Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 27., szombat

5.139 - Kutyaeledelt akartak eladni átcsomagolva

From: Kovács Endre
Date: 2010. március 27.

Subject: http://www.fn.hu/baleset_bunugy/20100325/kutyaeledelt_akartak_el/
To:  Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de
>,

Kedves  Barátaim  !!   Ime,  egy  bizonyíték,  a  sok  közül,  hogy  hol  áll,  a   MAGYAR  ÉLELMISZER  EXPORT,  és  KERESKEDELEM   !!!   Így  merjünk  vásárolni   az  úgynevezett   ŰZLETKÖZPONTOKBAN  !!   Megszívlelendő,  ez  a  levél  !!   CSAK  MAGYAR   ÉLELMISZERT  VÁSÁROLJUNK  !!   Sajnos  már  ez  is  bizonytalan   minőségű  !!   Igaz  Szeretettel,  Kovács  Endre  :

Kutyaeledelt akartak eladni átcsomagolva

Több tonna, kutyaeledelnek szánt pacalt vont ki a forgalomból a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

2010. március 25. 17:52

Kutyaeledel alapanyagként az országba érkezett, majd emberi fogyasztásra átcsomagolt pacalt talált a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) több cég telephelyén, és azonnal elrendelték a megtalált tételek kivonását a forgalomból - közölte az MSZH csütörtökön.

A Tolna Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága talált a HUSIM-PEX Húsipari Kft. tengelici feldolgozó üzemében hatósági ellenőrzés során az országba állati melléktermékként (FLECK-HUNDEFUTTER - kutya eledelként) érkező alapanyagból emberi fogyasztásra átcsomagolt pacalt.

A hivatal ismerete szerint bértárolásra mintegy 1,5 tonna termék a Vadex Mezőföld Rt. székesfehérvári raktárába, illetve több mint 2 tonna - nagykereskedelmi értékesítés céljából - a Velence-Meat Kft. szintén székesfehérvári raktárába került. A termék további előállítását és forgalmazását az MSZH megtiltotta és elrendelte a forgalomban lévő termékek visszahívását.


A HUSIM-PEX Húsipari Kft. élelmiszer előállításra ez év március 17-én kapott engedélyt. A számlákból azonban kiderült, hogy az illegális előállítást és forgalmazást már azt megelőzően is folytatta. Az üzem tevékenységét az MSZH felfüggesztette.

A HUSIM-PEX Húsipari Kft. üzemében talált mintegy 500 kilogramm terméket állatmenhelyre szállíttatták, a Velence-Meat Kft.-nél tárolt fagyasztott árut szintén eltávolították a helyszínről. A székesfehérvári nagykereskedelmi cég raktárában még fellelhető 585 kilogramm terméket elkobozták. Az eladott árut a viszonteladók már értékesítették, így annak a visszagyűjtése még nem történt meg - áll a közleményben.

Bognár Lajos, az MSZH területért felelős elnökhelyettese elmondta, hogy az átcsomagolt pacal közvetlen veszélyt nem jelent az emberi egészségre. Élelmiszerbiztonsági kockázattal viszont jár, mivel a marha gyomor egészben érkezett Magyarországra, a tisztítást és feldolgozást itt végezték.

Az átcsomagolt pacalból kiskereskedelmi forgalomba nem került, de a hűtőraktárból kerültek ki 5 kilogrammos csomagok. Ezek feltehetően vendéglátó helyekre jutottak, de az MSZH tovább vizsgálja a termék útját. Elképzelhető, hogy fogyasztottak is belőle - tette hozzá Bognár Lajos.