Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 26., csütörtök

21.819 - Kovács János: Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk


Feladó: Nemzeti Hírhaló 
Dátum: 2017. január 26. 4:49
Tárgy: Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk  
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Olvasó! 
Köszönöm az eddigi támogatásokat és az aggódó leveleket, nagyon sokat segítenek! 

Egyelőre nem tudok felvenni pénzt a bankkártyámmal vagy utalni a bankszámlámról, ezért kérem segítő támogatását bármelyik Western Union irodájában vagy postahivatalok WU szolgálatának, egyszerű pénzküldéssel. Ott egy rövid űrlapot kap, ahol Kovács János névre befizet egy összeget, majd egy átutalási ellenőrző számot (MTCN), amit nekem e-mailban elküld (nemzetihirhalo@gmail.com). Ilyen egyszerű? 

Helyi ismerős felajánlotta átmeneti megoldásnak manilai számláját, amit teljes biztonsággal használhatok: 
Név: Douden G Quintin 
Bank: Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC) 
Számlaszám: 9018-119482 

Kérve sürgős támogatását, 
köszönettel: 
Kovács János 
Hírháló mindenes 

nemzetihirhalo@gmail.com
Előtte
Veteményem előtti állapot, az egyébként jó minőségű talaj 50%-a kő volt

Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk 
2017.01.25. propeller 
Immár csak három olyan uniós ország van, amely korrupciós szempontból rosszabbul teljesít Magyarországnál: mindössze Olaszország, Görögország és Bulgára bizonyult hazánknál is korruptabbnak - számol be róla a napi.hu. 

A Transparency International immár több mint 20 éve készíti a Korrupció Érzékelési Indexet, mely során üzletemberek és szakemberek értékelései alapján rangsorol 176 országot. 
Európa negyedik legkorruptabb országa lettünk 
Az élmezőnyben nagy meglepetés nincs, évek óta szinte mindig ugyanazok az államokat találhatjuk ezekben a pozíciókban. A 2016-os felmérés szerint a legjobb eredményt Dánia és Új-Zéland érte el, míg a képzeletbeli dobogóra Finnország került még fel. 
Magyarország világviszonylatban a középmezőnyben foglalunk helyet, ám az EU-s lista alján kullogunk. 
Tavaly még arról beszélhettünk, hogy a horvátokkal és a szlovákokkal egy szinten vagyunk. Mára már megelőztek minket és még Románia is utolért - kommentálta az adatokat Martin József, a Transparency International Magyarország (TIM) ügyvezetője, aki szerint az elmúlt évek adatait átnézve az egész régióban javulást észlelnek, csak itthon látható romlás. 

Évek óta zuhanórepülésben van az ország versenyképessége. A WEF listáján például 2001-ben még a 28-adikak voltunk, 2016-ban pedig már csak a 69-edikek. Martin szerint egy úgynevezett köztes rendszerben élünk, ami nem jogtisztelő, de még nem is diktatúra. 

Pozitívumként említi ugyanakkor, hogy az eljáró bíróságok döntései "továbbra sem tűnnek elfogultnak", illetve, hogy az utcai korrupció visszaszorulóban van. Ez utóbbival kapcsolatban kiemelte, hogy leginkább a rendőrségi vesztegetés szorult vissza. A hálapénznél azonban például nincs javulás, az továbbra is szerves része az egészségügyi rendszernek. 

A TIM ügyvezetője kiemelte, hogy van egyfajta apátia a lakosságban, az emberek nagy része tudatában van annak, hogy korrupt országban él. 

Nagyon súlyos a probléma, tehetetlenség lett úrrá a magyar társadalomban, melynek tagjai egyre inkább úgy gondolják, hogy ez az élet velejárója, nem nagyon látják, hogy mit lehetne ez ellen tenni. Ennek megfelelően elképesztően alacsony a korrupcióellenes affinitás, mindössze a lakosság 20 százaléka jelentené, ha valamilyen visszaélést észlelne. Ezzel egyébként Fehéroroszország és Oroszország szintjén vagyunk - fogalmazott. 

