Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. január 14., szombat

21.795 - KOVÁCS ZOLTÁN: AZ ÁLCIVILEK TERRORISTA SZERVEZETEKKEL CIMBORÁLNAK > 2017. 01. 13. 16:54


KOVÁCS ZOLTÁN: AZ ÁLCIVILEK TERRORISTA SZERVEZETEKKEL CIMBORÁLNAK

ATV.HU
Kovács Zoltán egyetért Németh Szilárdnak, a magukat civilnek nevező szervezetekre vonatkozó kijelentésével, sőt a kormányszóvivő a terrorszervezetek és a civilek közti koalícióról is beszélt – az ATV Start című műsorában.
Ahogyan arról korábban már olvashattak, Németh Szilárd Fidesz-alelnök keddi sajtótájékoztatóján olyan álcivil szervezetekről beszélt, amelyeket minden eszközzel vissza kell szorítani, sőt „ki kell takarítani" az országból.
Az ATV által sugárzott beszélgetés során a Fidesz-alelnök azt is közölte, hogy nem a valódi civil szervezetekre gondolt, hanem
azokra a szervezetekre, amelyeken keresztül nyilvánvalóan Soros György és a hozzá közel álló körök támadják a nemzetállamot és befolyásolni akarják a magyar belpolitikai fejleményeket, anélkül, hogy bármiféle választáson is megmérettetnék magukat.
Németh Szilárd a televíziónak megerősítette, ezek közül a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért szervezet és a Magyar Helsinki Bizottság tevékenysége tekinthető olyan károsnak, hogy fel kell lépni ellenük.
Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a köztelevízióban szintén az ún. civil szervezetekről beszélt, amelyek a magyar határ kinyitásáról szóló dezinformációkat hoznak nyilvánosságra és emiatt indul meg egyre több bevándorló Belgrádból Magyarország felé.
Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV-n egy újabb, magát civilnek nevező szervezetről, az ún. No Bordersről is beszélt, amely egy olyan részben önálló szervezet, amelyhez több lazán kapcsolódó civil szervezet is kapcsolódik, akik abból indulnak ki, hogy a szabad mozgás joga mindenkinek jár. Ők biztattak több száz embert, hogy induljanak el a magyar-szerb határ felé – jelentette ki a kormányszóvivő.
„Abszurd koalíció látszik kialakulni. Hogyan lehetséges az, hogy magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek ezekkel a terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva-akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek?"
– tette fel a kérdést a televíziós műsorban Kovács Zoltán.
A kormányszóvivő elmondta, meg tudja érteni Németh Szilárd a civil szervezetekről való kijelentését, az indulatot és a kifejezést is, ugyanis néhány szervezet valóban megpróbálja a civilséget kisajátítani maguknak.
Kovács Zoltán abban is egyetért Németh Szilárddal, hogy ezeket a civil szervezeteket senki nem választotta meg, mégis véleményt formálnak, rangsort állítanak fel, s konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani.