Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 24., kedd

9.682 - Csütörtökön jelentik be a fix deviza árfolyamokat

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Orbán: Fontos lépés az erős Magyarország felé vezető úton
2011. május 24., 15:20 fidesz.hu
   
A magyar kormánynak mindig ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért. Ezt tettük a mai napon és ezt fogjuk tenni a jövőben is - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő kiemelte: ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt. Egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, hiszen egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott a teljes energiaellátása - hangsúlyozta. Nemzetstratégiai szempontból az egyik legerősebb, és közép-európai szinten is meghatározó nagyvállalatunkat, a MOL-t sikerült biztonságba helyezni - szögezte le a miniszterelnök.

Hazánk és a térség megújításának egyik kulcsa az energiafüggőség csökkentése és a nemzeti ipar újjáélesztése. Erős magyar és közép-európai vállalatokra van szükség ahhoz, hogy a XXI. Században versenyképes lehessen a régió, és Magyarország is - szögezte le a kormányfő. Hozzátette: a MOL ilyen vállalat. A magyar kormánynak mindig ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért. Ezt tettük a mai napon és ezt fogjuk tenni a jövőben is - zárta bejelentését a miniszterelnök.


Csütörtökön jelentik be a fix deviza árfolyamokat

Szijjártó Péter a bejelentést követően arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a nemzetgazdasági miniszter a keddi kormányülésen beszámolt a Bankszövetséggel folytatott tárgyalások részleteiről. Mint fogalmazott, már csak apró technikai kérdések pontosítása van hátra, és a megállapodás részleteiről a tárcavezető csütörtökön ad majd tájékoztatást.

A miniszterelnök szóvivője kitért a nyugdíjrendszer átalakításának parlamenti vitájára is. Kifejtette: az egyik koncepciót már a T. Ház elé terjesztették, de ezen kívül két másik alternatíva is megvitatásra kerül, emellett pedig várják a szociális konzultáció eredményeit is.

Szijjártó Péter végül a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokról szólt. Mint mondta, a kormány megtette észrevételeit Pintér Sándornak, aki még a héten ismét találkozik a szakszervezeti vezetőkkel, míg a következő héten a belügyminiszter mellett Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a tárgyalásokon.

kapcsolódó
   Pragmatikus megközelítésre törekszünk Oroszországgal
   Ismét hazai kézben a MOL-részvénycsomag
   Fellegi: 1,88 milliárd euró volt a Mol-pakett