Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 20., kedd

21.677 - Terrortámadás Berlinben! 60 km/órás sebességgel, lassítás nélkül hajtott a tömegbe egy kamion!

Terrortámadás Berlinben!60 km/órás sebességgel, lassítás nélkül hajtott a tömegbe egy kamion!

Egy lengyel rendszámú kamion hajtott a tömegbe a berlini Breitscheidplatz karácsonyi vásárán. A szerencsétlenségben legalább kilenc ember halt meg, és ötven megsebesült.


BBC szerint két elkövető volt, a sofőrt elkapták, a társát pedig lelőtték.

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint folyamatosan érkeznek a mentőautók a térre, "szinte dugó alakult ki, annyian jönnek". A sok sérült miatt a német vöröskereszt két mobilkórházat is felállított.

A teret kiürítették, és a sajtót is elküldték.

Az eddigi információk szerint a kamion a Kant és a Budapester utca felől hajtott a Breitscheit térre, ami Berlin Charlottenburg nevű negyedében található. A több mint hatvan kilométer per órás sebességgel hajtó lengyel rendszámú kamion több bódén is áthajtott.

Az CNN-nek arról beszélt egy helyszínen lévő újságíró, hogy "nagyon nem valószínű, hogy véletlenül" hajtott az autó a tömegbe.

A Spiegel azt írja, hogy a rendőrség szándékos támadásként kezeli a történteket.

14294360_97cbc080655d2996c13b0f6cb2262b15_wm

A kamion Olaszországból hozott árut Berlinbe

A lengyel Gazeta oldalon azt írják, hogy a kamion Usługi Transportowe ARIEL Żurawski nevű cégé, Olaszországból hozott árut Berlinbe. Kedden kellett volna felpakolnia új áruval, a cég tulajdonosa azt állítja, hogy hétfő délben beszélt utoljára a sofőrrel.

A Welt információi szerint a rendőrség több napja tud egy fenyegetésről, aminek a célpontja egy berlini karácsonyi vásár volt.

Az alábbi videó még azelőtt készült, hogy a rendőrség lezárta volna a teret: forrás:http://index.hu/
Forrás: http://www.maivalosag.com/hirek/terrortamadas-berlinben60-kmoras-sebesseggel-lassitas-nelkul-hajtott-a-tomegbe-egy-kamion/