Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. december 11., vasárnap

21.641 - Ténytár: 2019 szeptemberére befejeződik a hármas metró felújítása?


Feladó: Ténytár
Dátum: 2016. december 11. 15:00
Tárgy: Ténytár hírlevél
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>


header bg
 

space

2016. december 11. vasárnap

space
space

A legtöbb magyar mintha nem is Európában élne – Lesújtó kép rajzolódik ki a Tárki kutatásából

space
space

A Tárki kétévente adja ki Társadalmi Riport című szociológiai kiadványát, amely átfogó és naprakész képet ad a magyar társadalom állapotáról. Amennyiben Magyarország egy páciens volna, a kórkép sajnos nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve. Továbbra is rendkívül sokan élnek nyomorban, kilátástalan körülmények között. Erőtlen a magyar középosztály. Baj van az oktatással, az egészségüggyel, rendszerszintű korrupció épült ki, de tanulságosak a gazdaság szerkezetével foglalkozó fejezetek is.

A legnagyobb probléma, hogy hiányoznak a gazdaság gerincét és húzóerejét képező erős hazai tulajdonú közép- és nagyvállalatok. A kutatók szerint a felemelkedéshez intézményi reformokra, adócsökkentésre és a háztartások, valamint a gazdaság magyar szereplőinek bővülésére van szükség.

space
space tovább » space
space space
space

Lázár igazat mondott: brutálisan romlott a versenyképességünk

space
space

A versenyképességi adatokra is figyelni kell, kétségtelen, hogy rossz a helyzet, a tendencia pedig egyértelműen rossz, ezt meg kell változtatni, mert a régióbeli országok is elhúztak mellettünk – mondta Lázár János a csütörtöki uniós fejlesztéspolitikai konferencia keretében.

space
space tovább » space
space space
space

Óriási béremelést akar a kormány 2017-től

space
space

„Az elmúlt évek bérnövekedésének a következő években folytatódnia kell - reményeink szerint ez nemcsak a következő évet, hanem az azt követő éveket is jellemzi. A mi javaslatunk alapján a béremelések mértéke a következő hat éves ciklusban elérhetné akár a reálértéküket tekintve a 40 százalékot is"– jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának kibővített testületi ülését követően.

space
space tovább » space
space space
space

Az egészségügyben hamarosan minden jó lesz?

space
space

„Magyarországon az egészségügyi dolgozók eltérő feltételek mellett végzik munkájukat, de az intézményi fejlesztéseknek köszönhetően ezek kiegyenlítődnek a jövőben" – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára korábban Balassagyarmaton.

„Magyarországnak jelentős elmaradása van az egészségügyre fordított közkiadásoknál és az egészségügyi béreknél" – mondta az egészségügyért felelős államtitkár az M1 hétfő esti műsorában.

space
space tovább » space
space space
space

Orbán szerint a terrorizmus nem köthető valláshoz, ám a kvótakampány mást mutatott

space
space

„Most arról van szó, hogy milyen világban fogunk élni, hogy fog kinézni Magyarország? Nagy muszlim tömegekkel fogunk-e együtt élni, párhuzamos társadalmaink lesznek-e? Terrorveszélyben fogunk-e élni, a mainál sokkal rosszabb közbiztonság mellett, hogy a női egyenjogúság evidens dolog lesz-e Magyarországon minden itt tartózkodó ember számára, hogy biztonságban lesznek-e a feleségeink, a lányaink, a szüleink, és így tovább. Tehát Magyarország jövője a tét" mondta Orbán Viktor 2016. augusztus 26-án a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

space
space tovább » space
space space
space

2019 szeptemberére befejeződik a hármas metró felújítása?

space
space

„Az M3-as metró infrastrukturális felújításának a végső átadási határideje ezek szerint 2019. szeptember 30., de maguk a felújított szerelvények a felújított alagútban valószínűleg 2019. június 30-án forgalomba állhatnak" – mondta Tarlós István február 5-én.

space
space tovább » space
space space

header bg