Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 10., kedd

21.779 - NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete: Újpesti farsangi svábbál > 2017. február 11-én


Feladó: ndk.hu találkozó
Dátum: 2017. január 8. 12:48
Tárgy: Beszámoló a január 7-i teadélutánról
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Január 7-én szombat délután nagy volt a sürgés-forgás Újpesten a Nyár utca 40-42-ben, a házigazdák az NDK-s magyarok teadélutánjára készülődtek. Asztalra kerültek a finom sütemények, tea, pezsgő. Mikor már mindenki megérkezett, köszöntöttük a jelen levőket, Boldog Új Évet kívántunk egymásnak, majd az éves programunkat beszéltük át.

Voltak ismeretlen arcok, akik most jöttek először közénk. Köszöntöttük őket, majd Winczheim Tibor egykor Wolfenben dolgozott társunk felolvasást tartott az egyik novellás kötetéből. Megtudtuk, hogy 2012-ben Tibor és a Holnap Magazin magyar irodalmi rekordot állított fel, amelyet hitelesítettek és hivatalosan is elismertek.  Tibor 7 hónap alatt 7 novellás kötetet jelentetett meg, a Holnap Magazin kiadó gondozásában. Nem mindennapi összefogásnak köszönhetően a kötetek eladásából tudta megjelentetni folyamatosan a következő könyveket.
Ezt a rekordot döntötte meg 2016-ban a magazin és Tibor azzal, hogy az elmúlt  évben, 12 hónap alatt 14 kötetet jelentettek meg.
Tibor által felolvasott novelláin jókat nevettünk, majd a többiek is kedvet kaptak történetek elmeséléséhez, viccelődéshez. Kovács László, Kokó elmondta nekünk készülő blogtörténetét, majd Wohl Ferinek is eszébe jutott egy másik.
Szabadka Zita jókívánságokkal készült.
Gombai Zsóka, Pappné Windt Zsuzsa és Koncz Viki vicces történeteket olvastak fel.
A teadélutánon jelenlévő tagok közül 5-en kérték felvételüket az egyesületbe, közülük 3-an Neuhausban dolgoztak.

Pappné Windt Zsuzsa  meghívást intézett felénk az újpesti farsangi svábbálra, melyet 2017. február 11-én szombaton 18.00-i kezdettel tartanak az Újpesti Polgár Centrumban, a zenét a solymári Zwickl sramli zenekar szolgáltatja. 
A belépés ingyenes, batyus bál.
Jelentkezni lehet 2017. január 31-ig Zsuzsinál a windtzsuzsa@t-online.hu  e-mail címen, vagy az ndkhuinfo@gmail.com e-mail címen.
Reméljük ott ismét találkozunk!
Gergely Márta
NDK-s Magyarok Közhasznú Egyesülete