Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 24., kedd

21.814 - Több tényező is közrejátszhatott a pénteki, veronai tragédiában – 2017. 01. 24.


Feladó: Propeller 
Dátum: 2017. január 24. 18:06
Tárgy: Kutasi József Antal, ezek a nap legfontosabb hírei – 2017. 01. 24.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Orbán tudomást sem vesz Torgyán József haláláról
Említést sem tesz az egykori kisgazda politikus, Torgyán József haláláról a kormány: nem csak a kormany.hu, de Orbán Viktor közösségi oldala sem reagált a hírre, annak dacára sem, hogy Torgyán közel három évig volt az első Orbán-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere – írja az MNO .
Tömeges óra-kirakással folytatódik a Moszkva téri óraforradalom
Hogy eddig mi történt a Moszkva (azaz Széll Kálmán) téri digitális óra oszlopán, egyre nehezebb követni: még múlt héten ragasztott ki valaki egy működő faliórát, amit eltávolítottak, majd újabb időmérő szerkezetek – ezúttal már kettő – bukkantak fel , hétfőn azonban ezeket is eltüntették. Ami biztos, hogy a digitális óra még mindig nem jár.
Közelít az 50 ezerhez a budapesti olimpiát ellenző aláírók száma
„A maival együtt közelít az 50 ezerhez az aláírások száma" – közölte a Momentum Mozgalom a Propellerrel. Pontos számot legközelebb csütörtökön tudnak mondani arról, hogy áll a kezdeményezés.
Szmogriadó: Szegeden ingyenes lett a tömegközlekedés, Budapesten nem – a fővárosi ...
Szmogriadó: Szegeden ingyenes lett a tömegközlekedés, Budapesten nem – a fővárosi ... 
Budapest mellett Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Salgótarjánban és Nyíregyházán rendeltek el a helyi önkormányzatok a szmog miatt riasztási fokozatot az elmúlt napokban. 
Bocsánatot kért a Magyar Rákellenes Liga a reklámfilmje miatt
A napokban jelent meg a Magyar Rákellenes Liga legfrissebb kampányvideója, ami sokaknál nagy felháborodást váltott ki. A kisfilm főszereplőjét bűnösnek monda ki a bíróság, mert nem mozgott eleget és sokat dohányzott, ezért az ellene hozott ítélet: rák!
Jogosan büntették meg az adóját politikai okokból visszakövetelő férfit
Az adószakértők szerint jogosan büntette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 408 ezer forintra azt a férfit, aki visszaigényelte tőlük az adóját – olvasható a 24.hu cikkében.
Fejek hullottak a Veszprémi Naplóban megjelent antiszemita vicc miatt
Egy embert kirúgtak, a megbízott főszerkesztőt pedig leváltották a Veszprémi Naplónál, a lapban január 17-én megjelent antiszemita vicc után indított belső vizsgálat után.
Az előírt béremelés miatt drágulhat a liszt ára
Várhatóan minimum öt százalékkal emelik meg a liszt árát a malomipari szereplők, hogy az előírt béremeléseket ki tudják gazdálkodni – olvasható az Agrárszektor.hu cikkében.
Ezt a magyar filmet jelölték Oscar-díjra
Ezt a magyar filmet jelölték Oscar-díjra 
Deák Kristóf Mindenki című filmjét az élőszereplős rövidfilmek kategóriában jelölték a rangos filmes díjra.
Közlekedési mérnök: ez lehetett a veronai buszbaleset oka
Közlekedési mérnök: ez lehetett a veronai buszbaleset oka 

Több tényező is közrejátszhatott a pénteki, veronai tragédiában – derült ki egy közlekedési mérnök szakvéleményéből, írja az inforádió.

Karlovitz Kristóf szerint a busz jobb első kereke egy lassú defektet kapott. Egy darabig ez nem volt érzékelhető, csak akkor, amikor a tönkrement gumiabroncs felhevült.

Amikor a jármű a híd tartópilléréhez csapódott, az üzemanyagtartály megsérült, ezért a kifolyt gázolaj könnyedén érintkezhetett a felforrósodott gumiabronccsal, de az ütközéskor keletkező elektromos szikra is belobbanthatta az üzemanyagot.

A felcsapó lángok elképesztő sebességgel terjedtek végig a busz alvázán, ezért nem tudtak mindannyian megmenekülni. A lángok miatt eldeformálódott buszba egy 15 éves fiú be is szorult, de őt sikerült megmenteni.

Korábban egy másik szakértői vélemény is napvilágra került: Pausz Ferenc szerint furcsa, hogy egyáltalán nem találtak féknyomot a helyszínen. Lehet, hogy a sofőr egyáltalán nem fékezett, de azt sem zárja ki, hogy a buszvezető elaludt a volán mögött, vagy hogy esetleg meghibásodott a jármű fékrendszere, bár ez utóbbi valószínűtlen, mert egy ütközéses baleset nem szokott kigyulladást eredményezni.

Elhunyt a Ferencváros 17 éves tehetsége
Elhunyt a Ferencváros 17 éves tehetsége 
Elhunyt a Ferencvárosi Torna Club fiatal birkózója, bajnoki érmese, a mindössze 17 éves Rózsa György. A fiú tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláról az egyesület Facebook-oldalán számoltak be.
„Menjen el inkább az, aki már eleget lopott"
Kína atomfegyverrel üzen Trumpnak
Sűrű köd és -15 fok miatt adtak ki figyelmeztetést
„Vállalhatatlan kompromisszumok" miatt nem lesz többé Magánszféra az ATV-n
Soha nem látott ütemben nő a pszichiátriai zavarok gyakorisága