Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 24., kedd

21.811 - Nemzeti Hírhaló: Miért nem nyilvános a jelentés a 4-es metróról?


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2017. január 24. 15:55
Tárgy: Miért nem nyilvános a jelentés a 4-es metróról?
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Olvasó! 
SorryÚjabb fejezet a Hírháló működésében, hogy a hazai hatalom gépezete nem engedi átvenni az olvasók küldeményét. Hogy miért? Ők tudják... 
Annyi biztos, hogy nem elég a ronda seb, még gyógyszer és kötözőre sem telik most. A befogadó szegény családnál is szegényebbé válok, nem tudom fenntartani magamat. Az én pár ezer forintomra fáj a foga a hatalomnak vagy az ellehetetlenítésem a cél? Ők tudják... 
Mi jut erről az eszünkbe? Olvassa az alábbi híreket! 

Kovács János 
Hírháló mindenes 
nemzetihirhalo@gmail.com

Western Union pénzfeladás 5 lépésben
 
Sem a pénz feladásához, sem annak kifizetéséhez nem kell a küldőnek vagy a kedvezményezettnek bankszámlával, bankkártyával rendelkeznie. 
http://intercash.hu/penzfeladas-5-lepesben 
Ha Ön pénzt szeretne feladni, amerikai dollárban (USD) vagy forintban (HUF) történő átutalást az OTP Bank kijelölt fiókjaiban is kezdeményezheti. 

Fizetés PayPal használatával: www.paypal.com 

Kapcsolódó: 
Jókora jutalmat kapnak a NAV-osok, ha hozzák az adóbevételeketJókora jutalmat kapnak a NAV-osok, ha hozzák az adóbevételeket (24.hu
Negyedévente 6,25 milliárd forint lebeghet az adóellenőrök szeme előtt. A nemzetgazdasági miniszter negyedévente 6 milliárd 250 millió forinttal megemelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) személyi juttatási kiadását, amennyiben teljesülnek a miniszter által meghatározott negyedéves bevételi tervek - a jövő évi költségvetésben szereplő összeg megegyezik az idei költségvetésben szereplővel. 
Kevesebb munkáért magasabb bért ígérnek a NAV-nálKevesebb munkáért magasabb bért ígérnek a NAV-nál (origo.hu
Az életpályamodell bevezetésével júliustól emelkedik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak bére - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kedden a közszolgálati médiának. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azon alkalmazottai, akik a NAV-törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak. 
Új irány a NAV-nál: a bűnözőket üldözik, a tisztességes adózókat nem bántjákÚj irány a NAV-nál: a bűnözőket üldözik, a tisztességes adózókat nem bántják (24.hu
Az adóügyekért felelős államtitkár azt szeretné, ha tisztességes adózók többszöri ellenőrzése helyett a valódik csalókat találnák meg a revizorok. A névtelen bejelentésekkel is kevesebbet foglalkoznak - írja a szerdai Magyar Nemzet. Az érdemtelen ellenőrzés túlságosan leterheli ugyanis a NAV-ot, mivel a revizorok száma idén a kritikus háromezer alá csökkent. A kormány az illetékrendszert is át akarja alakítani, mert az államtitkár szerint ezekből csak évi 100 milliárd folyik be, miközben kilencszáz dolgozót köt le ez a munka. A lap ezzel szemben azt írja: 2015-ben nem 100 milliárd, hanem 344 milliárd forint folyt be az illetékekből. 
Andy Vajna 6 milliárdot szakított kaszinóinAndy Vajna 6 milliárdot szakított kaszinóin (index.hu
Idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző szakmát indít szeptemberben az Audi Hungaria. Az oktatás főként német nyelven zajlik, középpontban az integrált szakmai készségek és kompetenciák állnak. Egy év alatt megduplázta kaszinóbizniszének nyereségét Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, szerencsejáték-szervező cégei tavaly több mint hatmilliárd forintos profitot termeltek. Vajna a Las Vegas Casino Kft. nevű cégén keresztül öt helyet üzemeltet Budapesten, köszönhetően annak, hogy tavalyelőtt a gyakorlatilag megkapta ajándékba az államtól az egész fővárosi szerencsejáték-piacot. 
Mennyi adót fizetnek az Andy Vajnához köthető cégek?Mennyi adót fizetnek az Andy Vajnához köthető cégek? (atlatszo.hu
Az Andrew G. Vajnához köthető magyar társaságok 4 év alatt 33,3 milliárd forint árbevételt értek el, a cégekből osztalékként 3,5 milliárd forintot vettek ki az offshore hátterű külföldi tulajdonosok. A Vajna-környéki birodalomnak csak a kaszinós cégei sikeresek, az összes többi vállalkozás súlyos veszteségeket termel, ennek megfelelően társasági adót is alig fizetnek. A Nobu luxuséttermet üzemeltető Buno Kft.-nek például 2 milliárd forint árbevétel mellett csupán 2,4 millió forintnyi társasági adót kellett befizetnie. 
Az 1700 milliárdos sztori - az áfa-ügy első három hónapjaAz 1700 milliárdos sztori - az áfa-ügy első három hónapja (atlatszo.hu
A bűnügyi elnökhelyettes nyilatkozata óta már a NAV vezetői sem vitatják, hogy legalább évi ezer milliárd forintról van szó - vagyis évente minimum két négyes metró ára tűnik el az áfacsalás révén. Az adóhatósági hierarchia csúcsán azonban a botrány kirobbanása óta eltelt három hónapban a területért felelős vezetők egyike sem szólalt meg. 
Gyanúsított lett Horváth AndrásGyanúsított lett Horváth András (atv.hu
Az ATV Start vendége Horváth András volt NAV dolgozó. Nem nagyon szoktam feltenni videókat olyan interjúkról, amelyek velem készültek, ezt most azért, mert szerintem fontos dolgok hangzottak el azzal kapcsolatban, hogyan is működik a rendszer és miért nincs eredmény a legbotrányosabb büntetőügyekben is. Többek között azért, amit velem és nagyon sok hasonló cipőben járó sorstársammal tettek. De csak akkor tudnak legyőzni, ha félünk tőlük. Pedig ők jóval kevesebben vannak. 
Nem járul hozzá, hogy adója elveszítse közpénz jellegétEgy magyar adófizető megírta a NAV-nak: visszakéri a pénzét az államtól, mert nem arra fordítják, amire kellene (444.hu
Szentesi Kálmánnak elege lett. A 41 éves férfi ezért októberben levelet írt a NAV-nak. A szöveg eleje szokásos hivatali levélnek tűnik, jellegzetes formális nyelven. Egy határozattal szemben él kifogással, a 1553-C lap 65-ös sorában feltüntetett eredményre hivatkozik. Ha viszont tovább rágjuk magunkat a szövegen, kiderül, hogy Szentesi egészen szokatlan ügyben kereste fel az adóhivatalt. 
A stadionokra adott pénz is elveszti közpénz jellegétA stadionokra adott pénz is elveszti közpénz jellegét (hvg.hu
Adótitok lesz - villámsebességgel - az, ki mennyi adókedvezményt kapott és ki mekkora adó megfizetését spórolta meg azzal, hogy inkább látványsportra vagy kultúrára adakozott. Soha nem tudhatnánk meg, ki mennyit adott stadionépítésre, ha az Országgyűlés elfogadja az adózás rendjéről szóló törvény most benyújtott módosítóját, amelyet ráadásul kivételes tárgyalásban (amihez elég a kormánypártok szavazata), tehát holnap már el is fogadhatnak. 
Makogni sem tudunk, annyira sok pénzt költött el a kormány decemberbenMakogni sem tudunk, annyira sok pénzt költött el a kormány decemberben (444.hu
Orbán Viktor kormánya ugyan gyakran beszél az államadósság elleni harcról, de valójában amint lenne egy kis lehetősége, hogy csökkentse az államadósságot (vagy az országot kifosztó, nagyon magas állami újraelosztást), rögtön elkölti inkább az egészet - derül ki a kormány honlapján megjelent tájékoztatóból. Decemberben egészen hihetetlenül sok pénzt szórtak el: 3353 milliárd forintot, egyetlen hónap alatt. 
Harmadannyi nyugdíj az államtól, 70 éves korhatár - ez jön!Harmadannyi nyugdíj az államtól, 70 éves korhatár - ez jön! (palyazatfigyelo.info
Annak, aki nem akarja alább adni az életszínvonalát nyugdíjas korára legalább 20-30 millió forintot kellene félre tennie és muszáj elfogadnia, hogy sokkal jobban magunkra leszünk utalva nyugdíjas éveinkben Az már most tisztán látható, hogy a mai 35-50 évesek a legnagyobb vesztesei a nyugdíjrendszernek.


A NÉP ELŐTT titok! 

2017-01-21 balrad 

Miért nem nyilvános a jelentés a 4-es metróról? 
Elég nagy a kommunikációs káosz az uniós csalásellenes szervezet (OLAF) jelentése körül. December végén derült ki a Politico cikkéből, hogy az OLAF "súlyos szabálytalanságokat: "csalást és lehetséges korrupciót" állapított meg a 4-es metró finanszírozásánál. A cikk szerint emiatt összesen 283 millió euró (mostani árfolyamon nagyjából 87,5 milliárd forint) visszafizetését javasolta, és javaslatokat tett a magyar, valamint a brit hatóságoknak. 
A szervezet egy jelentést készített a megállapításairól. A dokumentum megérkezett Magyarországra, és ez alapján a Miniszterelnökséget vezető Lázár János feljelentést tett, de az ügy körül rengeteg a kérdőjel. 

Mikor és ki? 
Lázár János szerint például volt olyan projektmenedzser, aki a pályázat lebonyolítása mellett a nyertesektől kapott megbízást. 
A miniszter szerint "a korábbi szocialista-liberális városvezetés" miatt kell majd pénzt visszafizetni, mert szabálytalanságokat, sőt, bűncselekményeket követtek el a beruházásnál. A fő felelősök Demszky Gábor volt főpolgármester, 2006 és 2009 közötti MSZP-s helyettese, Horváth Csaba, és Atkári János volt főpolgármesteri tanácsadó. 
A volt főpolgármester szerint amíg a jelentés titkos, addig nincs értelme cáfolnia Lázár vádjait, miszerint ő a felelős a 76 milliárdos uniós bírságért. 
Utóbbit meglepné, ha ebbe a jelentésben szerepelne a neve, mert már évek óta nem volt hatásköre, mire uniós pénzek kapcsolódtak a 4-es metróhoz. Demszky Gábor rágalomnak nevezte az állításokat. Látatlanban azt feltételezte, hogy későbbi, a támogatásért feltételül szabott, de elmaradt fejlesztések miatt nyomoz az OLAF. 
Tarlós István főpolgármester szerint viszont a nagyjából nyolcvan észrevétel egy kivétellel a 2006-2009-es időszakra vonatkozik, bár a jelentés neki sincs meg, csak a beruházó utódjaként "vannak hiteles információi". A Magyar Narancs az OLAF-tól olyan választ kapott, hogy "a beruházás összes szakaszában komoly szabálytalanságokat - csalás és korrupció gyanúja" - tárt fel. 

Mennyit kell visszafizetni? 
A Politicón megjelent cikk alapján az OLAF 228 millió euró visszatérítését javasolta az uniós regionális alapnak, 55 millió eurót pedig az Európai Befektetési Banknak. Ez összesen mai árfolyamon 87,5 milliárd forint. 
Lázár János viszont arról beszélt, hogy 76,5 milliárd forint az, amit uniós fejlesztésként fizettek ki, és ennyibe fog kerülni az, amit "a korábbi szocialista-liberális városvezetés művelt Budapest élén". Ez még akkor se passzol, ha csak a regionális támogatást nézzük, mai árfolyamon az is csak 70,5 milliárd. 
Tarlós István 59 milliárdra számít, mert a Lázár János által említett büntetés "egy szélső érték", ami "nem valószínű, hogy realizálódna". 