Kapcsolódó: 
Hét nagyberuházás, ahol eszementen elszálltak az árakA lopás anatómiája: végy egy nagyberuházást... (balrad.com
Hét nagyberuházás, ahol eszementen elszálltak az árak. Átlagosan ötszörösére drágul egy nagyberuházás, mire a végére érnek. A Margit híd árának emelkedése verhetetlen, de a vizes vb költsége már most jobban elszállt, mint annak idején a 4-es metróé. Kiveséztük a magyar gigaberuházások elmaradhatatlan kísérőjét: a menet közben elrohanó árakat. Hárommilliárdból lett 32: azóta sem versenyezhetett semmi a Margit híd árainak elszállásával. 
A közmédia vezetői közpénzből kiutaztak Szingapúrba és Új-Zélandra, hogy megkérdezzék a helyi magyarokat, mit szeretnének nézni!A közmédia vezetői közpénzből kiutaztak Szingapúrba és Új-Zélandra, hogy megkérde zzék a h elyi magyarokat, mit szeretnének nézni! (444.hu
Bár a következő hírtől joggal kerülhet tisztességes adófizető az őrület határára, kérem, mindenki próbálja megőrizni a hidegvérét. Ha kell, üljön le, mielőtt ezt elolvassa. Az MTI ugyanis azt írja, hogy a Duna World csatorna célkitűzéseiről, programjáról adtak tájékoztatást a közmédia vezetői kedden az új-zélandi Aucklandben a helyi magyaroknak. 
Több mint 3000 öngyilkosság a devizahitel miattTöbb mint 3000 öngyilkosság a devizahitel miatt (amdala.hu
A kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték a Koppány Csoport által szervezett tüntetés résztvevői péntek este a miniszterelnök budapesti otthonának közelében. Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés "áldozatainak" emlékére szervezett demonstráció résztvevőinek száma estére mintegy százra apadt. Őket a Készenléti Rendőrség nem engedte közvetlenül a miniszterelnök háza elé, az épülettől mintegy 50 méterre lezárták a Cinege utat. 
<br>A benzinkutas-trafikos fideszes vadászpanziót is építhetett uniós pénzbőlA benzinkutas-trafikos fideszes vadászpanziót is építhetett uniós pénzből (hirtv.hu
Soron kívüli vizsgálatot kezdeményez a Magyar Államkincstár az izsáki polgármester ügyében. Ezt a Miniszterelnökség államtitkára mondta a 444.hu-nak. A fideszes településvezető ugyanis uniós pénzből épített vadászpanziót, amelyben valójában ő lakik életvitelszerűen. Mondok József ezt korábban az N1TV-nek is elismerte. A Jobbik és egy magánszemély is az ügyészséghez, a DK az Európai Csalás Ellen Hivatalhoz fordult. 
AKI SZERETI BUDAPESTET, AZ NEM ÍR ALÁAki szereti Budapestet, az nem ír alá (magyaridok.hu
Nem fogom engedni, hogy szembenállás legyen a főváros és a kerületek között. Tarlós István főpolgármester szerencsétlen dolognak tartja, hogy még nem került nyilvánosságra a 4-es metró beruházásának gyanús ügyeit taglaló OLAF-jelentés, mert addig a baloldal részéről folyamatos a zavarkeltés, a kétértelmű állítások, a mosakodás. Az olimpiai pályázat kapcsán megjegyezte: Magyarország nem egyedül fogja viselni az esetleges rendezéssel járó költségeket. 
BARTUS LÁSZLÓ: EGY HÓNAP ALATT MEGBUKHATNA ORBÁN, DE NEM FOGEgy hónap alatt megbukhatna Orbán, de nem fog (nepszava.us
Szentesi Kálmán. Abban téved, ha bárkire számít, és ha nem elszánt életre-halálra. Egy magyar adófizető állampolgár visszakéri a pénzét az államtól, mert nem arra fordítják, amire kellene. Látszólag jelentéktelen hír, nyilván nem kap vissza semmit, a dölyfös hatalom még jól meg is bünteti. Ennél sokkal rosszabb, ahogy a magyar nép viszonyul majd hozzá: nagyjából úgy, mint a börtönbe került meggymagoshoz. Nevetik, és úgy gondolják, megérdemli a sorsát, miért volt olyan hülye. 
Csiszár Jenő milánói főkonzul leszCsiszár Jenő milánói főkonzul lesz (index.hu
Csiszár Jenő áll a milánói főkonzulátus élére - tudta meg több forrásból a Magyar Nemzet. A Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek megerősítette az információt. Azt írták, "Csiszár Jenő a KKM felkészülési állományában van, abból célból, hogy hamarosan megkezdje diplomáciai megbízatását. Állomáshelyét várhatón idén ősszel normál váltási időszakban foglalja el". Azt is közölték, hogy Timaffy Judit jelenlegi milánói főkonzul nagykövetként folytatja majd munkáját. 
Decemberben esett át kötelező szervizen a leégett buszDecemberben esett át kötelező szervizen a leégett busz (index.hu
Megszólalt az olaszországi buszbalesetben leégett járművet üzemeltető Pizolit Busz Kft. vezetője. Czakó Tibor közleményben reagált az újságírói kérdésekre, illetve nyilvánított részvétet az áldozatok családtagjainak és hozzátartozóinak. "Mélységesen lesújtott a tragédia, őszintén együtt érzünk a balesetet szenvedőkkel, az áldozatok hozzátartozóinak szívből jövő őszinte részvétünket szeretném kifejezni. A sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánunk" - fogalmazott Czakó, aki állítólag maga is sokkos állapotba került a baleset híre hallatán. 
Csoda, hogy mindkét gyermekem hazatért VeronábólMegrázó beszámoló egy édesanyától: "Csoda, hogy mindkét gyermekem hazatért Veronából" (blikk.hu
Budapest - "Az, hogy nekünk két gyerekünk volt kint és mindkettő hazajött, isteni csoda!" - megrázó beszámoló egy édesanyától, akinek 15 és 17 éves gyermeke is túlélte a veronai busztragédiát. Pataki Ágnes korábban már nyilatkozott az RTL Híradónak, akkor telefonon. Ő az az édesanya, akinek 15 és 17 éves lánya is a buszon volt, mindketten túlélték a szerencsétlenséget


Az európai radikális jobboldali pártok meg akarják szüntetni az EU-t 
Lovas István 2017. január 22. lovasistvan.hu 
DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN 
Az Európai Parlament Nemzetek és Szabadság frakciójához tartozó pártok koblenzi konferenciáján az EU megszüntetése mellett emelték fel hangjukat. Arról nem egyeztek meg a vélemények, hogy mi maradjon a helyett. 

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke az EU-t egy poliphoz hasonlította, amely a polgároktól elveszi a levegőt; ajtót nyit senki által nem kért idegeneknek és egy 'neoliberális' jellegű globalizációval szemben nem tesz semmit. 
Többen bírálták az EU döntései átláthatatlanságát, a nemzeti identitás korlátozását, a brüsszeli szabályozási őrjöngést, az euró által okozott károkat. 
A felszólalók Juncker bizottsági elnök mellett mindenek előtt Merkel kancellárt tették mindezért felelőssé. 
Le Pen kikelt az EU által az emberek torkán lenyomni akart liberalizmus ellen, és üdvözölte Trump elnök "Amerika elsőnek" jelmondatát. 
Kapcsolódó: 
Budaházy bilincsben - bűne: EU-ellenesség  <br>Budaházy bilincsben - bűne: EU-ellenesség (kuruc.info
Addig terjed-e a véleménynyilvánítás szabadsága, amíg azt mondom: "egyetértek"? Ideális esetben aligha, de a Magyarország belépésével kapcsolatos európai uniós kampányban ez volt a hozzáállás. Budaházy Györgyöt bilincsben vitték el, amiért az EU ellen mert kampányolni. A Brexit, azaz Nagy-Britannia kilépése az unióból ismét aktuálissá tette, hogy követelésekkel álljunk elő az Európai Unióval szemben. 
Budaházy-ügy: féktelen indulatok és 125 év fegyházBudaházy-ügy: féktelen indulatok és 125 év fegyház (mno.hu
Budaházy György 13, tizennégy társa 5-12 év fegyházbüntetést kapott az úgynevezett Hunnia- vagy más néven Magyarok Nyilai-perben. A nyomozást még 2008-ban rendelték el, de még csak az elsőfokú, nem jogerős ítéletnél tart az ügy. A tanácsvezető bíró elismerte, hogy voltak hibák és hiányosságok a vád oldalán, de nem tartotta megalapozottnak a politikai koncepciós eljárásról szóló sejtéseket. A tárgyalás alatt elszabadultak az indulatok, a vádlottak házi őrizetbe kerültek. 
Újságírás Boon.hu-módraÚjságírás Boon.hu-módra: a 15 éves cigány rabló "kisgyermek", 9 és 11 éves magyar áldozatai "fiatalok" (kuruc.info
Korábban már bemutattuk, hogy a HVG-nél nem az életkor, hanem a származás dönti el, ki a fiatal - most a Borsod Online állt elő egy ugyanerre a mintára épülő bravúrral: a 15 éves kancigányt kisgyermekké "fiatalították", 9 és 11 éves áldozatait pedig fiatallá "öregítették"... 
Órán verte meg a testnevelő tanárt a táborfalvi lányÓrán verte meg a testnevelő tanárt a táborfalvi lány (hirvilag.co
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat azzal az iskolás lánnyal szemben, aki testnevelő tanárára támadt Táborfalván. A fiatal lány Táborfalván általános iskolába járt, amikor tavaly májusban testnevelés órán összeveszett az egyik osztálytársával. A testnevelő tanárnő a két lány közé állt, hogy megfékezze a verekedésbe hajló vitát. 
