Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 27., péntek

9.696 - Csíksomlyói kegytemplom és a pilisszántói Boldogasszony kápolna közös pünkösdi miséje!

Csíksomlyói kegytemplom  és a  pilisszántói Boldogasszony kápolna közös pünkösdi miséje

A keresztényi nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyón 2011. június 11.-én szombaton, 12 óra 30 perckor, a Somlyó hegy nyergében misét mutat be Pilisszántó megyéspüspöke Spányi Antal székesfehérvári püspök úr.  A keresztaljak sora népesíti be ilyenkor a hegyoldalt, ahová erdélyi testvéreink hála imát jönnek mondani a Szűzanyának megmaradásukért.

Vágyaink ellenére, a távolság miatt sokan nem tudnak elzarándokolni Magyarországról Csíksomlyóra, bár érzelmileg együtt szeretnénk lenni velük, az ottani zarándoklókkal, hogy törleszthessünk tartozásunkból. Ezért itt a Pilis hegy sziklái közt, a pilisszántói Boldogasszony kegyelmével, a csíksomlyói misével egy id
őben, irántuk való tiszteletünket kifejezve szintén misét tartunk, az idő eltolódás miatt, az itteni idő szerint 11 óra 30 perckor.

A szántói misét bemutatja: Palánki Ferenc egri F
őegyházmegye segédpüspöke.

Közremuködik: Pitti Katalin operaénekes, érdemes muvész. Hasonlóan a Somlyó hegyhez, az itteni keresztaljak a Pilishegy lábánál induló, és kápolnához vezeto Csillagösvényen érkeznek a misére imával, énekléssel.  Boldogasszonyunk szeretetében, a Pünkösdi Szentlélek népünket egyesíto erejével imádkozunk a Szent Korona és Szent István szellemében édes hazánk tisztább erkölcsu jövojéért, a világ gyógyulásáért! Terveink szerint a két mise bevezetéseként itt a Pilis hegy oldalában kihangosítjuk Csíksomlyó üzenetét.

Így rövidül meg a 700 km. távolság testvéri ölelés közelségére, így alkotunk szellemi hidat, így kötjük össze ismét a fizikai és lelki kapcsolatot erdélyi testvéreinkkel, így találkozik egymással Kárpát-medence két szent hegye, Hargita és Pilis, így duplázódik meg közös imáink által a két azonos lelki tartalmú keresztényi zarándokhely nemzet egyesíto ereje, és így kérünk bocsánatot 2004. dec. 5-én elkövetett vétkünkért. Ezen a misén szivárvány karolja át Kárpát-medence népeit, önti el szívünket a csíksomlyói Babba Mária, és a szántói Boldogasszony édesanyai szeretete, amely megóvja Mária országát az Isten nélküli, szeretetre éhezo világ pusztító bajaitól.

Pilisszántó 2011
Pilisszántóért Egyesület
Sz
őnyi József Tel: +36302685953