Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 30., hétfő

9.745 - Orbán- Matolcsy csomag: kiviláglik belőle, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak.

From: Apu Lengyel

Date: 2011. május 30.
Subject: Készenlétben állnak az izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok
To:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>
,

Készenlétben állnak az izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok
2011, május 30 - 17:07
http://barikad.hu/k%C3%A9szenl%C3%A9tben_%C3%A1llnak_az_izraeli_%C3%A9rdekelts%C3%A9g%C5%B1_ingatlant%C3%A1rsas%C3%A1gok-20110530

Orbán- Matolcsy csomag: kiviláglik belőle, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak.

Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Fogyasztóvédelmi bizottság tagja mai sajtótájékoztatóján reagált az Orbán- Matolcsy „megoldáscsomagra”, melyet a devizahitelesek számára hoztak létre. A Jobbik véleménye szerint ez viszont se nem megoldási se nem csomag, inkább az orosz rulettre emlékeztet. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: kiviláglik belőle az, hogy Magyarországon még mindig a kereskedelmi bankok és multinacionális érdekeltségeik diktálnak. A politikus megjegyezte: a fent említett intézkedési terv nem oldja meg a hitelesek problémáit, való igaz, hogy egy bizonyos rétegnek bizonyos könnyítéseket lehetővé tesz, de aztán ezt kamatostul fogja visszaszedni egy pár év múlva. A bevezetett kvótarendszer révén legalizált uzsora kezdődik el Magyarországon, melynek értelmében legálisan lehet majd az ingatlanvagyonból kitakarítani a magyar lakosságnak azon részét, mely jórészt önhibáján kívül került abba a helyzetbe.

A nemzeti radikális képviselő rávilágított arra, hogy a bejelentett tervezet egyáltalán nem tér ki arra, hogy az állítólagos nemzeti eszközkezelőt milyen forrásból akarják biztosítani, ki fogja fizetni azt, hogy az adósok ingatlanvagyonát valaki felvásárolja és a hitelesek bérlőként milyen feltételek mellett maradhatnak lakásaikban. Z. Kárpát Dániel szerint nyilvánvaló, hogy nem fognak szociálisan csökkentett bérleti díjakat kapni, hanem „kőkemény piaci feltételek mellett” olyan díjak fizetésére lennének kötelezettek, amelyekre nem lesznek képesek. Látható az, hogy a gazdagok kormánya ismét a gazdagoknak kedvez.

A politikus kiemelte: a tervezet nem említi a kereskedelmi bankok folytatólagos visszaéléseit, nem érinti a végrehajtók különböző tevékenységeit, valamint a jövőre nézve is érintetlenül hagyja azt a felállást, hogy a kereskedelmi bankok diktálnak, a mindenkori kormány pedig ezt végrehajtja.

Készenlétben az izraeli tőke

Lenhardt Balázs, a Jobbik Gazdasági Kabinetjének elnöke szerint az Orbán- Matolcsy féle csomag megint nem oldja meg, pusztán elodázza a problémát, amit az úgynevezett devizahitelek okoztak. Az árfolyamkülönbségek tovább halmozódnak a gyűjtőszámlán, amit öt év múlva kamatostul meg kell fizetni! Az ún. deviza alapú hitel esetében, valójában nem történt devizahitelezés, hiszen itt forintba adták ki a hitelt és forintba is kell törleszteni, sőt meg is van tiltva az adott pénznemben való törlesztés. Ez egy óriási átverés, melyet a hazánkban működő kereskedelmi bankok azért valósítottak meg kormányzati támogatással, hogy minél több bőrt le tudjanak húzni a magyar lakosságról. Lenhardt Balázs közölte: 2001-ben az első Orbán- kormány volt, aki megszavazta a hitelintézetekről szóló törvény módosítását, miszerint a bank a különböző szerződéses feltételeket egyoldalúan módosíthatja, ami a polgári jogban példátlan eset!

A politikus kiemelte: a Jobbik megoldási javaslata a kezdetektől az, hogy forintosítani kell az összes devizaalapú hitelt, mégpedig azon az árfolyamon, amin az adós felvette. A már kifizetett megemelt törlesztőrészleteket pedig a tőkeösszegből le kell vonni! A Magyar Nemzeti Bank nemzetellenes tevékenysége döntően befolyásolja, hogy a forint alapkamat magasan van, ezért tudták az embereket ebbe a csőbe behúzni. A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: július elsején lejár a kilakoltatási moratórium, a sok esetben izraeli érdekeltségű ingatlantársaságok készenlétben állnak, hogy százezrek elveszítsék a lakásukat, ők pedig potom pénzért megszerezzék azokat.