Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 19., hétfő

21.669 - Munkáspárt: Minden második magyar adósságrabságban > 2016.12.19.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2016. december 19. 13:04
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2016.12.19.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt > 2016.12.19.


Belarusz-USA közeledés?

Az amerikai külügyminisztérium meghívására Washingtonban tárgyalt Nyikolaj Sznopkov, a belarusz elnöki adminisztráció helyettes vezetője. (http://www.belta.by)

Bővebben...

Kár elrontani azt is, ami jó

Nagyjából egy hete derült ki, hogy a kormányhivatalnokok helyett a postások kézbesítik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. Ami mellé egy miniszterelnöki levél is jár, és végül nem csak a nyugdíjasok kapnak belőle. Ezután azzal a kérdéssel fordultunk a Magyar Postához, hogy mennyit kapnak a kihordásért cserébe a postások, ez ugyanis – főleg a kis falvakban – hatalmas plusz munkát jelent. A szervezet akkor nem válaszolt, viszont hétfő reggel egy olyan belsős információt kaptunk, amely szerint az első kiosztást követően sikeresen házhoz kézbesített utalványok darabjáért bruttó 50 forintot kapnak, ami – bár sok mindentől függ-, de nettóban nagyjából 33-34 – írja a 24.hu. (http://24.hu)

Bővebben...

USA: a módszer változik, de a lényeg nem

A megválasztott elnök alapvetően nem azt mondta, hogy az Egyesült Államok egyáltalán nem lesz jelen a Közel-Keleten, hanem azt, hogy nem folytatja a Barack Obama és Victoria Nuland külügyi államtitkár-helyettes által fémjelzett külpolitikát. Tudom, hogy itt komoly problémát jelentett, hogy Nuland saját politikát folytatott, de ezt Washingtonban is hasonlóan látták. Kongresszusi képviselők is kifogásolták, hogy a külügyminisztériumunknak és a nagykövetségeinknek az lenne a feladata, hogy erősítse a kapcsolatainkat, nem pedig az, hogy át akarja formálni az országokat olyanra, amilyennek szerinte lennie kell. - nyilatkozta Connie Mack volt kongresszusi képviselő (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...

Magyar pap képviseli a Szentszéket Belaruszban

Dr. Pintér Gábor, a Vatikán új minszki nagykövete átadta megbízólevelét Alekszandr Lukasenko belarusz elnöknek. (http://www.belta.by)

Bővebben...

Minden második magyar adósságrabságban

A magyar lakosság 45 százaléka törleszti hitelét, és noha tisztában vagyunk a takarékoskodás fontosságával, ezt éppen az adósságrendezés miatt nem tudjuk megtenni. (http://mfor.hu)

Bővebben...

A karácsonyi hallal nem vagyunk kint a vízből

A magyarok halfogyasztása gyakorlatilag nem nő. 2002-ben emelkedett a fejenként 3 kiló fölé, és most már évek óta 3,7 kilót fogyasztunk el. (http://mti.hu)

Bővebben...

Az Európai Unió válsága az európai kapitalizmus válsága

Az EU a legnagyobb válságát éli át a megalapítása óta, a fő kihívások ezúttal nem kívülről, hanem belülről érkeznek, ami bizalmatlanságot szül – fogalmazott Fico a szlovák elnökség eredményeit értékelő vitában. Hozzátette, az uniós állampolgárok főként stabilitást akarnak, amelyet kizárólag egy egységes Európai Unió biztosíthat a számukra. (http://spravy.pravda.sk)

Bővebben...

120 éve született Konsztantyin Rokoszovszkij

December 21-én lesz 120 esztendeje annak, hogy megszületett Konsztantyin Konsztantyinovics Rokoszovszkij, a Szovjetunió marsallja, a második világháború legkiemelkedőbb hadvezéreinek egyike. (http://www.sb.by)

Bővebben...

Kongresszust tartanak a görög kommunisták

A Görög KP Központi Bizottság március 30-április 2-re összehívta a párt 20. kongresszusát. (http://www.kke.gr)

Bővebben...

