Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 19., csütörtök

21.800 - Nemzeti Hírhaló: Két év letöltendőt kaptak a spanyol bankvezérek - itthon mikor születik végre ilyen ítélet?


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. január 19. 12:37
Tárgy: [Lapszemle] Két év letöltendőt kaptak a bankvezérek 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Két év letöltendőt kaptak a spanyol bankvezérek - itthon mikor születik végre ilyen ítélet?
2017. 01. 17. MTI - Alfahír

Hűtlen kezelés miatt jogerősen két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy spanyol bíróság a Novacaixagalicia Banco, mai nevén Abanca takarékbank öt volt vezetőjét - számolt be róla a spanyol sajtó kedden. Egy darabig még várhatjuk, hogy Magyarországon is erről szóljanak a hírek...
A tudósítások szerint Julio Fernández Gayoso, a bank volt elnöke, José Luis Pego, Gregorio Gorriarán és Óscar Rodríguez Estrada volt bankigazgatók, valamint Ricardo Pradas egykori jogtanácsos összesen több mint 22 millió eurós végkielégítést vett fel 2012-ben, miután a gazdasági válság miatt csődközelbe került pénzintézet megkapta az első állami tőkeinjekciót.
A bank összesen csaknem 9 milliárd eurót sajtolt ki a spanyol államból "segítség" címszóval.
Az ítélet rámutatott arra is, hogy a magas beosztású vezetők mindezt egy 2010-es szerződésmódosításnak köszönhetően tehették meg, amelyet a gazdasági krízis közepén, a bank rossz helyzetének ismeretében hajtottak végre, miután állami segítségért folyamodtak.
A bíróság szerint a bankvezetők tényleges börtönbüntetését az indokolta, hogy az elítéltek kevesebb mint a felét adták vissza a pénznek, noha arról korábban a Legfelsőbb Bíróság is rendelkezett, nem mutattak megbánást, továbbá más, függőben lévő bírósági ügyeik is vannak.
Kapcsolódó:
MIÉRT NEM CSÖKKEN A SZEGÉNYSÉG?Scharle Ágota: Miért nem csökken a szegénység? (kettosmerce.blog)
A szegények ma többen vannak, mint az elmúlt huszonöt évben bármikor. 2012-ben Magyarországon 1.7 millió ember élt szegénységben, fél millióval többen, mint húsz éve. A szegénység azonban nem csak az elhúzódó gazdasági válság és az egyre szigorúbb segélyezési szabályok miatt nagy: ennél régebbi és mélyebb okai is vannak.
A száz leggazdagabb magyar vagyona 2002 és 2016 között 632 milliárdról 2800 milliárdra nőttA száz leggazdagabb magyar vagyona 2002 és 2016 között 632 milliárdról 2800 milliárdra nőtt (hirhatar.com)
Azaz több mint megnégyszereződött! A leggyorsabb növekedés a Gyurcsány-kormány időszakában volt tapasztalható, majd a válság beköszöntével enyhe visszaesés következett be, ám 2010-től a vagyonosodásuk ismét visszaállt a hosszú távú trendvonalra - írja elemezésében az Új Egyenlőség.
167 milliárdos kárt okoztak az országnak167 milliárdos kárt okoztak az országnak (magyarforum.hu)
Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor, aki a metróberuházást Magyarország 13 éves európai uniós története legnagyobb fejlesztésének és legnagyobb korrupciós ügyének nevezte.
Orbán mentőre nem ad pénzt, de Szerbiába küld 3 milliárdot focira!Orbán mentőre nem ad pénzt, de Szerbiába küld 3 milliárdot focira! (civilhetes.net)
14 ezer fős szerbiai kisváros harmadosztályú csapata kap 3 milliárd forintot a magyar államtól. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a kormány a költségvetésből támogatja "Mészáros Lőrinc" eszéki fociklubját, illetve hogy jutott hárommilliárd forint a Délvidék Sport Akadémiának is. Sokáig azonban nem lehetett tudni, pontosan kinek is megy ez a pénz. Szerb lapinformációkra hivatkozva az RTL Klub híradója hétfő este arról számolt be, hogy a pénz Topolyának megy majd, arra, hogy létrejöhessen ott egy akadémia.

Elindul az aláírásgyűjtés a budapesti olimpia ellen (hirtv.hu)
Csütörtökön indul az aláírásgyűjtés a budapesti olimpia ellen. A Momentum Mozgalomnak egy hónap alatt legalább 138 ezer szignót kell összegyűjteni ahhoz, hogy népszavazást írjanak ki a fővárosban a 2024-es olimpiáról. Korábban Boston, Hamburg és Róma is visszalépett. A 2024-es olimpia megrendezésére Budapest mellett Párizs és Los Angeles pályázik.
Antall József fia kirúgással fenyegeti az olimpia ellenzőitAntall József fia kirúgással fenyegeti az olimpia ellenzőit (sztarklikk.hu)
Ahogy nő a Momentum Mozgalom és az általuk kezdeményezett olimpiaellenes népszavazás támogatóinak köre, úgy indulnak be a jól megszokott kormányzati reflexek. A kormányzati pénzből működő Antall József Tudásközpont vezetője, Antall Péter - Antall József miniszterelnök fia - ezt posztolta a Facebookon egy zárt csoportba a Tudásközpont munkavállalóinak.
A 2010 ELŐTTINÉL 25-30 SZÁZALÉKKAL OLCSÓBBAN FŰTENEK AZ EMBEREKFidesz: A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek (fidesz.hu)
Ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van. Az energia árak továbbra is kúsznának felfelé - jelentette ki Némerth Szilárd keddi sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, négy évvel ezelőtt, 2013 január 1-jén jó döntést hozott a második Orbán-kormány a Fidesz-KDNP hathatós támogatásával, amikor a rezsicsökkentésről döntött. Németh Szilárd emlékeztetett, az azt megelőző körülbelül negyven évben, minden január 1-jén energia áremelésről szóltak a hírek.
SZENZÁCIÓS HÍRT JELENTETTEK BE! 2,5 MILLIÓ FORINTOT ADNAK CSALÁDI HÁZ FELÚJÍTÁSRA! Szenzációs hírt jelentettek be! 2,5 millió forintot adnak családi ház felújításra! (palyazatfigyelo.info)
2017-ben folytatódik az otthon melege program. A pályázatok az előző évben az év második felétől, július 1-től voltak benyújthatóak, de viszonylag hamar le is zárultak. 2017-ben sem lesz sok időnk a morfondírozásra, ha energiatakarékossági szempontból is szeretnénk korszerűsíteni régi házunkat, lakásunkat.
Orbán kisvasútja már csak hétvégén járOrbán kisvasútját csendben leállították, csak hétvégén jár (hvg.hu)
A felcsúti kisvasút már csak hétvégenként jár. November 2-a és április 30-a között már csak hétvégenként jár a felcsúti kisvasút, 10 és 16 óra között - derült ki a hivatalos nevén Vál-völgyi Kisvasút honlapján közzétett felhívásból.
Németh Szilárd szerint Magyarország azért különös hely, mert itt az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel, nem pedig a hatalmon lévő pártokNémeth Szilárd szer int Magy arország azért különös hely, mert itt az ellenzék van tele korrupciós ügyekkel, nem pedig a hatalmon lévő pártok (444.hu)
Németh Szilárd eredetileg az új határvadász századok létrehozásáról beszélt volna csütörtök délelőtt a parlamentben, de persze egyetlen erre vonatkozó kérdést sem kapott, mindenkit az érdekelt, mégis hogyan tervezi kisöpörni a kormánynak nem tetsző civil szervezeteket. A rezsibiztos elismerte, hogy talán erősen fogalmazott, amikor kedden arról beszélt, hogy minden eszközzel vissza kell szorítani, el kell innen takarítani azokat a szervezeteket, akiket álcivilnek tart.
Konrád György szerint Soros, Magyarország SzéchenyijeKonrád György szerint Soros, Magyarország Széchenyije (pestisracok.hu)
Ez zsarnokság, de nem kell "berezelni", be kell perelni az Orbán-kormányt - üzente Konrád György a civil szervezeteknek. Az író az atv.hu-nak azt mondta, Soros György olyan jótevője Magyarországnak, mint Széchenyi István. A most 87 éves Soros Györgyöt Magyarország nagy jótevőjének tartja Konrád György, aki a magyar származású amerikai üzletemberről azt gondolja: ugyanazt tette mint Széchenyi István, a magánvagyonából hatalmas összegeket áldozott az akkori demokratikus ellenzék támogatására, "még Xerox-nyomatókat is tőle kaptak".


