Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 31., szombat

21.721 - A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA > AKCIÓ: Orosz beavatkozás kivizsgálására


Feladó: Liptakbela via Hungarian-Lobby 
Dátum: 2016. december 29. 17:04
Tárgy: AKCIÓ: Orosz beavatkozás kivizsgálására

A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA

AKCIÓ: Orosz beavatkozás kivizsgálására

 

A Magyar Lobbinak is szerepe volt abban, hogy a világsajtóban mára elült a népünk elleni cikkek sora, mert sikerült a nyugati politikusokkal megértetni, hogy az elszakitott kisebbségeinkkel való törődés nem nacionalizmus, hanem patriotizmus és az nem irányúl senki ellen, az csak az igazság mellett szól. Ezért az eredményért hálával tartozunk a lobbink másodgenerációs résztvevőinek akik ennek a munkának nagyrészét elvégezték.

 

Most új feladat elött állunk, mert a világsajtóban felmerült a kérdés, hogy Magyarország támogatja-e Vladimir Putint az EU és a Közép-Kelet irányában való terjeszkedési igyekezetében? Helyesli-e, hogy ő újra szeretné rajzolni a befolyási övezetek határait?

 

Az egyik cikk, mely megjelent a világ sok befolyásos lapjában, igy Taiwanban, a Taipei Timesban is  (http://www.taipeitimes.com/News/editorials/print/2016/12/28/2003662042), felteszi a kérdést hogy: a magyar társadalom emlékszik-e még 1848-ra és 1956-ra, vagy az EU és a nyugati demokráciák elleni propaganda hadjáratban a KGB (ma GRU) néhai vezetőjét kivánja támogatni?

 

Az olvasó a nyugati sajtóban megjelent cikkekből olyanokról olvas, minthogy a GRU átvette a KGB módszereit, kiegészitette azokat a "hacking" és a digitális félretájékoztatás eszközeivel és ily módon sikerrel alkalmazza befolyását Magyarországon. Azt állitják ezek a cikkek, hogy a GRU az ultra-jobboldali csoportokkal összefogva végzi szubverziv tevékenységét. Én nem tudom, hogy mindez igaz-e, de azt tudom, hogy a hir - és különösen a széső jobboldal befolyása növekedésének hire -, árt a magyar demokrácia és igy Magyarország jóhirének.

 

Az egyik cikk, a fentiek igazolására megemliti a neo-náci és rendőr-gyilkos Gyorkos Istvánnak, az ultra-jobboldali Magyar Nemzeti Front tagjának esetét, akit  letartóztatása elött az orosz követség diplomatái ötször látogattak meg és résztvettek az ő rendezvényein. Szintén megemlitik a Jobbik EU képvisekőjét, Kovács Bélát (állitásuk szerinti gúnynevén KGBélát), akinek orosz a fekesége és mindketten kivizsgálás alatt állnak azért, mert orosz ügynököknek hiszik őket, illetve arra is kiváncsiak a hatóságok, hogy honnan való a pénz, amivel a Jobbikot támogatták? Tehát, azt terjesztik ezek a cikkek, hogy az orosz GRU, gyakran antiszemita és fajgyülölő személyek segitségével, illetve "hacking" és digitális propaganda útján, igyekszik elvégezni az EU és a nyugati demokráciák lejáratására irányuló piszkos munkáját.

 

Én nem tudom, hogy mindez igaz-e és azt sem tudom, hogy ha létezik ez az igyekezet, az  mennyiben befolyásolja a magyar közvéleményt? Csak azt tudom, hogy a Magyar Lobbi 2017-ben is eredményesen kívánja szolgálni a magyar érdekeket. Ehhez szükséges felszámolni a nyugati médiában terjesztett tévhitet, tehát azt hogy a magyar közvéleményt sikerrel befolyásolná, akár a nyugati demokráciák ellen folytatott orosz propaganda, akár a GDP-nek a szélső jobboldali fajgyűlölőkkel való együttműködése.  

 

Ezen a területen a magyar társadalomnak meg kellene ismernie a tényeket és ezért helyesnek tartanám, ha lobbink résztvevői kapcsolatba lépnének képviselőikkel és javasolnák az orosz beavatkozás kivizsgálását és a kivizsgálás eredményeinek nyilvánosságra hozását.

 

Sikerekben gazdag, Boldog Újesztendőt kívánva, Lipták Béla