Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 30., hétfő

9.738 - Nemzeti Hírháló > Nem mi vettük fel azt a hitelt és nem is mi költöttük el! Hol vannak a felelősök, hol vannak a pénzek??? - KJ

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Nem mi vettük fel azt a hitelt és nem is mi költöttük el! Hol vannak a felelősök, hol vannak a pénzek??? - KJ

Orbán: "Magyarország háborúban áll" az államadóssággal

2011. 5. 30. 11:54 MTI - VGO

A miniszterelnök szerint Magyarországon a gazdasági rendszer teljes átszervezése zajlik. Orbán Viktor a hétfői budapesti COSAC-találkozón úgy fogalmazott: az államadósságra mint ellenségre, nem pedig mint politikai kihívásra tekintenek.
"Az államadósság tekintetében Magyarország háborúban áll, és ezt a küzdelmet meg akarja nyerni" - mondta a kormányfő az EU-tagállamok parlamentjei európai ügyi bizottságainak ülésén, a Parlamentben. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az államadósság elleni harc sikeréhez olyan lépésekre is szükség van, amelyek ma még újak, vagy amelyektől már elszokott az unió.
Orbán Viktor közölte: ki kellett mondani, hogy az államadósságot négy év alatt a GDP mostani 82 százalékos szintjéről a 70-75 százalék közötti sávba kell levinni.

Ezzel párhuzamosan Fellegi Tamás fejlesztési miniszter tőle szokatlan vehemenciával vette védelmébe a Mol-pakett megvásárlását a Szurgutnyeftegaztól. "Ez a pénz megvan, nem elköltöttük, hanem olyan vagyonba fektettük be, ahol gyarapodik" - üzente bírálóinak a nemzeti fejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) tanácskozásán - akik legtöbbször az IMF-hitel elherdálásával vádolták meg.

Akkor még egyszer:
Dr. Drábik János: Miért parkol 4000 milliárd a nemzeti bankban, ha a gazdaság haldoklik?

Bár a Magyar Nemzeti Bank 100%-ig magyar tulajdonban van, de a nemzetközi pénzvilág utasításai szerint működik, nem tartozik felelősséggel a magyar Országgyűlésnek. Az államnak nincs semmilyen érdemi beleszólása a saját tulajdonába. A bankoknak már fizettünk 500 milliárdot. Az interjú folytatása Dr. Drábik Jánossal.

Fedezet nélkül gyártják a bankok a pénzt > http://www.youtube.com/watch?v=4bGf6XsJofo