Miért nem nyilvános a jelentés? 
A tényeket hamar tisztázhatná, ha nyilvános lenne a jelentés, de nem az. "Nem tartom véletlennek, hogy titkosan kezelik" - célozgatott Demszky Gábor szándékos susmusolásra. Atkári János egyenesen arról beszélt, hogy a dokumentum talán nem is létezik. 
A Miniszterelnökség viszont már napokkal ezelőtt állította, hogy "maximálisan elkötelezett" a jelentés nyilvánosságra hozása mellett. Ha tényleg így van, miért nem teszik közzé? Ráadásul ha az irat valóban az MSZP-SZDSZ vezetést kiáltja ki főbűnösnek, a kormánynak még politikai érdeke is fűződne a nyilvánossághoz. 

Uniós korlátozás miatt lehet homály 
A Miniszterelnökség az Index kérdésére azt válaszolta, hogy a dokumentum korlátozott terjesztésű minősítést kapott az OLAF-tól, az Európai Bizottság szervétől. Mivel az anyagot nem a Kormány készítette, abba egy mondatot nem írt, így a készítő és egyben minősítő engedélye nélkül nem is oszthatja meg a nyilvánossággal." Az uniós képviseletünk egyeztet az EU kvázi-kormányával, az Európai Bizottsággal az anyag nyilvánosságra hozásáról. 
Rákérdeztünk a Bizottságnál, hogy tényleg van-e ilyen korlátozás. Egyelőre még nem kaptunk hivatalos választ, de egy bizottsági forrás könnyen elképzelhetőnek nevezte, hogy valóban így van. 

Kihúzhatják a neveket 
A versenyjogi eljárásokat hozta hasonló példának: ott szerinte késleltetve, a bizalmas adatokat, köztük a neveket kitakarva adnak ki dokumentumokat. Az EUrologus is járt már úgy, hogy hiába kért ki egy jelentést uniós pénzfelhasználási szabálytalanságokról egy magyar programnál, hivatalosan megtagadták bizalmas adatok védelmére hivatkozva (csak postán küldve indoklást). 
Vagyis ha nyilvánosságra lehet hozni a dokumentumot, neveket talán akkor se fogunk látni. Ettől még persze a szövegkörnyezetből és az időpontokból könnyen lehet, hogy ki lehet majd találni, kikről van szó. 
Az OLAF egyébként óvatosan szokott kommunikálni. Amikor a szervezet vezetője, Giovanni Kessler 2015 decemberében Budapesten járt, csak finomkodva utalt rá, hogy Magyarországról furcsán kevés csalást jelentenek a hatóságok. 

76 milliárdnál kevesebb lehet a büntetés 
A büntetésről Tarlós István helyesen mondta, hogy azt majd az Európai Bizottság fogja megállapítani. Az OLAF csak ajánlást tett, ami a végleges büntetés felső határa lehet, de valószínűleg ennél kevesebb lesz. 
Az viszont érdekes, hogyan lett a Politico által írt, mostani árfolyamon 87,5 milliárd forintnyi összegből a Miniszterelnökségnél 76,5 milliárd. Talán a régi ügyeknél az akkori árfolyamon számoltak. 
(index) 
Bal-Rad komm: Hogy egy kicsit képben legyünk: 26 MILLIÓ (!) FORINTOT LOPTAK EL a 4-es metroból. MÉTERENKÉNT! 
Ennek az összegnek úgy háromnegyedét a Demszky-féle banda regnálása idején csippentették el VALAKIK! A döbrögisták CSAK negyede formán "teljesítettek"! Abszolút jogos tehát a horda fölháborodása, hiszen EZ AZ Ő KÁRUK! 
Nyilvánvalóan MI NEM FOGJUK MEGTUDNI, hogy kik loptak. Név szerint nem, merthogy az OLAF tiszteletbentartja az EU-ukázt. Júdáspénz kapcsán nem nevesítünk, azt majd a JOGOSULTAK egymás közt intézik gentleman agreement módon. 
Hogy értsük: a Magyarországért járó lízingdíjhoz A NÉPNEK semmi köze! Az CSAKIS az eladókat illeti! 

