Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 5., csütörtök

21.753 - Januártól új építési jogi szabályok – jelentkezzen konferenciánkra egy kattintással!

From: Csanády Pál 
Sent: Tuesday, December 20, 2016 11:35:54 AM
To: jozsef@kutasi.eu
Subject: Januártól új építési jogi szabályok – jelentkezzen konferenciánkra egy kattintással!
 

Januártól ismét egy sor fontos építésügyi jogszabályváltozással számolhatunk – ezért ajánljuk figyelmébe következő konferenciánkat, melyet január 12-én tartunk „Építési jog 2017. – így tervezhetünk, építhetünk 2017 januárjától" címmel.

Mivel Ön korábban már részt vett konferenciánkon, illetve vásárolt valamilyen szakmai kiadványt tőlünk, feltételezzük, hogy ez a fontos évindító rendezvény is érdekelheti. Úgy gondoljuk, kiváló alkalom ez arra, hogy szakértő előadóink segítségével fél nap alatt átlássa az építési jogi szabályozásban bekövetkező változások lényegét – így a továbbiakban nyugodtabban, nagyobb jogi biztonságban végezheti szakmai munkáját.

Mivel Ön korábban már megadta az adatait a Tervlap.hu rendszerében, most az alább megadott linkek egyikét kiválasztva a saját személyre szóló jelentkezési oldalára juthat, ahol akár egyetlen további kattintással jelentkezhet is a rendezvényre!

A konferencián többek között szó lesz az egyszerű bejelentési eljárás januártól életbe lépő újabb változásairól, a kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosításról, az új településképi szabályozás következményeiről, az építészeti és mérnöki díjszabást, valamint a költségtervezést érintő elképzelésekről, valamint a jogszerű és szakszerű tervezési program jellemzőiről. (A részletes program alább olvasható.)

A konferencia szakmai szervezője: az Építésijog.hu portál szerkesztője, dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató.

Időpont: 2017. január 12., 13:30-tól 18:00-ig

Helyszín: SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Budapest XIV. ker., Thököly út 74., Nagyelőadó

Építészkamarai akkreditáció: 1,5 pont (MÉK 2016/254)

Részvételi díjakról és kedvezményekről levelünk alján talál részletes információt!

TERVEZETT PROGRAM:

13.30–14.00 Regisztráció

14.00–14.35 A 2017. év építésügyi változásai
Dauner Márton főosztályvezető, Építésjogi és Hatósági Főosztály, Miniszterelnökség
A 2017. január 1. napjától hatályos változások átfogóan érintették az építésügyi törvényeket és kormányrendeleteket. Az előadás összefoglalja a már kihirdetett módosítások indokait, és felvázolja a közeljövőben várható további jogszabályváltozásokat.

14.35–15.10 Építésügyi jogszabályváltozások és gyakorlati következményeik; különös tekintettel az egyszerű bejelentés hatályának kiterjesztésére
Dr. Jámbor Attila ügyvéd, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője
December hagyományosan a legtöbb jogszabályváltozást hozó hónap. A 2016. év legutolsó hónapjában is számtalan olyan építésügyi jogszabály módosult, amelyek megismerése kiemelten fontos a tervezők, kivitelezők számára. Az előadás a gyakorlati szempontokat figyelembe véve összegyűjti, hogy mit kell máshogyan végezni, dokumentálni egy beruházás során. Az egyszerű bejelentés hatályának kiterjesztése számtalan kérdést vet fel, hiszen az új lakóépület építése és a meglévő átalakítása során nem lehet teljesen ugyanazokat az előírásokat alkalmazni.

15.10–15.45 Kávészünet

15.45–16.20 Településképi törvény és rendelet
Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész, 2012-ben az Év Főépítésze; Makó, Fehérgyarmat és Csenger főépítésze
A Településképi törvény hatálybalépését követően hosszas várakozás után megszületett a Településképi rendelet, amelyet nem külön jogszabályként, hanem több kormányrendeletet érintő, igazi salátarendelet formájában hirdettek ki. A települési önkormányzatoknak fontos megismerni a településkép védelme érdekében alkalmazható új lehetőségeket, és ezek feltételeit. A tervezőknek, beruházóknak pedig elemi érdeke tisztában lennie azzal, hogy például miért lesz hasznos az arculati kézikönyv és mire szabható ki a településképi kötelezés milliós bírsága. Ez a jogszabály rendezte a „régi" OTÉK alapján készített helyi építési szabályzatok módosíthatóságára vonatkozó határidőt is.

