Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 30., kedd

5.174 - Budaházy

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2010. március 29.
Subject: Budaházy

To: antal@jozsef-kutasi.de

Flash mob volt a Parlament előtt Budaházyért, Árpád-sávos zászló miatt igazoltattak a sünök (+Képek)

Rendkívüli esemény csak a rendezvény után történt. Két embert igazoltattak, köztük a Szent Korona Rádió tudosítóját.
Anonymous, v, 2010/03/28
 

A villámtüntetésre vasárnap délután 16 órakor került sor a Kossuth téren. A résztvevők betűket tartottak maguk elé, melyből a "Szabadságot Budaházynak!" mondat vált olvashatóvá.

Kb. 100 ember, vármegyések, régi Kossuth tériek és Budaházy szimpatizánsok gyűltek össze a Parlament előtt délután, szabadságot követelve a több, mint 9 hónapja börtönben sínylődő hazafinak.

A csendes tüntetés során szerencsére semmi rendkívüli esemény nem történt, a kamerás rendőrségi járműhöz és a mikrobuszokkal járőröző sünökhöz, már mindenki hozzászokott.

A rendezvényről készült képeket ITT tekintheti meg.

Igazoltatások

A jó hangulatban véget ért rendezvény után, mindenki hazaindult, köztük egy a tüntetésen részt vevő kerékpáros fiatalember is, akit a Roosevelt téren azért igazoltatott 7 rendőr, mert a biciklijére Árpád-sávos zászlót tűzött. Körbeállták, kipakoltatták a zsebeit, az intézkedést pedig kamerával rögzítették.

Ekkor ért oda a Szent Korona Rádió munkatársa, akit szintén igazoltattak, mert fotózta az intézkedést.

-

Rohantam a biciklis után, mert láttam, hogy követik a rendőrök. A Roosevelt téren értem utol és elkezdtem fényképezni az intézkedést. Az egyik rendőr beszólt valamit és mintha pózolt is volna, de nem értem rá sokat gondolkozni rajta, mit is csinált, mert hirtelen a várakozó mikrobuszból kiugrott egy másik rendőr és igazoltatni kezdett. Nem érdekelte őket a sajtós igazolványom, amit akkor vettem elő, mert azt mondták, ha nincs ilyen irányú végzettségem, akkor nem is lehetek a sajtó munkatársa. Minden adatomat felírták a személyimről és a Press kártyámról, de én is az övéket, úgyhogy megvan a napszemüveges zászlós és az okoskodó főtörzsőrmester neve és azonosítószáma. - mondta el nekünk felháborodott kollégánk.

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_03_25_flashmob-budahazyert