Kirúgtak egy embert, és a főszerkesztő is bukott az antiszemita vicc miatt VeszprémbenKirúgtak egy embert, és a főszerkesztő is bukott az antiszemita vicc miatt Veszprémben (index.hu
A Veszprémi Napló egyik munkatársától megvált, a megbízott főszerkesztő megbízatását pedig visszavonta a Pannon Lapok Társasága (PLT), miután befejezte a belső vizsgálatot a napilapban múlt héten megjelent antiszemita vicc ügyében. A társaság közleménye szerint a Veszprémi Napló január 17-i számában megjelent antiszemita vicc a lap egyik munkatársának egyéni akciója volt. A kiadó megvált az érintett munkatárstól, emellett a megbízott főszerkesztő megbízását visszavonta. 
Az Így gondozd a magyarodat! írója is dedikált az Ünnepi Könyvhét megnyitója utánAz "Így gondozd a magyarodat!" írója is dedikált az Ünnepi Könyvhét megnyitója után (magyartudat.com
Milyenek a magyarok Esterházy Péter szerint? Esterházy Péter (Budapest, 1950. április 14. -) Kossuth-díjas magyar író, publicista, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. Az 1945 utáni "magyar értelmiség krémje". A kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja.(?) Érdekes lenne tudni, hogy milyen fogadtatásban részesülne Esterházy Péter alábbi írása, ha magyarok helyett cigányokról, vagy zsidókról szólna. 
Hatalmas feszültség Németországban! Ebből polgárháború lesz!Hatalmas feszültség Németországban! Ebből polgárháború lesz! (legfrissebb.info
Szombaton újra megnyitották a sétálóutcát, miután előző este egy ámokfutó megölt 9 embert és megsebesített további 20-at. Emberek özönlöttek a bevásárlóközponthoz, hogy gyertyát és virágot vigyenek oda, és megemlékezzenek az áldozatokról. Azonban megjelent egy muszlim csoport, akik szintén elveszítették egyik barátjukat a lövöldözésben. Elkezdték kiabálni, hogy "Allah akbar", "igazságtalan világ", "nem jó világban élünk, nyissátok ki a szemeteket". Ugyanezeket a szavakat kiabálta a tettes, mielőtt hidegvérrel lövöldözni kezdett. 
Schröder volt német szoci kancellár dicséri Trumpot és felszólítja a német SPD-t, hogy vegyen példát róla.Schröder volt német szoci kancellár dicséri Trumpot és felszólítja a német SPD-t, hogy vegyen példát róla (de.sputniknews.com
Merkel reszkethet!Merkel reszkethet, 6 ügyvéd az alkotmánybírósághoz fordult (huffingtonpost.de
Mivel Merkel 2 törvényt is megsértett, mikor 2015 szeptember 4.-én megnyította mindenki számára a német határt: sérti a német alaptörvényt, megsértette a Dublin egyezményt. 
A hivatal el akarta tusolni, hogy a migránsok a szociális segélyt többször, több identitással is felvezik!A hivatal el akarta tusolni, hogy a migránsok a szociális segélyt többször, több identitással is felveszik! (ndr.de
Nadja Ni. a menekültek regisztrálásánál dolgozott Braunschweigban és segített a rendőrségnek, hogy 300 esetben a szociális segéllyel való visszaélést leleplezzék. A hivatal az esetet szönyeg alá szerette volna seperni, erre őt figyelmeztették is, hogy ne lépjen a nyilvánosság elé. Ő nem ezt tette és bosszúból a munkahelyét megszüntették. Nadja Ni. most munkanélküli.