Kapcsolódó: 
Egyetlen lépésEgyetlen lépés (kolozsvaros.com
A kormány, pontosabban Orbán Viktor a végtelenségig elszánt. A totális, egy kézben (természetesen saját kézben) tartott teljhatalom mindenáron való megszerzéséről nem tett le és nem is fog letenni. 
A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is előkerült ez a vágyálom, ami minden reálisan és demokratikusan gondolkodó ember számára rémálom. 
Brutális összeggel kap többet egy migráns egy átlagos magyar embernél!Itt kezdődik a probléma! Brutális összeggel kap többet egy migráns egy átlagos magyar embernél! (legfrissebb.info
Az elképesztő méretű migránshullám nemcsak a terrorizmus markáns betoppanását Európába hozta magával. Az új jövevények érkezése nyomán kiderült, hogy a korábbi évtizedek jövevényeinek beilleszkedése sem sikertörténet, és a nyugat-európai csillogó felszín alatt régóta nagyon súlyos gondok érlelődnek. Az egyik ilyen, hogy egyre több városban kerülnek többségbe a főleg muzulmán bevándorlók, ami a termékenységi rátájukat az európaiakéval összehasonlítva nem is csoda...

Felvásárolt Egyesült Államok 
Fricz Tamás 2016. november 17. Magyar Idők 

Hatalmas médiagépezet dolgozott azon, hogy sem az amerikaiak, sem mi, európaiak ne ismerjük fel az Egyesült Államokban zajló elnökválasztás valódi tétjét. Ez sok tekintetben sikerült is nekik; éppen ezért kell hangsúlyosan kimondani: Donald Trump elnökké választása történelmi esemény, óriási esély arra, hogy a globális elit uralma megtépázódjon, és az amerikai társadalom újra talpra álljon - mind gazdaságilag, mind szuverenitásában. Ez a valódi tét, amely a következő négy évet meghatározza Amerikában. 

A globális erők, amelyek az Egyesült Államokat is a markukban tartják, pontosan érezték és tudták a veszélyt, amely Trump esetleges megválasztásában rejlett. Éppen ezért tettek meg mindent, hogy Trump úgy tűnjön fel az emberek előtt elsősorban a hazájában, de a nemzetközi közvéleményben is, mint egy totális kőbunkó, aki agresszív, modortalan, erőszakoskodik a nőkkel, buta, mint a tök, és nem ért semmihez. Ezzel szemben áll Hillary Clinton, a megfontolt, tapasztalt asszony, az igazi szakértő, akinek a kisujjában van a bel- és a külpolitika. Vagyis Clinton a bennfentes, a "klub" tagja, akiben bíznak a piacok és a befektetők (vagyis a globális pénzügyi elit szereplői), míg Trump egy igazi kívülálló, egy alulról jött senki, akit az elit soha nem fogad be maga közé, és ezért el kell kergetni jó messzire a hatalomtól. 

Valljuk be: olyan hatalmas erők "tolták" felénk ezeket a fekete-fehér képeket a jelöltekről, hogy alig tudtuk kivonni magunkat a hatásuk alól, ha egyáltalán sikerült. Bár sokan annak szurkoltunk, hogy törjön meg végre a globális elitokrácia által dróton rángatott amerikai elnökök sorozata (sajnos Obamának sem sikerült kitörnie ebből az ördögi körből), mégis az elsöprő fölényben lévő neo­liberális közvélemény-formálóknak sikerült olyan képet sugallni Trumpról, hogy végül elbizonytalanodott az ember, vajon tényleg ez a 70 éves fickó-e az, aki kellő intelligenciával, átlátóképességgel, koncepcióval rendelkezik az előtte álló heroikus feladatok megoldására. 

Éppen ezért emeljük ki azt, ami valóban fontos és meghatározó a programjában: Trump az amerikanizmusra helyezi a hangsúlyt a globalizmussal szemben, vagyis vissza kívánja szerezni az Egyesült Államok önállóságát és szuverenitását a globális elitokrácia markából. Trump helyesen ismerte fel a jelenlegi világhelyzetet: a rendkívül szűk kört alkotó (főleg bankárdinasztiákra épülő) szupergazdag pénzügyi és vállalati világelit az elmúlt évtizedek során felvásárolta, megvette az Egyesült Államok politikai elitjét, kormányait, politikusait és képviselőit. A médiumokat szintúgy: jelenleg hat tulajdonos tartja kézben a teljes amerikai médiapiacot. Majd a felvásárolt USA-t használja fel arra, hogy a világ piacai feletti uralmat is megszerezze - ez nem kis részben már teljesült -, ezen keresztül pedig a globális politikai hatalmat is magához ragadja. Ebben a játékban Hillary Clintonnak nagyon fontos szerepet szántak, mint ahogyan egyébként Angela Merkel vagy Jean-Claude Juncker szere pe sem t eljesen elhanyagolható, ha mindennek az európai viszonylatait nézzük. 

Trump kristálytisztán látta ezt, és tudatosan vállalta a brutálisan nagy erőkkel szembeni küzdelmet annak érdekében, hogy a világ jelenlegi, alapvetően eltorzult, igazságtalan, globális uralomra épülő szerkezete megváltozzon. Trump nem véletlenül nem egy pártról beszél - hiszen ő teljesen más minőség ahhoz képest, mint amit a Konzervatív Párt eddig jelentett -, hanem mozgalomról, amely az emberekre, 
a társadalomra, ha tetszik, a civil társadalomra épít. A teljes politikai elitet összességében tartja korruptnak - nincs kimondva, de aligha hiányoznak ebből a konzervatívok -, akiket már régen megvásároltak; csak a polgárok és azok mozgalma lehet az, amely képes szembeszállni a globális hatalmat gyakorló elitokráciával. Trump tehát valójában nem egy párt, hanem egy társadalmi mozgalom vezetőjeként lépett fel, amely mozgalom a Wall Street-i bankár- és multinacionális elit (tehát a nem amerikai, hanem globális erők) ellen lép fel, azaz nem politikai, hanem társadalmi küzdelmet vív. 

Talán kicsit túlzás J. F. Kennedyt és Donald Trumpot összehasonlítani, ám minden különbözőségük ellenére az alapvető felismerésükben kísértetiesen hasonlítanak egymásra - és mindketten jó helyen kapizsgálnak. Idézzük csak fel, mit is mondott Kennedy 1963-as, elhíresült rádióbeszédében, amit azóta is megpróbálnak - még mindig - jelentékteleníteni. A következőket: "Hölgyeim és Uraim! A »titkos« szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eszközökkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje. Beszivárgással, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választások helyett. Ez a rendszer, amit megterveztek - óriási emberi és anyagi forrásokkal, egy igen hatékony gépezetben -, katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és polit ikai műveletekből áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak, hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzőit elhallgattatják, nem dicsőítik, nem kérdőjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Szolón, az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem, informálják az amerikai közvéleményt: az embernek annak kell lennie, aminek született - szabadnak és függetlennek." 

