Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 6., péntek

21.760 - Munkáspárt: Munkanélküli statisztika: ne engedjük becsapni magunkat! > 2017.01.06.


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. január 6. 13:39
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.01.06.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt hírlevél 2017.01.06.


A félelem a tőke szövetségese

Belgiumban törvényt hoztak arról, hogy minden repülőn, vonaton, buszon, hajon utazó ember adatait, utazási célját rögzíteni kell és egy országos adatbázisban nyilván kell tartani. Belgium szeretné, ha más európai országok is bevezetnék, mert így lenne hatékony a rendszer. (http://www.politico.eu)

Bővebben...


Privatizáció: lopakodó bombázó az egészségügyben

A teljes hazai egészségügyi kiadások 65 százaléka köz-, 35 százaléka magánfinanszírozás már ebben a pillanatban is. Európában nálunk az egyik legmagasabb a saját költések aránya, az OECD országokkal összehasonlítva pedig jól látszik, hogy a háztartási kiadásokban Magyarországon Ezzel párhuzamosan bővül a magán-egészségügyi szolgáltatást nyújtók száma és a számlásan kínált szolgáltatások köre. Egészségügyi reform nélkül azonban a fejlődés lassú. (http://www.piacesprofit.hu)

Bővebben...


Egészségügy: nem akarunk idő előtt meghalni!

Súlyosan romlott a felnőtt magyar lakosság egészségi állapota - derül ki a KSH Nők és férfiak Magyarországon 2015 című friss kiadványából. 2005-2015 között, tízezer lakosra számítva: ötven százalékkal nőtt a magas-vérnyomástól szenvedő felnőtt nők, közel hatvan százalékkal a férfiak száma. Közel hetven százalékkal több lett a szívbeteg nő, több mint hatvan százalékkal gyarapodott a tízezer lakosra jutó szívbeteg férfiak száma. Nem adnak okot örömre az európai öngyilkossági statisztikák. A 100 ezer lakosra számított mutatót illetően mind a magyar nők, mind a magyar férfiak  a második helyen állnak. A nőknél Litvánia az első 12 öngyilkossal, Magyarország a második 9 -cel. A férfiaknál Lettország a listavezető 37 öngyilkossal, Magyarország itt is a második, csupán néhány tizeddel lemaradva 36,7 férfi öngyilkossal. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


"Európai bérunió": ne dőlj be a Jobbiknak!

Vona Gábor bejelentette pártja ezen túl még elszántabban küzd majd az európai bérkiegyenlítésért. Ennek érdekében úgynevezett népszavazást, európai polgári kezdeményezést indítana, hogy az "európai bérunió" a közösség alapelvei közzé kerüljön: "Egyenlő munkáért, egyenlő bért!" - fogalmazta meg a pártelnök az elvárását, aki a technikai részletekről elmondta, hogy hét uniós tagállamban, egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a kérdést. Ezért kérik a hazai civil szervezetek és szakszervezetek segítségét, ezzel együtt megkeresik a külföldi szövetségeseket is. (https://jobbik.hu)

Bővebben...


Jobbik-MSZP-kormány?

Semelyik baloldali párttal nem fog össze a Jobbik a jövőben - tájékoztatott az ellenzéki párt frakciója az MTI-hez hétfőn eljuttatott rövid közleményében. Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök vetette fel annak gondolatát december végén, az ATV-nek nyilatkozva, hogy az MSZP-nek, a Demokratikus Koalíciónak és a Jobbiknak össze kellene fognia a kormányváltás érdekében. (http://mti.hu)

Bővebben...


A fasizmust a tőke szülte

Egy éve adták ki Hitler művének, a Mein Kampf kritikai kiadását Németországban. Az első nyomtatás 4 ezer példányban azonnal elfogyott. Eddig 85 ezer példány kelt el, bár az 58 eurós ár nem tekinthető olcsónak. (http://www.bbc.com)

Bővebben...


2018: a Munkáspártra szavazz, ne a Jobbikra!

A közelmúlt időközi választásai egyébként azt mutatták, hogy a baloldali szavazók átszavaztak a Jobbikra. Kálmán Olgának a Hír Tv-hez átszerződtetése összefüggésbe hozható ezzel a folyamattal, mivel akár annak a tesztjeként is felfogható, hogy vajon a baloldali szavazók követik-e Kálmán Olgát a távkapcsolójukkal az ATV-től a Hír Tv-hez? – mondta a mondta el a 888.hu számára Kiszelly Zoltán  politológus. (http://888.hu)

Bővebben...


Megszűnhet a lakcímkártya

Várhatóan a második félévben egy sor ügyintézésnél már nem lesz szüksége lakcímkártyára annak, akinek új típusú személyi igazolványa, azaz e-kártyája van.  A Belügyminisztérium azt közölte: a lakcímadatok rögzítésére várhatóan 2017 második felében lesz lehetőség.  (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Kína: atommentes Koreai félszigetet!

