Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 24., kedd

9.683 - Megszüntették a diszkriminációs eljárást a Jobbik ellen

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Megszüntették a diszkriminációs eljárást a Jobbik ellen

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) kénytelen volt elutasítani a Másság Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezet kérelmét, amelyben a Jobbik megbüntetését kérték "diszkrimináció" miatt.

A másság képviselői azzal támadtak ránk, hogy a monori alapszervezet által gyűjtött árvízi adományokból egyes cigány származású személyek az etnikai hovatartozásuk miatt nem kaptak. Ezen és más adományok szétosztását Szalonna községben a Gárda egyik tagja végezte. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a kérelmezők személyes nézeteltérések miatt nem keresték a kapcsolatot a gárdistával, de valakiknek a tanácsára mégis panasszal fordultak a hatósághoz.

A lefolytatott eljárásban az a Másság Alapítvány és TASZ képviselte őket, amely partneri kapcsolatot ápol a nevezett állami szervvel. Ezt természetesen sérelmeztük, hiszen a hatóság nem lehet elfogult egyik féllel szemben sem. Az eljárás másik megdöbbentő furcsasága, hogy olyan személy tanúvallomására épült a koncepció, aki magát a roma etnikumhoz valónak tartja, miközben családja egy része ruszin, másik része pedig szlovák származású. A vizsgálat során a szalonnai cigányokkal kapcsolatban kirajzolódott egy olyan kép, mely szerint sokan négy évente váltogatják etnikai hovatartozásukat, hogy azzal különböző kisebbségi önkormányzati tisztségeket szerezzenek. Ebben a témában korábban Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő feljelentéssel is élt, de a rendőrség megállapította, hogy nem tilos négy évente új etnikum bőrébe bújni.

Szomorú és egyben vérlázító, hogy a jogszabályokkal is ezeknek az embereknek kedveznek egy olyan párttal szemben, amely a tisztességes magyar embereket szolgálja.
Azonban hiába a kettős mérce, a kérelmezők által beidézett tanúk fikciói alkalmatlanok voltak arra, hogy a Jobbikot elmarasztalják.

Hunyadi Gábor, a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője