Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 27., szombat

5.134 - A Fidesz első körösnek tervezett vizsgálatai

* www.nemzetihirhalo.hu *************
A Fidesz első körösnek tervezett vizsgálatai
Fidesz.hu nyomán 2010. március 26. 12:57 Gondola

A Fidesz első körben 10+1 ügy kivizsgálását kezdeményezi, ez azonban csak a kezdet, folytatás következik -jelentette ki sajtótájékoztatóján Lázár János. A tételes lista már maga is felfrissíti az emlékezetet: BKV, kormányzati negyed, Sukoró, Bábolna, MTV-székház, Postapalota, BA és Malév stb. stb.

A Fidesz szerint a választások legnagyobb tétje, hogy az új kormány képes lesz-e helyreállítani a megromlott közbizalmat - szögezte le a fideszes honatya, rámutatva: Magyarország gazdasági és morális válságnak egyik okozója, hogy az emberek egy csoportja törvényen felülinek gondolja magát. Ezek az emberek - folytatta - visszaéltek a közbizalommal, az MSZP-SZDSZ kormányok az elmúlt nyolc évben az adófizetők pénzét és az uniós forrásokat nem a közérdek, hanem a magánérdek szolgálatába állították. Lázár emlékeztetett arra is, hogy mindeközben az országnak óriási megszorításokat kellett elviselnie.

A fideszes politikus szemérmetlen és gátlástalan kormányzati politikának nevezte az elmúlt időszakot. Mint fogalmazott, a következő kormánynak alkotmányos és törvényes keretek között kell lefolytatnia az elszámoltatásokat. Lázár János hangsúlyozta, a Fideszt nem a bosszú vezérli, nem leszámolni akar az MSZP és SZDSZ szavazóival, kizárólag azoknak kell felelniük, akik bűncselekményeket követtek el.

A Fidesz első körben 10+1 ügy kivizsgálását kezdeményezi, ez azonban csak a kezdet, folytatás következik - húzta alá az országgyűlési képviselő.

1. BKV szétlopásának ügye
2. Kormányzati negyed
3. Sukoró
4. Bábolnai állami földek eladása
5. MTV-székház eladásának és építésének ügye
6. Posta-székház eladása
7. A Budapest Airport és a MALÉV privatizációja
8. A 2006. október 23-i rendőri brutalitás rendőri felelőseinek felkutatása
9. A magyar költségvetés adatainak meghamisítása
10. Állami cégek vezetőinek végkielégítései
11. Állami vezetők offshore érdekeltségeinek vizsgálata

Lázár elmondta azt is, a következő kormány az elszámoltatás minden adatát és információját nyilvánosságra fogja hozni, és a Fidesz szándékai szerint a kormányzati ellenőrzés szerepét meg kell erősíteni, ahogy az Állami Számvevőszék önállóságát is. A honatya végül leszögezte, a követező ciklus parlamenti pártjainak egyik legfontosabb feladata, hogy megakadályozzák a felelősök mentelmi jog mögé bújásának lehetőségét.