Nos, Donald Trump úgy döntött, hogy informálja az amerikai és a nemzetközi közvéleményt arról, hogy az összeesküvés létezik, és egyre láthatóbb. Egy, természetesen a magyar első nyilvánossághoz soha el nem jutott kampánybeszédében így fogalmazott (a szöveg fontossága miatt engedtessék meg a kicsit hosszabb idézet): "Ez egy globális hatalmi rendszer, mely felelősséggel tartozik a gazdasági döntésekért, melyek meglopták a dolgozókat, az ország vagyonát szétlopták, és egy kis csoport hatalmas vállalatainak és politikusoknak a zsebébe tették azt. Ez a harc a nemzetünk túléléséért folyik, és ez az utolsó esélyünk megmenteni azt. Ezek a választások határozzák meg, hogy szabad nemzet vagyunk-e még, vagy csak illúzió a demokrácia, és mi gyakorlatilag egy kis embercsoport kezében vagyunk, akiknek a globális érdekeik a rendszer korrupciójában rejlenek. A mi rendszerünk pedig korrupt, ez a realitás. [...] Clinton gépezete egy ilyen táprendszer közepében van; mi ezt a a WikiLeaks-dok umentumo kból tudtuk meg, amelyek feltárták, hogy Hillary Clinton titokban találkozik a nemzetközi bankokkal, hogy megtervezzék az USA szuverenitásának a megsemmisítését, hogy meggazdagítsák a globális pénzügyi erőket, megvédjék a szponzorok és barátok különleges érdekeit. [...] A leghatalmasabb fegyver, amit elővettek Clintonék, a vállalati média, a sajtó; valljuk meg, a vállalati média többé nem foglalkozik újságírással; ők a politikusok különleges érdekeit védik, amelyek nem különböznek más lobbisták és bankárok érdekeitől, személyes célok által hajtottak. Nem az önök érdekeit, hanem a sajátjukat követik. Mindenkit, aki kihívást jelent számukra, elátkoznak és megvádolják szexizmussal, rasszizmussal, idegengyűlölettel. [...] A politikai elit, mely védi őket, be van vonva egy hatalmas, titkos és szélesen szétterjedt bűncselekménybe." (Mindkét beszéd forrása: www.alternativhirek.blogspot.hu

1963 és 2016 - két dátum, amelyeket összeköt a modern történelem: két amerikai ember kimondott néhány tényt a nemzetközi közvélemény előtt, amelyek tudása nélkül nem érthetjük a világ működését. Nagyon remélem, hogy a két dátum történéseinek hasonlósága itt be is fejeződik. 
Azt javaslom mindannyiunknak, hogy ne azt nézzük, milyen a haja Trumpnak, hogy néz ki, hogyan beszél, mennyire megnyerő modorú, vagy mennyire oxfordi a stílusa. Ezeket felejtsük el, mert ha erre figyelünk, mi is csapdába esünk. Sokkal fontosabb dolgok forognak kockán! 

Trump komolyan gondolja, amit mond, és amire törekszik, az jót tenne a glóbusz társadalmának. 
Erősen javaslom, hogy álljunk mögé. 

