Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 20., kedd

21.680 - Morvai Krisztina: Féljenek-e a felvidéki és más elszakított magyarok?


Feladó: péter Reiner
Dátum: 2016. december 20. 16:18
Tárgy:  Amit jogainkról minden magyarnak tudni kell! > Morvai előadása (videóval)
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Tisztelt Honfitársaim, kedves barátaim!

Szeretettel osztom meg Morvai Krisztina független EP képviselő gondolatait, melyet néhány héttel ezelőtt osztott meg Felvidéken, Dunaszerdahelyen az ott szervezett fórumon.

A képviselő asszony által támogatott Felvidéki jogi monitorozó úton résztvevő élménytársként költő kérdésként ajánlom a félórás gondolat ébresztő anyag megtekintésekor, hogy vajon kormányunk sikeresnek kommunikált "Visegrádi Négyek" politikájának, nem esett áldozatául felvidéken élő őshonos magyarságunk nemzeti önrendelkezése alapjoga egy olyan utódállamban, ahol ma is "uniós alapjogokként" fogadtatta el a szlovák állam a benesi jogtipró magyarság gyűlölő dekrétumokat?

Minden kedves barátomnak és szeretteiknek áldott Karácsonyt és békés boldogabb Új Esztendőt kívánok szeretettel

Reiner Péter

Féljenek-e a felvidéki és más elszakított magyarok? 
Amit jogainkról minden magyarnak tudni kell! Morvai előadása (videóval)
Mitől és miért félnek az elszakított területeken (számos településen ma is többségben élő) magyar emberek? Tisztában vannak-e jogaikkal? Mit kellene tenni jogaik védelmében az "anyaországnak" s saját közösségeiknek?  Morvai Krisztina és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat delegációja 2016 telén Felvidéken járt, előtte Erdélybe látogattak. A tapasztalatokat összegző előadások közül a dunaszerdahelyi fórumon elhangozott tekinthető meg ezen a felvételen. Örömhír, hogy a jogvédők felhívására felvidéki aktivisták máris megkezdték a jogszabályokban rögzített nyelvi jogok településről településre történő követelését, a vonatkozó törvényhelyekre utaló beadványok formájában.
Almási L.