Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 24., kedd

9.674 - Ma (2011. május 24.) folytatják le a parlamentben a korkedvezményes nyugdíjak eltörléséről szóló javaslat részletes vitáját.

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Nincs megállapodás a nyugdíjról
2011. 5. 24. 06:00 Világgazdaság

A részletes vitához érkezik ma a korkedvezményes nyugdíj eltörlésének lehetőségéről szóló törvényjavaslat. A rendészeti szakszervezetek kivárnak, milyen módosításokat kezdeményez Pintér Sándor belügyminiszter.

Ma folytatják le a parlamentben a korkedvezményes nyugdíjak eltörléséről szóló javaslat részletes vitáját. Eközben azonban már minden érintett a kormányülésre figyel az Országgyűlés helyett, ott ugyanis már arról is döntenek, milyen későbbi módosítások következhetnek.

Ezt várják a korábban tüntető, most pedig a belügyminiszterrel tárgyaló rendészeti szakszervezetek vezetői is. Közeledtek az álláspontok a belügyminiszter és az érdekképviseletek között - jelentette be a tegnapi tárgyalás után Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője. A kormány elé terjesztendő javaslat kezelhető és tudomásul vehető, ám nem nevezhető jónak - fogalmazott a távirati iroda tudósítása szerint.

A további esetleges lépéseik bejelentését megelőzően megvárják a kormány mai ülésének döntéseit. A szakszervezeti vezető sem az egyeztetéseken elhangzott javaslatokról, sem az esetleges elutasító döntés után várható lépésekről nem kívánt beszélni. Hétfőn csupán a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete demonstrált a Kossuth téren néhány száz emberrel, a többi szervezet hangsúlyozta: ők a kormány döntéséig a tárgyalásos utat választják.