Kapcsolódó: 
Kína készen áll a globális gazdaság vezetésére (vilaglato.info
A globális amerikai pénzügyi-politikai lap idézi a kínai külügyminisztérium nemzetközi gazdasági ügyekért felelős főosztálya vezetőjét, Csang Künt (Zhang Jun), aki kijelentette: "Ha szükséges, hogy Kína töltse be a vezető szerepet, a felelősséget magára vállalja. Ezt a megjegyzését a davosi Világgazdasági Fórumon mondta, miután elhangzott Hszi Csin-ping kínai elnök ottani beszéde, idézi őt ma a WSJ. 
Kína elnöke: Kelet-Jeruzsálem a Palesztin Állam fővárosa és pénzt kapnak tőle a palesztinokKína elnöke: Kelet-Jeruzsálem a Palesztin Állam fővárosa és pénzt kapnak tőle a palesztinok (lovasistvan.hu
Hszi Csin-ping kínai elnök Kairóban az Arab Liga előtt tartott beszédében felszólított a Palesztin Állam létrehozására az 1967 előtti határokkal és bejelentette, 7,6 millió dollár segélyt ad a palesztinoknak. Hangsúlyozta: a palesztin problémát nem szabad marginalizálni. Hszi elnök Kairóból Teheránba utazik. 
Heisler: a szívünk Izraelé, nem akarjuk, hogy a magyarok asszimiláljanak minket  <br>Heisler: a szívünk Izraelé, nem akarjuk, hogy a magyarok asszimiláljanak minket (kuruc.info
Ma a kötelékek ez a kerület [zsidónegyed] és Jeruzsálem között erősebbek, mint valaha. "Magyarország, ahol élünk; Izrael, ahol a szívünk van" - magyarázza Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. "Sohasem tudnánk Izrael nélkül élni, ami tényleg segít nekünk és helyi intézményeinknek. Büszkék vagyunk arra, hogy zsidók vagyunk, valamint értékeinkre; meg akarjuk ezeket őrizni anélkül, hogy a magyarok asszimiláljanak minket." 
Nap képe: Izraeli tank az Iszlám Állam birtokábanNap képe: Izraeli tank az Iszlám Állam birtokában (orientalista.hu
Az Iszlám Állam kezére jutott több izraeli gyártmányú M60T sabra tipusú tank, miután a török hadsereg megfutamodod a szíriai Al-Babnál vivott csatában. 
A szemünk láttára esik szét Dél-Korea, mert az elnök becsapta a választóitA szemünk láttára esik szét Dél-Korea, mert az elnök becsapta a választóit (444.hu
Az elnök ellen alkotmányos vádeljárás folyik. Az ügyészség letartóztatná a Samsung valódi vezérét, a cselekvőképtelen Li Kunhi fiát, Jay Y. Lee-t. Az utcákon százezrek tüntetnek a korrupció miatt. Dél-Koreában, ahol a korrupció a rendszer alapja. Mindez azért, mert az elnök eredetileg ennek a korrupt rendszernek a felszámolását ígérte. A rendszer egésze megingott. 
Soros finanszírozta a Trump ellenes tüntetéseketNew York Times: Soros finanszírozta a Trump ellenes tüntetéseket (deutsch.rt.com
Az Anti-Trump tüntetésen a hétvégen több százezer ember megjelent. Több mint 50 különbözü "civil" szervezetek szervezésében történt ez. A New York Times, és nem az orosz propaganda beszámolt arról, hogy ezeket Soros György alapítványai, az Open Society Foundation és a Soros Foundation finanszírozzák. Soros szivesen indirekt módon, a "demokrácia" címszó alatt szivesen beavatkozik a nagy politikába, pl. a kelet-európai "színes forradalmak", Szerbia, Grúzia, Kirgizia, Ukrajna és most Amerika. 
Bernie Sanders (Clinton pártbeli vetélytársa) felajánlja együttműködését TrumppalBernie Sanders (Clinton pártbeli vetélytársa) felajánlja együttműködését Trumpal (thehill.com
Miután ez a TPP, az Ázsia szabadkereskelelmi szerződést felrugta. Ez a legtermészetesebb a világon, amit egy normális gondolkodású ember (politikus) ebben az esetben tehet. Az amrikai munkaerő egyszerűen nem versenyeztethető meg még ennél is jobban a kínaival. 
AZ AFD FELHAGYNA A NÁCI MÚLTÉRT VALÓ VEZEKLÉSSEL?Az AFD felhagyna a náci múltért való vezekléssel? (alfahir.hu
Zsidó szervezetek és politikusok tiltakoztak az AfD türingiai elnökének kijelentése miatt: Björn Höcke "szégyenteljesnek" titulálta a berlini holokauszt-emlékművet és szíve szerint átírná a történelemkönyvek nemzetiszocialista múltra vonatkozó részeit. 
Björn Höcke egy drezdai sörcsarnokban tartott pártrendezvényen beszélt arról, eljött végre az ideje leszámolni a háború utáni politikai konszenzussal, ami "pocsék és nevetséges" színben tüntette föl hazáját, és véget kell vetni a holokauszt miatt szégyenkező megemlékezéseknek. 
Pánik a CERN-ben. Borzalmas erőt szabadítottak fel. Az olaszországi földrengések csupán a globális katasztrófa kezdetePánik a CERN-ben. Borzalmas erőt szabadítottak fel. Az olaszországi földrengések csupán a globális katasztrófa kezdete (frissvi lag.com
Egy tudóscsoport szerint az elmúlt hónapok olaszországi földrengéseit egy augusztusban a CERN svájci kutatólaboratóriumban kezdődött kísérletsorozat a felelős. A CERN-ben található a világ legnagyobb gépe, ahol a kutatók részecskéket ütköztetnek egymásnak fénysebességgel, hogy megtudják, hogyan működnek a fizika törvényei és hogy esetleg megtalálják a párhuzamos univerzumokat