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Geng Shuang reagálva Trump megválasztott US-elnök azon kijelentésére, miszerint Kína nem segíti a Koreai félsziget problémájának megoldását, elmondta: Kína politikája világos. Kína a félsziget atommentesítését akarja, a béke és biztonság fenntartását, a problémák tárgyalásos megoldását. (http://www.fmprc.gov.cn)

Bővebben...


A Don-kanyar és Abigél

Várhatóan négyszáz fővel, hat régióban indul majd útjára a XVII. Doni Hősök Emléktúra. Idén első alkalommal a különböző csoportok nem egy időben, hanem három egymást követő hétvégén teljesítik a kijelölt útvonalakat. (http://www.honvedelem.hu)

Bővebben...


EU-szankciók: öngyilkos politika

Az Oroszország elleni kereskedelmi háború 2015-ben 550 millió euro veszteségét okozott Ausztriában, és 7 ezer munkahely szűnt meg. Németország vesztesége 6 milliárd euro és 100 ezer munkahely. Az EU közösen 17,6 milliárd eurót és 400 ezer munkahelyet veszített el a szankciók miatt. – írja az osztrák Der Standard. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Botka üdül, a dolgozó emberek várhatnak

Molnár Gyula, az MSZP elnöke még decemberben kérte fel a baloldali miniszterelnök-jelöltnek váratlanul bejelentkező Botka Lászlót, hogy az MSZP következő elnökségi ülésén tárgyaljanak a tervekről és az ország számára nyújtott programról, amely 2018-ban a Fidesz legyőzéséhez vezet. Az Elnökségi ülés 9-én lesz, de Laci akkor még biztosan nem lesz ott, mivel az év első két hetét évtizedek óta külföldön tölti – mondta a Magyar Idők érdeklődésére Gőgös Zoltán, a párt alelnöke. (http://magyaridok.hu)

Bővebben...


A Nagy Október századik évfordulója előtt

Moszkvában megkezdődött a felkészülés az 1917-es Nagy Októberi Szocialista Forradalom 100. évfordulójának megünneplésére. Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja Gennagyij Zjuganov elnök vezetésével emlékbizottságot állított fel.  (https://kprf.ru)

Bővebben...


Helyreállítják Zugliget büszkeségét

Budapesten, a Zugligetben folyik az egykori lóvasút-végállomás épületének helyreállítása.  Az 1885-ben épült állomást a hegyvidéki önkormányzat megrendelésére újítják fel. A 2017-ben elkészülő beruházás kivitelezője az Archibona Kft. A munkák elkészülte után az épületben helytörténeti gyűjteményt mutatnak be. (http://mti.hu)

Bővebben...


26 ezer amerikai bomba 7 országra

Obama elbúcsúzott az amerikai hadseregtől.  Egyedül Obama utolsó elnöki évében az amerikai légierő 26 ezer bombát dobott le a világ 7 országában. Ebből 24 ezer Irakra és Szíriára hullott. (http://www.defenseone.com)

Bővebben...


Korrupció elleni harc: miért nem tanulunk a kínaiaktól?

A Kínai KP 2012.évi 18. Kongresszusa óta a pártfegyelem erősítésére különösen odafigyelnek. 200 ezer párt-és állami tisztségviselőt büntettek meg, köztük 200 magas rangú vezetőt. A párt minden aktivistájának tudnia kell, hogy a párt sikere a közösen hozott határozatok végrehajtásától, a párttagság példamutatásától függ. (http://english.qstheory.cn)

Bővebben...


Munkanélküli statisztika: ne engedjük becsapni magunkat!

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szerint 2016 novemberében 273,5 ezer munkanélküli volt.  Közülük 81 ezren egy évnél régebben keresnek munkát. A 25 éven aluli korosztályba 44,4 ezer álláskereső tartozott, az 50 éven felüli állástalanok száma 82,1 ezer fő volt. (http://nfsz.munka.hu)

Bővebben...


Liberális elnökjelölt: soványka program

Majtényi László egykori ombudsman elvállalta a jelöltséget a köztársasági elnöki tisztségre.  Négy feltétele van:1. Helyre kell állítani a köztársaságot.  Olyan alkotmányra van szükség, amelyet népszavazás erősít meg, kifejezi a társadalom vitában álló csoportjainak közös értékeit és békét teremt. 2. A választópolgároknak valódi lehetőségük legyen időről időre leváltani a kormányzati hatalom gyakorlóit.  3. A Magyar Köztársaságnak gondoskodnia kell arról, hogy minden tagja emberhez méltó életet élhessen. 4. A korrupció maga alá gyűrte az államot. A polgárai által ellenőrzött állam a rendelkezésre álló legszigorúbb eszközökkel küzdjön a korrupció, különösen annak az állami intézményeket használó formái ellen. (http://mandiner.hu)

Bővebben...