagy felfelé indulnak el a lejtőn - mondta Juhász Csaba bíró a Szegedi Járásbíróságon. A két "fiút" társtettességben elkövetett rablás miatt nem jogerősen 2, illetve 1 év próbára bocsátották, míg a lányt megrovásban részesítették.
Gyurcsány: Ne Putyin Oroszországa, hanem Merkel Németországa legyen a minta!Gyurcsány: "Ne Putyin Oroszországa, hanem Merkel Németországa legyen a minta!" (legfrissebb.info)
A Demokratikus Koalíció elnöke a párt kvótareferendummal kapcsolatos kampányának utolsó vidéki fórumán, mintegy 200-250 hallgató előtt azt mondta: Alig találni olyan embert Magyarországon, akinek van személyes tapasztalata az Európát már valóban elérő menekülthullámmal kapcsolatban, hiszen ezek az emberek nem Magyarországra jönnek.