Botos László: Nocsak! A "humanitárius" embercsempészek finanszírozásáról

Ausztriában és Németországban a menekülttáborokat egy svájci cég (OPS) üzemelteti, amelynek a Barcleys Bank a többségi tulajdonosa, ő pedig a Rothschildok fő bankja.
Világszerte hasonló emberek üzemeltetik a "humanitárius" és "emberjogi" szervezeteket, beleértve Afrikát is.
Egyszerű dolog ez: a "humanitárius" szervezetek az államok kormányaitól pénzeket inkasszálnak, amiket aztán szétosztanak a "rászorulóknak", akik ezért a pénzért utat vásárolnak Európába, amely útért visszafizetnek a "humanitárius" embercsempészeknek.
Európába érkezésük után az államok ismét fizetnek a "menekültekért", mégpedig a táborokat üzemeltető szervezetnek. És mindezért Soros úr - Rothschild jobbkeze - lobbizik az EU - nál, amely kényszeríti a politikusokat, hogy évente további milliónyi "menekültet" fogadjanak be.
A kultúra szétrombolása, új rendszer felállítása mellett, ez egészen jó üzlet.
(Legjobb az egészben az, hogy az adófizetők fizetik a "menekülteknek" az ideutazásukat, itt - tartózkodásukat és olyan egyéb előnyöket, amilyen szociális ellátás összegeihez a helybeliek nem juthatnak.)
S ezeket a pénzeket a bankárok világuralmi csoportja - a Wall Street bűnözői forgatják, inkasszálják!!!
Már Izraelben is rájöttek?
"Globális káoszért kampányol Soros - állítja a The Jerusalem Post.
Az izraeli lap szerint a magyar származású amerikai milliárdos által támogatott projektek mind egy célt szolgálnak, gyengíteni a nemzeti erőket, hogy azok ne tudják megvédeni törvényeiket és közösségeik értékeit.
"Ösztönözni a migrációt", "befolyásolni a választásokat" és "újságírókat pénzelni" - a többi között ezek szerepelnek a Soros György tervei között egy izraeli lapban megjelent cikk szerint.
A szerző azzal kapcsolatban fogalmazza meg véleményét Sorosról, hogy augusztusban az üzletember által támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány dokumentumai közül több, mint 2500 szivárgott ki az interneten. Az iratokban az is szerepel, hogy a Soros által finanszírozott civil szervezeteknek a támogatásért cserébe mindent meg kell tenniük, hogy Európában megszűnjenek a határellenőrzések, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon, az illegális bevándorlóknak pedig egyre több joguk legyen. Az akták szerint a milliárdos 2,2 milliárd forintnak megfelelő összeget szán azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak a befolyásolásában vagy lejáratásában.
A The Jerusalem Post azt írja, hogy a Soros által támogatott projektet mind egy célt szolgálnak, a nyugati demokráciákban meggyengíteni a nemzeti erőket, hogy ne tudják megvédeni országuk és közösségeik törvényeit, értékeit. A cikk szerint ennek érdekében Soros megpróbálta befolyásolni a 2014 - es magyarországi és európai parlamenti választások eredményét." (Jerusalem Post, MTV Híradó)
Mondjuk mi ezt, évek óta. Most viszont az a jó, hogy a Jerusalem Postra nagyon nehéz lesz azt mondani, amit ránk szoktak ilyenkor. Úgyhogy kíváncsian várjuk, milyen kreatív megoldással rukkolnak elő a Soros által megvásárolt kis csírák.
Addig is: Sorost nem kéne kitiltani végre? Például mindenhonnan....