16.20–16.55 Minden tervezőnek ismernie kell: ÉMTSZR
Dulácska Zsolt okl. építészmérnök, építész vezető tervező, építésügyi szakértő, a Magyar Építész Kamara elnökségi tagja
Az Építészeti, Mérnöki Tervezési és Szolgáltatási Rendszer koncepcióját a MÉK és az MMK küldöttgyűlései 2016. december első napjaiban fogadták el. Az előadás az alábbi témákat érint: ÉMTSZR előzményei és a HOAI; az ÉMTSZR és a jelenleg zajló építésügyi jogszabályi rendszer átalakítása, az ÉMTSZR kapcsolódása a kormány építésügyi határozataihoz; az ÉMTSZR szerkezete, alapvető tartalma; az ÉMTSZR továbbfejlesztése, és a rá épülő új építészeti és mérnöki díjszabás. A német BKI rövid áttekintése. Költségtervezés lehetetlen jó építési statisztika, a bekerülési költségkeretek ismerete nélkül, ezekre is kitér az előadás.

16.55–17.30 Hogyan készíthető jogszerű és szakszerű tervezési program?
Huszti István kormánytisztviselő, Építésjogi és Hatósági Főosztály, Miniszterelnökség

17.30–18.00 Kötelező tervezői és fővállalkozó kivitelezői felelősségbiztosítás: a részletek
[előadó: felkérés alatt]
A 353/2016. (XI. 18.) Korm. rendelet sok olyan kérdésre nem tér ki, ami a mindennapi tevékenység során lényeges, így például arra, hogy egy adott tevékenység esetében hogyan dönthető el, hogy beruházásonkénti vagy konkrét időszakra vonatkozó biztosítást érdemes kötni. Lényeges, hogy milyen okokból szűnhet meg a biztosítási szerződés, és egy káresemény során a károsultnak, illetve a biztosítottnak mit és milyen határidővel kell megtennie.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, válasszon az alábbi lehetőségek közül:

1. Ha Ön csak a konferencián szeretne részt venni,
a fizetendő összeg 18.000 Ft + áfa

Az Ön személyes jelentkezési oldalához kattintson ide >>

2. Ha Ön a konferenciarészvétel mellett szeretné kipróbálni az Építésijog.hu portál szolgáltatásait is,
akkor rendeljen a konferenciabelépő mellé negyedéves előfizetést is. A kombinált csomag ára 24.900 Ft + áfa. Azonban szeretnénk most kiemelten felhívni a figyelmet az előfizetés hasznosságára, ezért – egy rövid ideig, egyszeri szakmai segítségképpen – a konferencia résztvevőinek ingyen elérhetővé tesszük az előfizetést is. Azaz a konferencia + előfizetés csomagért december 30-ig
a fizetendő összeg ugyancsak 18.000 Ft + áfa

Az Ön személyes jelentkezési oldalához kattintson ide >>

3. Ha Ön nem tud eljönni a konferenciára,
akkor megvásárolhatja az előadások videófelvételeit és diasorait. Ebben az esetben nem tudja a helyszínen feltenni a kérdéseit az előadóknak, viszont akár többször is visszanézheti az elhangzottakat. Ez esetben a díj változatlan, azaz
a fizetendő összeg 18.000 Ft + áfa

Az Ön személyes jelentkezési oldalához kattintson ide >>

4. Ha Ön nem tud eljönni a konferenciára, de az Építésijog.hu portál szolgáltatásait kipróbálná,
akkor most ugyanazt az egyedi lehetőséget tudjuk kínálni Önnek, mint fent a konferencia-résztvevőknek. Azaz a videófelvételek + diasorok + negyed éves előfizetés csomagért 24.900 Ft + áfa helyett december 30-ig
a fizetendő összeg ugyancsak 18.000 Ft + áfa

Az Ön személyes jelentkezési oldalához kattintson ide >>

Javasoljuk, hogy döntsön mielőbb, és válasszon olyan lehetőséget, mely most – december 30-ig – az Építésijog.hu-előfizetéshez való ingyenes hozzáférést is tartalmazza! Hiszen így az egyszeri tájékozódás mellett Ön hosszabb távon is folyamatosan elérhet egy mindig aktualizált információkat tartalmazó „elektronikus kézikönyvet", ahol a közérthető magyarázatok mellett mindig megtalálja a pontos jogszabályi helyekre való utalásokat, melyekre az esetleges vitás helyzetekben Ön is mindig hivatkozni tud majd.

Egyúttal boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánnak a konferenciát szervező Artifex Kiadó nevében is:

Bethlenfalvy Gábor és Csanády Pál

Email: info@artifexkiado.hu
Telefon: + 36 1 783 171