Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 20., kedd

21.683 - Belizi Maranka története, avagy ki tartotta el Bróker Marcsikát, a "magyar" bűnözőt?


Feladó: Mihály Zsolt Vadai
Dátum: 2016. december 20. 18:17
Tárgy:  Belizi Maranka
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Belizi Maranka története, avagy ki tartotta el Bróker Marcsikát, a "magyar" bűnözőt?

A belizei hatóságok átadták a karcagi Dobrai Sándorné Marcsikát a magyar hatóságoknak. Dobrai Sándorné, azaz Bróker Marcsika Karcag legismertebb "személyiségévé" avanzsált, megelőzve két neves földijét, Varga Mihály nemzetgazdasági és Fazekas Sándor mezőgazdasági minisztert.  A nő azzal híresült el, hogy a Kun-Mediátor Kft. nevű cégével évtizeden át működtetett pilótajátékkal mintegy húsz milliárd forinttal károsította meg ezernél is több ügyfelét. Mint kiderült, Magyarország és a Mexikóval határos Belize között nincs kiadatási egyezmény. A belizei hatóságok - jóllehet tudtak a Marcsika ellen kiadott nemzetközi elfogató parancsról -, mindaddig fülük botját sem mozdították, amíg a nő be nem indította ott is pilótajátékát - adta hírül a Blikk nyomán az Index.

A hírek szerint erre azért volt szüksége, mert magyarországi lebukását követő menekülésekor Bróker Marcsika alig tudott pár millió forintnyit magával vinni...
Mostanig azonban havonta utaltak át neki egy belizei ügyvédi irodába titokzatos forrásból pénzeket. 
Vajon hol van, és kik kezelik a Marcsika által eltüntetett 20 milliárdot? És vajon hol van, és kik kezelik a Tarsoly Csaba által "megzenésített" 20 milliárdot?  És vajon... A Marcsika-ügy pikantériája, hogy már nyolc hónappal ezelőtt egy karcagi amatőr színtársulat színpadra vitte Bróker Marcsi történetét.  A hírhedtté vált csaló neve a darabban: Belizi Maranka. Úgy tűnik, hogy Karcagon mégiscsak ismerhették Marcsika rejtőzködési helyét.

A névbeli utalás pedig senki ember fiának nem keltette fel a figyelmét. Legkevésbé a magyarországi bűnüldöző szerveknek. (?!)
MVSZ Sajtószolgálat