Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 31., kedd

21.836 - Békekör Magyar > Lavrov: Oroszország és az Egyesült Államok érdekei számtalan területen egybeesnek


Feladó: Békekör Magyar
Dátum: 2017. január 31. 8:27
Tárgy: Lavrov: Oroszország és az Egyesült Államok érdekei számtalan területen egybeesnek
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Lavrov: Oroszország és az Egyesült Államok érdekei számtalan területen egybeesnek

Moszkva-Washington-Budapest, 2017. január 31. (MSZF)

     Putyin és Trump elnök szombati telefonbeszélgetése jó volt mind politikai, mind személyes vonatkozásban. Egyórás beszélgetésük megmutatta, hogy Oroszország és az Egyesült Államok érdeke számtalan területen egybeesik, a két vezető szót ért a kölcsönös tisztelet alapján, és lektorálás nélkül akar kapcsolatot tartani egymással, országaik érdekeiből kiindulva – idézte a Magyar Békekör Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn Moszkvában elhangzott értékelését.

      Trump és Putyin megállapodott abban, hogy szakértői szinten együtt dolgoznak további kapcsolataik részeként. Szakértőik feladatává tették, hogy közös koordinált lépéseket dolgozzanak ki a terrorizmus elleni harcban. Szeretnének eredményeket elérni, de a gyakorlati munka még hátravan – mondta Lavrov.

      A Fehér Ház sajtóirodája szerint „az orosz és az amerikai elnök hozzáfogott a kapcsolatok javításához Moszkva és Washington között".

     Egy amerikai szakértő szerint a kereskedelmi viszony fellendítésének szándéka arra utal, hogy csak idő kérdése az oroszellenes szankciókkal történő leszámolás. Annál is inkább, mivel az Exxon vissza akar térni az Északi-sarkvidék kutatásához Oroszországgal.

     „Donald Trump boldogságot és jólétet kívánt az orosz népnek, és kérte Putyint, hogy adja át neki. Hozzáfűzte: az amerikai nép jó érzést táplál Oroszország és az orosz emberek iránt. Vlagyimir Putyin a maga részéről az orosz emberek hasonló érzéseiről biztosította az amerikaiakat. Putyin emlékeztetett arra, hogy Oroszország támogatta az Egyesült Államokat több mint kétszáz éven át, szövetségese volt a két világháborúban, most pedig fontos partnerként tekint az Egyesült Államokra a nemzetközi terrorizmus elleni harcban" – áll a Kreml beszélgetésről kiadott összefoglalójában.+++

Kiadta: MSZF SZK