Megölik a munkahelyi étkezdéket

Komoly áfanövekedést kell lenyelniük a munkahelyi étkezdéknek a következő két évben, jövőre 9, azután pedig 22 százalékkal magasabb áfakulccsal kell majd dolgozniuk. Ez jóval magasabb, mint a klasszikus éttermeké, a Világgazdaság cikke szerint így jó eséllyel számos menza megszűnik majd a nyomás hatására. Ráadásul a helyben készült italok áfája is kedvezményesek lesznek, így az sem lesz mindegy, mit isznak a vendégek az éttermekben. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...

Szomáliában védjük a magyar hazát?

Továbbra is részt vesz a honvédség az EU szomáliai missziójában, a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 2018 végéig.  A határozat értelmében a honvédek az Európai Uniónak a szomáliai biztonsági erők kiképzésére létrehozott missziójában dolgoznak, egyszerre legfeljebb tízen, (a váltási időszakban legfeljebb húszan), Magyarország európai uniós tagságából adódó kötelezettségeinek teljesítéséért, hozzájárulva az Európai Unió közös biztonság- és védelempolitikája megerősítéséhez. (http://mti.h)

Bővebben...

Pál utcai fiúk – program karácsonyra

Sikerrel megy az Eszenyi Enikő vezette Vígszínházban „A Pál utcai fiúk" novemberben bemutatott musicalváltozata. A Dés László-Geszti Péter-Grecsó Krisztián által jegyzett musicalt Marton László állította színpadra. (http://vigszinhaz.hu)

Bővebben...

Aleppo felszabadult

Bashar Assad, Szíria elnöke vízválasztónak nevezte Aleppo felszabadítását a terroristák uralma alól. Ez olyan esemény, amely megváltoztatja Szíria sorsát. – tette hozzá. (http://news.sol.org.tr)

Bővebben...

A Belarusz KP vezetője miniszter lett

Lukasenko belarusz elnök oktatási miniszterré nevezte ki Igor Vasziljevics Karpenkot, a Belarusz Kommunista Párt vezetőjét. (http://www.belta.by)

Bővebben...

Oroszellenes szankciók: ha értelmetlen, akkor minek?

Az EU vezetői újabb félévre meghosszabbították az Oroszország elleni gazdasági szankciókat, de újabb szankciók bevezetéséről nem tárgyaltak. (http://tass.ru)

Bővebben...

Kim Dzsongilre emlékeztek Koreában

Öt éve, 2011. december 17-én hunyt el Kim Dzsongil, a Koreai Munkapárt és a DRPK vezetője.  KNDK-szerte gyűléseken emlékeztek meg az egykori politikusról és államférfiról. (http://news.xinhuanet.com)

Bővebben...

Orosz vétó Szíria ügyében

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjaként meg fogja vétózni azt a Franciaország által benyújtott határozattervezetet, amelynek értelmében nemzetközi megfigyelőket küldenének a kelet-aleppói evakuálások felügyeletére és a városrészben maradt civilek védelmének biztosítására – közölte vasárnap Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet. (http://mti.hu)

Bővebben...

A Munkáspárt bemutatkozott Sarkadkeresztúron is

A független Bakucz Péter nyerte az időközi polgármester-választást a Békés megyei Sarkadkeresztúron, ahol vasárnap képviselőket is választottak. A Munkáspárt jelöltje, Gál Ferenc 0,1 százalékot kapott.  (http://mti.hu)

Bővebben...

Az állami iskolákat kell a béka feneke alól felemelni

A költségvetés év végi technikai zárásával a kormány döntése nyomán 54 milliárd forint többletforrást kapnak az egyházi oktatási intézmények szerte az országban - jelentette be Soltész Miklós sajtótájékoztatón. Kifejtette: az egyházi jelenlét a köznevelésben ma Magyarországon 14 százalék, míg a magukat valamelyik egyházhoz tartozónak valló emberek aránya 55 százalék, vagyis az egyházi intézményekre óriási szükség van, ezt bizonyítja a hatalmas túljelentkezés is az ilyen intézmények esetében. (http://www.kormany.hu)

Bővebben...

Miniszterelnök-jelöltet keres a szocliberális oldal

Andor László közgazdász, volt uniós biztos lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – tudta meg a Magyar Idők. Lapunknak több szocialista vezető politikus is elmondta, hogy Andor mellett sokan azért állnak ki, mert ő egy „tiszta ember", munkásságát elismerik és nem keveredett botrányba az elmúlt évtizedek alatt (http://magyaridok.hu)

Bővebben...