A brit haderőt "egy délután alatt" leradírozná a földről az orosz hadsereg? 
2017. 01. 25. alfahir.hu (alfahir.hu
A tekintélyes Történelmi Elemző és Konfliktus Kutató Központ (CHACR) - a brit hadsereg saját agytrösztje - elemzést hozott nyilvánosságra, amely bemutatja, hogy a brit hadsereget a hosszú évek óta tartó költségnyírbálások olyannyira legyengítették, hogy egy Oroszországhoz hasonló országgal való háború esetén "egyetlen délután" alatt likvidálnák - írja az orosz hátterű presstv.ir. A 2010-ben még David Cameron által elindított haderő-leépítés a kezdetektől heves viták kereszttüzében állt. 

A CHACR azt vizsgálta, hogy a brit hadsereg készen áll-e egy ilyen eshetőségre. Arra jutottak: az emberi erőforrás és állóképesség tekintetében biztosan nem, legalábbis ez derült ki egy kétnapos szemináriumon, jelenleg is aktív, illetve nyugalmazott tisztek előadásából. 
A szakértők arra is figyelmeztettek, hogy a brit hadsereg jelenleg nem lenne képes megismételni a 2003-as iraki küldetést. Tony Blair kormánya akkor a brit fegyveres erők 120 ezer tagját küldte az arab országba. Úgy látják, hogy London jelenleg mindössze 10 ezer katonát lenne képes kiállítani. A brit védelmi minisztérium valótlannak tartja a CHACR megállapításait, szerintük a brit hadsereg bármilyen fenyegetésre képes reagálni. 
A jelentés akkor került napvilágra amikor a britek, a franciákkal megtartott közös hadgyakorlat keretében éppen azt tesztelték, hogy a Csalagúton keresztül hogyan tudnak Franciaországba tankokat küldeni. Ez volt egyébként az első alkalom, hogy harckocsikat szállítottak a Csalagútban. A gyakorlat célja az volt, hogy felmérjék, Anglia és a NATO tagországok egy orosz agresszió esetén milyen gyorsan tudnának csapatokat küldeni Kelet-Európába. Az állítólagos orosz fenyegetés miatt a brit katonai hivatalnokok a védelmi kiadások növelését szorgalmazzák. 

