Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 4., szerda

21.742 - A fagyhalál növekvő veszélyére figyelmeztet a Magyar Szociális Fórum > 2017. január 4. 7:11


Feladó: Endre Simó
Dátum: 2017. január 4. 7:11
Tárgy: A fagyhalál növekvő veszélyére figyelmeztet a Magyar Szociális Fórum
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A fagyhalál növekvő veszélyére figyelmeztet a Magyar Szociális Fórum

Budapest, 2017. január 4. szerda (MSZF)

 

     A Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerdán azzal a felhívással fordult a lakossághoz, hogy az eddigieknél is jobban figyeljen oda azokra az emberekre, akiket a szabad ég alatt, vagy fűtetlen otthonaikban fagyhalál fenyeget.

    Az MSZF közleménye szerint már eddig is jelentősen emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma a múlt tél azonos időszakához képest, és az időjárási előrejelzés sem kecsegtet a veszély csökkenésével. A hét végén beköszönő dermesztő hidegben az eddigieknél is tömegesebb méreteket ölthet a fagyhalál, ha az emberek nem vigyáznak magukra, a rászorulók pedig időben nem részesülnek segítségben.

    Az MSZF tapasztalata szerint a legjobban forró teával, meleg levessel, energia dús táplálékkal lehet segíteni. Ha valaki meggémberedett, magatehetetlen embert lát, azonnal tárcsázza a 112 segélyhívó számot, mely az ország egész területét befedi. Fordítsanak kiemelt figyelmet az idős, magányos, beteg emberekre, szomszédokra, mert a fagyhalál közülük szedi a legtöbb áldozatot – kéri az emberjogi mozgalom. Nekik elsősorban tűzifára, faaprításra, befűtésre, meleg ételre, és emberi szóra van szükségük.

    A Magyar Szociális Fórum arra szólította fel a rendőrséget, a katasztrófavédelmet és a polgári őrséget, hogy minden erejüket vessék latba az élet védelmében: helyezzék biztonságba a kihűléssel fenyegetett embereket, és hatáskörüket túllépve is segítsenek azokon a rászorulókon, akik nem tudnak magukról gondoskodni.

    Az MSZF szerint a szolidaritás életet menthet.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu