Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 31., szerda

5.187 - Pokorni: nincs bocsánatos bűn!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Pokorni: nincs bocsánatos bűn
2010. március 31., 08:52 fidesz.hu

A Fidesznek új politikai korszakot kell nyitnia, ha kormányra kerül, mert az embereknek az utóbbi nyolc év politikai stílusához már nincs türelmük - mondta Pokorni Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, pártjának két évre lenne szüksége, hogy a lakosság számára is érzékelhető eredményeket, például reálbér-növekedést érjen el.

A Fidesszel szembeni várakozás teljes mértékben nem kielégíthető, és nem lehet ott folytatni, ahol a párt 2002-ben abbahagyta - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz alelnöke, aki hozzátette: 2002 óta radikálisan szűkült a mozgástér.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a Fidesz-kormány első évei szigorú gazdaságpolitikát kívántak meg, de később megmutatkoztak az eredmények. Úgy véli, ha a Fidesz újra kormányt alakíthat, legalább ennyi idő kell, hogy a lakosság számára is kézzelfogható eredmények jelentkezzenek, vagyis két év után lesz érzékelhető a reálbér-növekedés.

Az alelnök elmondta: pártja hamarosan összeállít és nyilvánosságra hoz egy listát, amelyen az új kormány első tíz legfontosabb feladata szerepel. Ezek közé tartozik a kisebb parlament, az önkormányzati képviselőtestületek létszámának csökkentése, munkahelyteremtés és a kétszintű érettségiről szóló törvény megalkotása.

Pokorni Zoltán kiemelte, az utóbbi évek politikai stílusához nincs türelmük az embereknek, ezért a Fidesznek új politikai korszakot kell nyitnia, amelyben fontos a korrupció elleni küzdelem és az elszámoltatás.

"A múlt bűneit nem lesz könnyű feltárni. A politikai riválissal szemben kíméletlennek lenni könnyű, de az új politikai kultúra igazi próbája az lesz, hogy a sajátjainkkal szemben is érvényesíteni tudjuk-e az elszámoltatást" - fogalmazott a politikus, aki szerint új korszak fog kezdődni, ahol nincs bocsánatos bűn, akkor sem, ha azt fideszes politikus követi el. (inforadio.hu)