Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 21., szombat

21.804 - Gond lehetett annak a magyar diákokat szállító busznak a kerekével....

Sajó Dávid
KÖVETÉS
2017.01.21. 11:24 MÓDOSÍTVA: 2017-01-21 13:10:21

Egy olasz híroldal szerint gond lehetett annak a magyar diákokat szállító busznak a kerekével, amelyik szombatra virradó éjjel súlyos balesetet szenvedett Verona közelében. A L'Arena írja, hogy egy kamionos állítólag már 30 kilométerrel a baleset előtt észrevette, hogy valami nincs rendben a kerékkel. A Corriere Della Sera szerint azonban a szlovén sofőr egy fekete járművet látott, míg a magyar busz fehér volt.

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

Magyar diákcsoportot szállító busz szenvedett halálos balesetet Olaszországban

A busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt. Egy budapesti gimnázium tanuló utaztak rajta, több mint ötvenen, Franciaországból, sítáborból tartottak hazafelé.Tovább
Tűzoltók dolgoznak a kiégett busz roncsainál
Tűzoltók dolgoznak a kiégett busz roncsainál
Fotó: Handout / Reuters

Szijjártó Péter a reggel összehívott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem találtak féknyomokat a helyszínen, de egyelőre még korai megmondani biztosan, hogy mi okozta a balesetet. A hatóságok vizsgálják a baleset okát, egyelőre sem a műszaki, sem az emberi hiba nem zárható ki.

Repubblica szerint az ütközéstől volt, akik kizuhantak a járműből, mások bent rekedtek a közben tűzre kapó buszban. Azoknak volt szerencséje, akik hátul ültek, nekik sikerült kitörni az üveget, és kiugrani az égő buszból. Az olasz híroldal Timaffy Judit konzulra hivatkozta írja, hogy egy testnevelő tanár több gyereket megmentett azzal, hogy visszament kimenteni a bent rekedt gyerekeket. Őt a hátán súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

A L'Arenának egy olasz szemtanú azt mondta, sokkos állapotba került a baleset látványától. A sérült diákoknak az arra járó autósok segítettek pokrócokkal és ruhákkal, mert sokan egy szál pólóban menekültek ki a buszból.

Az olasz jelentések szerint a buszban talált, megégett holttestek azonosításához DNS-vizsgálat szükséges.

Mindeközben az Országos Mentőszolgálat megkezdte a túlélők hazaszállítását és kórházi elhelyezésük megszervezését. Győrfi Pál, a Mentőszolgálat vezetője közölte, hogy elindultak Magyarorországról mentőautók és egy repülőgép is, itthon és kinn is felállítanak egy válságközpontot.