ISIS rombolZoltan Laszlo: Az ISIS Mosulban 7 ezer éves műkincseket rombol.
A legtöbb emberben ez csak dühöt gerjeszt és boszút követel, meg a muzulmán világ kiírtásáért kiabál.
Sajnos nagyon kevesen teszik fel a kérdést, hogy miképp volt képes egy iszlamista szervezet (terror)államot alapítson és 5 éven keresztül külföldel kereskedjen? Miért nem zárták le számlájukat, miért nem hirdettek embargót ellenük?
Ha az arab világ egyik legerősebb hadseregét, Irakot két hét alatt szét tudta verni az amerikai hadsereg, akkor ezt miért nem sikerült ezt az elmúlt 5 évben az ISIS-el megtenni?
Ezeket a kérdéseket még egyetlen egy politológustól, újsgírótól sem hallottam a nyilvánosságban, pedig egy nemzeti-konzervatív kormányzás alatt igenis megtehették volna ezt. A balliberálisoktól meg fel sem tételezem, hogy ezt megkérdeznék.
Kapcsolódó:
Migránsok Németországban tanulják az integrációtMigránsok Németországban tanulják az integrációt (facebook.com)
"Értékesebbek mint az arany." mondta Martin Schulz. A patriotizmus ma Európában nagyon veszélyes egyes politikai erők szerint, de milló számra fiatal férfiak importálása a világ legelmaradottabb legszegényebb, legintoleránsabb, legagresszívebb háborús övezetekből normális. Képzettségük hiánya következtében örökos szociális segélyre szorulnak, a befogadó országok kulturájával szemben ellenségesek, követelőznek és rombolnak.
Vona Gábor mecseteket akar MagyarországonVona Gábor mecseteket akar Magyarországon (888.hu)
A Jobbik elnöke az RTL Klubnak adott interjújában elmondta, hogy a pártja engedélyezné Magyarországon a mecsetek építését. Újabb botrány van kibontakozóban a radikális Jobbiknál, miután a párt cukisodó elnöke elment ahhoz az RTL Klubhoz, amit korábban még porig romboltatott volna.
Már 47 kongresszusi képviselő bojkottálja Trump pénteki beiktatási ünnepségétMár 47 kongresszusi képviselő bojkottálja Trump pénteki beiktatási ünnepségét (lovasistvan.hu)
Már 47 demokratapárti kongresszusi képviselőre nőtt azok száma, akik nem fognak elmenni Donald Trump pénteki elnök beiktatási ünnepségére. Arcuk a fotón látható.
Halálosan megfenyegették a demokraták a Trump beiktatására meghívott énekesnőtHalálosan megfenyegették a demokraták a Trump beiktatására meghívott énekesnőt (888.hu)
Jennifer Holliday énekesnő elvállalta, hogy fellép Donald Trump megválasztott amerikai elnök pénteki beiktatási ünnepségén, aztán ezt váratlanul lemondta. Kedden egy televíziós műsorban felfedte a "műsorváltozás" okát: halálos fenyegetéseket kapott. Az 57 éves, színes bőrű színész-énekesnő korábban négy amerikai elnök - George W. Bush, Bill Clinton, George H. Bush és Ronald Reagan - beiktatási ünnepségén is fellépett.
Moldáviában (Chisinauban) is ott vannak az amerikai katonákMoldáviában (Chisinauban) is ott vannak az amerikai katonák (de.sputniknews.com)
Pedig Moldávia se EU, se NATO tag. A lakosság tüntet ellenük.
Biden figyelmezteti EurópátBiden figyelmezteti Európát (karpathir.com)
Joe Biden, az Egyesült Államok leköszönő alelnöke szerint a liberális világ és jogrend számára jelenleg Oroszország jelenti a legnagyobb veszélyt. Úgy gondolja Oroszország jelenlegi célja, hogy meggyengítse az Európai Uniót. Az amerikai alelnök a davosi gazdasági fórumon nyilatkozott erről. Biden szerint Oroszország felől kibertámadások várhatók az európai választások alatt, többek között Németországban, Franciaországban és Hollandiában is. "Ez újra meg fog történni, ezt megígérhetem. Oroszország célja érthető: szeretnék elpusztítani a nemzetközi liberális jogrendet" - mondta Biden.
Szárazföldi háborúra készülnek Európában?Szárazföldi háborúra készülnek Európában? (magyartudat.com)
37 vonatszerelvény több mint ezer vagonja viszi Németországból Lengyelországba a három és félezer Amerikából érkezett katonát, írja a Russia-insider. A katonák és fegyverzetük ezúttal nem légi úton érkezett, hanem tengeren és a német kikötőből vasúton és közúton vitték Lengyelországba, Ez azt jelenti, hogy az USA hadászati léptékben kezdte modellezni jelentős szárazföldi erők átdobását Európába és azok mozgatását a kelet-európai hadszínterén.