Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 24., kedd

9.673 - Ömlik ki a pénz az országból!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Ömlik ki a pénz az országból

Parragh László szerint az uniós ezermilliárdok nagy része visszakerül a feladóhoz.


Számos csatornán ömlik ki az országból a pénz, a lakosság közérzetének javulásához jelentősebb mértékű gazdasági növekedésre van szükség - mondta a Magyar Hírlapnak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A pénzszivattyú az uniós pénzeket is érinti, jelentős összegek kerülnek vissza a "feladóhoz." Kamatterhekre a GDP 4-5 százaléka megy el, de jelentős összegek úsznak el árfolyamveszteségen is. A nyugatinál kevésbé szigorú szabályozás és a gyenge verseny miatt a hitelekért, a gázért, áramért, telefonért, internetért is többet kell fizetni Magyarországon, mint például Németországban.

Itthon gyenge az érdekérvényesítés, nagy a bürokrácia, ráadásul az uniós pénzeket nagyrészt olyan termékekre költjük, amit nem a magyar ipar állít elő. Emiatt az uniós ezermilliárdokat nem érzik a magyar vállalkozók, a pénz ugyanis nyugati országokba kerül vissza. Jogszabályok és a gondolkodásmód megváltoztatására van szükség, hogy a pénz Magyarországon maradjon - mondta Parragh László.

Forrás: hir24 - sokkaljobb.hu

sokkaljobb-kommentár: Az európai uniónak befizetett hatalmas tagdíj ellenében alig kerül valami visszaosztásra. Ami bekerül az országba, az kifejezetten a pusztítást "szolgálja". Cukoripar, élelmiszer-feldolgozók, könnyűipar tönkretétel, szőlőkiirtás - és sajnos a sor végtelenített. Ami bejön uniós pénz, az mire is fordítódik? Be kell írni a keresőbe például azt, hogy Negyven centis kilátó - és akkor kiderül, hogy egy ilyet például negyvenmillióból hoztak össze a hétpróbások! A helyszín Bodrogkeresztúr. Az M6-os autópálya egy külön rémtörténet, meg hát az örökzöld négyes metró! Azok, akik ekkora bajba sodorták Magyarországot, köszönik, jól elvannak... Hol is? Egy részük a magyar parlamentben, vagy egyéb jól fizető, végkielégítésre jogosító állásban...

Békéscsaba, 2011. május 23.

F. I. - T. Z.

Emlékeztető: "Egyre nagyobb a kísértés, hogy nekiveselkedjek én is valami nagy emlékirat megírásának, melyben lerántom a leplet önmagamról és nyomorúságos koromról, mely 1945 óta az egymásra épült hazaárulásokkal és különböző társadalmi osztályok, rétegek és csoportok üzemszerű tolvajlásával juttatta Magyarországot oda, ahol most van. Ha igazán őszinte lennék, azt is lemerném írni, hogy ez a nép (a többség) meg is érdemelte, amit kapott, Isten jogosan büntette meg ezt az önző és hitehagyott nemzetet, ahogyan ezt Pázmány Pétertől Ady Endréig oly sokan hitték és megírták." (Szentmihályi Szabó Péter: Kár volt a szóért)