Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 31., kedd

9.751 - Nebáncsvirág Egyesület: Egyesületünk elektronikus levelet juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz.

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Levél Orbán Viktorhoz
Nebáncsvirág Egyesület 2011 április 20

Egyesületünk elektronikus levelet juttatott el Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz. A kormányfő az ország lakosságának véleményére volt kíváncsi az éves országértékelő beszéde előtt. Úgy gondoltuk, hiba lenne nem élni a lehetőséggel, így 2011. február 6-án az alábbi kérdéseket intéztük hozzá.
A válasz megérkezett, melyet alább közzétettük.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérdéseink a kötelező védőoltásokkal kapcsolatosak:

    * Milyen jogon kötelezhetik Magyarországon még mindig a szülőket arra, hogy bizonyos védőoltásokat beadassanak gyermeküknek?
    * Hogyan írhat felül egy rendelet (járványügyi végrehajtási rendelet 18/1998. VI. 3. NM) egy törvényt (2002. évi VI. törvény)? A törvény szerint: "Az emberi lény érdeke és jóléte a társadalom vagy a tudomány puszta érdekével szemben mindenkor elsőbbséget élvez." "Egészségügyi beavatkozás csak azután hajtható végre, ha abba az érintett személy szabadon és tájékozottságon alapuló beleegyezését adta. Ennek a személynek előzetesen megfelelő tájékoztatást kell kapnia a beavatkozás céljáról és természetéről, valamint következményeiről és kockázatairól. Az érintett személy beleegyezését bármikor szabadon visszavonhatja." (http://www.nebancs.hu/jog/jogtar.html)
    * Miképpen lehetséges, hogy a gyógyszerlobbi érdekei előbbrevalóak az egyes gyermekek egészségügyi érdekeinél és testi szuverenitásánál?
    * A fejlett országokban már csak nagyon kevés helyen létezik kötelező védőoltás. Ha van is, vallási vagy világnézeti alapon, saját felelősségre felmentést lehet kérni. Mi még mindig diktatúrában élünk?
    * Az Egyesült Államok kormánya 2008-ban elismerte az összefüggést a védőoltások és az autizmus között. Jelenleg Magyarországon kb. 130 ezer autista él. Számuk rohamosan nő! Mikor várható a magyar kormánytól hasonló beismerés?
    * Tapasztalatunk szerint minél több az oltás, annál több a krónikus, élethosszig tartó betegség, melyek egyre fiatalabb korban jelentkeznek. Egyesületünk civil és orvos tagjainak egyöntetű vélememénye, hogy a hazai egészségügyi rendszert magasabb szintre emelhetnénk, ha a szülők a kezelőorvos segítségével, a családi kórtörténet, szociális helyzet és a gyermek egészségügyi állapota alapján szabadon dönthetnének egy-egy oltás beadatásáról.

A Nebáncsvirág Egyesület célja, hogy ellensúlyozza a védőoltásokkal kapcsolatban tapasztalt egyoldalú tájékoztatást, és választhatóvá tegyen minden kötelező oltást. Kérem, látogasson el honlapunkra: www.nebancs.hu

Véleményére az évértékelő beszéden túl is kiváncsiak vagyunk!

Tisztelettel:

A Nebáncsvirág Egyesület nevében: Bokányné Lepold Andrea, Zalaegerszeg

Válaszlevél: