Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 19., hétfő

21.668 - Ravasz Zoltán München: az idáig általam rögzített a You-Tub-on megtekinthető


Feladó: ZRavasz@t-online.de
Dátum: 2016. december 18. 21:11
Tárgy: You-Tube felvételeim
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Kedves Barátaim:

Szeretném Nektek az idáig általam rögzített a You-Tub-on megtekinthető felvételeim elérhetőségét közre adni: (azt hiszem az is elég, ha Ravasz Zoltán München-t beírjátok a You-Tube keresőjébe)

2015 1956-os ünnepség Münchenben:

https://www.youtube.com/watch?v=_FE6xtfQEEY
 
2015. október 24-én a Müncheni Magyar Nyelvű Református Gyülekezet szervezésében megtartottuk hagyományos '56-os ünnepségünket, melynek ünnepi előadója Prof. Dr. Szakály Sándor, történész, a Veritas Intézet igazgatója volt.

Március 15-i ünnepség München 2016:

 A Müncheni Magyar Nyelvű Református Gyülekezet szervezésében méltó megemlékezést tartottunk 2016. március 12-én a Preysingstr. 83 alatt található Katholische Stiftungsfachhochschule templomában.
Az előadás meghívott szónoka Kondor Katalin, közgazdász, újságíró, rádióelnök volt.

1956-2016 október 23. 60. évforduló ünnepsége, München:

A Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség szervezésében a müncheni Katolikus Föiskolán tartott polgári megemlékezés felvétele.
Ünnepi beszéd: Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelös államtitkár. Fövédnök: Tordai-Lejkó Gábor 

 https://www.youtube.com/watch?v=JzzOloB4sII

Tollas Tibor Emlékmüsor München 2016-11-1

https://www.youtube.com/watch?v=2yVM1e0wrX8

Kedves Meghívottak!
A nemzetközi Gulág-év és az 56-os magyar szabadságharc és forradalom 60. évfordulója alkalmából Tollas Tiborra, a müncheni és a nyugati magyarság világszerte ismert vezető személyiségére emlékezünk születésének 95. és halálának 20. évfordulója alkalmából, egyúttal a nemrég váratlanul elhunyt Gönczöl János színművészre is, aki verscsokorral készült erre az ünnepi alkalomra, amelyet már nem ért meg. Tollas Tibor a Nemzetőr emigráns újság alapítója és főszerkesztője volt, Münchenben élt és itt is halt meg 1997-ben. Leghíresebb versét a Bebádogoztak minden ablakot az október 23-i ünnepségeken szavalták most is szerte a világon, ahol magyarok élnek. Az emlékműsort Tollas Tibor emlékére tisztelőivel, családjával valamint a Széchenyi Körrel együtt rendezzük. Stief Magda színésznő és Gál Csaba előadóművész működnek közre. Filmrészleteket vetítünk a Tollas Tibor életéről és első magyarországi útjáról készült filmből, melyet Ravasz Ildikó közreműködésével a neves Gulyás testvérek készítettek a 90-es évek elején. A Túlvilági beszélőt többször sugározták a Duna TV-ben. Tollas Tibor verseskötetei a helyszínen kaphatók. Mi szervezők úgy gondoljuk, érdemes eljönni erre az egyedülálló és közösséget teremtő megemlékezésre.
Dr Kecskési Maja Ravasz Zoltán Patai Borbála Ravasz Ákos

A felvételt készítette: Ravasz Zoltán © München