JELENLEG REPÜLŐGÉP-HORDOZÓJUK SINCS 
A 2010. májusában a David Cameron vezetésével hatalomra jutó konzervatív-liberális koalíció kezdett bele a brit haderő leépítésébe. Ezzel párhuzamosan a védelmi kiadásokat is alaposan megnyirbálták. A haderő mindhárom fegyvernemét érintették az elbocsájtások és a megszorítások, több lépcsőben összesen 20 ezer katona került utcára. A leépítést az akkori kormányzat azzal indokolta, hogy az fenntarthatóvá teszi a szigetország katonai erejét, az ellenzék, saját tisztjei és az Egyesült Államok volt védelmi minisztere viszont jelentős kockázatokról beszéltek.
A takarékosság keretében nyugdíjazták az Ark Royal repülőgép-hordozót a helyből felszállni képes Harrierekkel együtt. Az új anyahajót, a HMS Queen Elizabeth-et a brit uralkodó II. Erzsébet királynő ugyan már 2014-ben felavatta, azonban legkorábban 2020-ban állhat hadrendbe. Így az egykor hadiflottájára olyan büszke Anglia, jelenleg nem rendelkezik bevethető repülőgép-hordozóval. 

Kapcsolódó: 
Obama: az első béke Nobel-díjas, aki 7 országot bombázott  <br>Obama: az első béke Nobel-díjas, aki 7 országot bombázott (lovasistvan.hu
Obama: az első béke Nobel-díjas, aki 7 országot bombázott címmel búcsúztatja az amerikai hírportál a tömeggyilkos amerikai elnököt, aki a következő országokat bombázta: Afganisztán, Irak, Líbia, Pakisztán, Szomália, Szíria, Jemen. 
Úgy tűnik, Trump kezébe vette a gyeplőtÚgy tűnik, Trump kezébe vette a gyeplőt (freiezeiten.net
Az anti-trump tüntetésen részvevő szélsőbaloldali extremistákból 230-at letartóztattak. A bűnösöknek (autógyújtogatók, kirakatbetörők) 25.000 dollár pénzbüntetés és 10 évig terjedő börtönbüntetés van kilátásba helyezve. 
Fal a mexikói határra és muszlimok nem léphetnek be az USA-baNem a levegőbe beszélt. Itt a rendelet: Fal a mexikói határra és muszlimok nem léphetnek be az USA-ba (hirvilag.co
Nagy nap lesz ez a nemzetbiztonság számára. Sok más dolog mellett elkezdjük építeni a falat - írta Donald Trump Twitter oldalán. Szakértők úgy vélik, hogy ma Trump aláírja a rendeletet, hogy létesüljön fal a mexikói határon és azt is melyben megtiltja 7 muszlim ország, Szíria, Irak, Irán, Líbia, Szomália, Szudán és Jemen állampolgárainak, hogy lábukat az Egyesült Államok földjére tegyék. Ezt minden bizonnyal úgy éri majd el, hogy megtiltja ezen országok állampolgárainak a vízumok kiadását. 
Trump megszólalt abortusz-ügyben, mindenki kiakadtTrump megszólalt abortusz-ügyben, mindenki kiakadt (24.hu
Trump újabb korrekt, átgondolt és racionális ötletével került a figyelem központjába. Várjunk, mégsem. A republikánus elnökjelöltség legnagyobb esélyesének ötlete az, hogy büntetni kellene azokat a nőket, akik megszakíttatják terhességüket. Mivel Amerikában legális az abortusz, a hír azonnal hatalmas port kavart, még a republikánus párt tagjai között is. Nem sokkal ezután Trump gyorsan más kontextusba helyezte a kijelentését, mondván nem a nőket, hanem a beavatkozást végző orvosokat büntetné. 
Brüsszel pánikba esett Trump és Putyin telefonálása utánBrüsszel pánikba esett Trump és Putyin telefonálása után (de.sputniknews.com
Most kiderül, hogy a "békeszerető" politikai elit az EU-ban, aki annyira félt az orosz agressziótól, most nem tetszik nekik az USA(NATO) - Oroszország jó kapcsolatok politikája. Leleplezték magúkat ezek az aljas háborús úszítók, akik valószínűleg Soros által fizetettek listáján állnak.