Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. március 27., szombat

5.140 - Mit tart Orbán a legsürgetőbb feladatnak?

From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>
Date: 2010. március 27.
Subject: Orbán az első lépésekről
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>


www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán az első lépésekről - Kövér nem szólt neki?
2010.03.27. 17:52 STOP

Orbán Viktor szerint a válságból való kilábalás első lépését az embereknek kell megtenniük azzal, hogy elmennek választani, a leendő kormányé csak a második lépés lesz.

A Fidesz elnöke erről országjáró körútjának kaposvári állomásán beszélt újságíróknak szombaton - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

A nemzeti ügyek kormányának első intézkedéseiről Orbán Viktor elmondta: azok az elszámoltatás, az adócsökkentés, az adórendszer egyszerűsítése, a bürokrácia leépítése, a korrupció visszaszorítása, valamint a rend megteremtése lesznek.

A Fidesz-kormány meg fogja vizsgálni a közszolgáltatási szerződéseket, és a magyar emberek érdekeit fogja érvényesíteni - vetítette előre Orbán Viktor, hozzátéve: tarthatatlan, hogy a fizetések 80-85 százalékát a rezsiköltségek viszik el.

A közlemény szerint Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarországon a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatások árai indokolatlanul magasak, ezért a Fidesz készen áll arra, hogy megvédje az embereket a rezsiköltségek emelkedésétől.

Veres Zoltán, a kaposvári Fidesz-szervezet sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI érdeklődésére elmondta: Orbán Viktor a Somogy Televízióban találkozott helyi médiumok, így a házigazda mellett a Kapos Televízió, a Somogyi Hírlap és a Kapos Extra meghívott munkatársaival.

Az MTI értesülése szerint Orbán Viktor kaposvári látogatásán találkozott Gelencsér Attilával, a megyei közgyűlés elnökével, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjével, Szita Károllyal Kaposvár fideszes polgármesterével és Heintz Tamás országgyűlési képviselővel, képviselőjelölttel.

Az ellenzéki párt elnöke mielőtt országjáró körútjának következő, dombóvári állomására indult volna, a délutáni meccs előtt még kilátogatott a futballpályára, és rövid sétát tett a belvárosban.

Orbán Viktor kijelentései annak fényében érdekesek, hogy Kövér László nyíregyházi sajtótájékoztatóján szombat délelőtt elmondta: a költségvetési hiánycél tarthatatlansága miatt "lenullázódott" az áprilisi választások után megalakuló új kormány idei mozgástere, így csak 2011-től indulhat el az ország a kilábalás útján. A Fidesz és szövetségesei által létrehozandó új kabinet a második félévben nem tehet majd mást, mint hogy "kezeli az adósságállományt és igyekszik elkerülni a különböző ágazatokat fenyegető csődhelyzetet". Forrás: STOP/MTI

Kapcsolódó cikkek
   Kövér: a Fidesz-kormány idén már nem hozhat drasztikus intézkedéseket
   Kövér László: gátlástalan és bunkó ellenzéke lesz a polgári szövetségnek
   Mit tart Orbán a legsürgetőbb feladatnak?