Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 30., hétfő

9.742 - VOSZ KMRSZ > Tájékoztató a 2011. évi Regionális Príma Díj átadadó ünnepségről

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

             hirlevelfejlec_20110522.jpg

Tisztelt Kutasi József !

orchidea.jpgSok szeretettel köszöntjük: Janka, Zsanett, Angéla, Petronella, Tünde, Kármen, Anita, Klotild, Bulcsú, Fatime nevű olvasóinkat. 

         
        Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !



Tájékoztató a 2011. évi Regionális Príma Díj átadadó ünnepségről

Felhívás jelölésre
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége ötödször hirdeti meg 2011-ben a Regionális PRIMA- díjat, amellyel a régió kiválóságait kívánjuk elismerni.

A Regionális PRIMA- díjakat a következő kategóriákban hirdetjük meg:
• Magyar irodalom,
• Magyar színház-és filmművészet
• Magyar képzőművészet
• Magyar tudomány
• Magyar oktatás és köznevelés
• Magyar építészet és építőművészet
• Magyar sajtó
• Magyar sport
• Magyar népművészet és közművelődés
• Magyar zeneművészet

A fenti 10 kategóriából 6 Regionális PRIMA- díjat 1-1 millió Ft,  és 6 Regionális Különdíjat 100-100 ezer Ft jutalommal adjuk át az elismerésben részesülőknek

A díjakat november 25-én adjuk át ünnepélyes keretek között  méltó helyen és körülmények között.

Kérjük, hogy ismeretei szerint Ön , vagy Önök is tegyenek javaslatot személy(ek)re, közösség(ek)re, aki(ke)t érdemesnek tart az elismerésre, és indokolja, miért tartja alkalmasnak a méltó kitüntetésre.

Jelölő lap

Kérjük jelölését legkésőbb 2011. augusztus 15-ig  visszaküldeni.


Ülésezett az elnökség

elnoksegi.jpgA VOSZ KMRSZ  május 18-án megtartotta soron következő elnökségi ülését
Meghívott vendégeik között jelen volt Dávid Ferenc  a  VOSZ főtitkára és Perlusz László a VOSZ ügyvezető igazgatója.
A következő napirendi pontokat tárgyalták:
- a VOSZ KMRSZ elnök  választás óta eltelt időszak eseményeiről
- Tájékoztatást tartott dr. Dávid Ferenc   VOSZ főtitkára  a VOSZ Küldöttgyűléséről
- a Regionális PRÍMA gála előzetes szervezési feladatai, jelölési és szponzorielnoksegi_1.jpg felhívások
- Pályázati lehetőségek a VOSZ KMRSZ részére
- Tájékoztatót tartott Radács Ferenc a VOSZ KMRSZ tiszteletbeli elnöke  a VOSZ Beszerzési Zrt. megalakulásáról
elnoksegi_2.jpgAz egyéb napirendi pontban  
- a Széchenyi kártya Road Show szervezéséről, a Tököly Lyons Club és a VOSZ KMRSZ   közös rendezvényéről , és   Dr. Kovács Tibor   Áporka község Önkormányzat Polgármestere meghívásáról tájékoztatták az elnökség tagjait.


Hazai iparteremtés a K+F kompetenciák mentén Pest megye fejlődésének tükrében

Dr. Köntös Zoltán címzetes egyetemi docens tanulmánya
(Szent István Egyetem Innovatív Iparágak Kutatóközpont Gödöllő)

Magyarország gazdasági fellendülése nehezen képzelhető el a piacképes termékeket előállító kis és közepes vállalkozások (kkv) nélkül, melyek munkahelyeket teremtve, megnövelve a vásárlóerőt, más szektorokban is növekedést indukálnak.

Jelenleg Magyarország érdekes csapdahelyzetben van, talán ez is az oka annak, hogy a fentebb leírt növekedés még nem indult be.  Kölcsönösen egymásra utaltan együtt él az állam és az állampolgár, hiszen az államnak fizetett adókból nyújt az szolgáltatásokat az állampolgárok részére. Amennyiben Magyarország helyzetét egy kétszereplős (állam; állampolgár), kétállapotú (pozitív, vagy negatív attitűd az adózásra) modellre egyszerűsítjük le, egy olyan társadalmi NASH egyensúlyhoz juthatunk, amelyben egyik fél részéről sincsen olyan stratégia, amely dominálja a másikat. Az ugyanis elképzelhető, hogy az állampolgár fizet adót, mert bízik a kormányzat intézkedéseiben, várva, hogy iskolák, színházak, parkok épülnek, de amennyiben nem látja az elvárt eredményt (az adózásban nem kap erősítést az elvárt eredményekről), adómorálja csökkenni fog. Tovább>>>


Kigyomlálják a nem működő vállalkozásokat

Év eleje óta soha nem látott jelenség tapasztalható a cégvilágban: az újonnan indított végelszámolások száma 2011 első negyedévében messze meghaladta az ugyanarra az időszakra eső felszámolási eljárásokét. A jelenség hátterében az áll, hogy a cégbíróságok sorra indítják a kényszer-végelszámolásokat olyan cégekkel szemben, amelyek nem adtak le mérleget. Tovább>>>


Regisztráljon kedvezménnyel a \'Boldog munkavállalók és az üzleti siker dialógusra\'!

Lehet, hogy a válságból nem csak a költségcsökkentés, visszafogás, nadrágszíj-meghúzás vezethet ki?
Lehet a munkatársaink és saját magunk mentális állapotának javításával, énismerettel és az én tudatos vezérlésével is mérhető sikereket elérni? A „Boldog munkavállalók és az üzleti siker” című rendezvényen ezen kérdésekre is választ kaphat!
Jelentkezzen Ön is rendezvényünkre, éljen a lehetőséggel, regisztráljon kedvezménnyel!
10 % kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból azon jelentkezők számára, akik június 10-ig regisztrálnak. Tovább>>>

 VALÓSÁGOS KINCSESBÁNYA

Május 20.-án rendezték meg ÚJSZILVÁSON a VALÓSÁGOS KINCSESBÁNYA II. Fórumát.
kepvosz.jpgA rendezvény célja volt, hogy olyan hazai megújuló forrásokból származó megoldásokra mutasson rá, amelyek csökkenthetik Magyarország kiszolgáltatottságát, és egyidejűleg sikeresen valósítják meg hazánkban a zöld gazdaság, mint új munkaerő-és energiapiaci modell kialakulását.
A Fórum fő védnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium volt, mellette szakmai és érdekképviseleti szövetségek-köztük a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete- beruházók, és szakemberek teremtettek lehetőséget a szabad eszmecserére, mivel a környezettudatos felelősségvállalás és az energiatudatos gondolkodás mindannyiunk közös érdeke.
Bencsik János államtitkár és Olajos Péter helyettes államtitkár a Kormány szándékairól és cselekvési programjáról beszélt, amelyben a korábbiakhoz képest jelentős szemléletváltás és korszerű energiapolitika bontakozik ki. Különösen fontos a változás a megújuló energiaforrások és a hagyományos energiák felhasználása arányának megítélésében. Figyelemre méltó, hogy kedvező feltételeket kívánnak teremteni a megújuló forrásokból származó elektromos áram átvételéhez, ami a beruházások rövidebb megtérülését segíti elő.
Az előadók sorra vették e megújuló energiák valamennyi fajtáját.  A levegős, illetve a földhőt hasznosító hőszivattyúk, a hazánkban szinte korlátlan mennyiségben jelen lévő biomasszát hasznosító biogáz üzemek, a napenergiát hasznosító napkollektorok és napelemek, a szélkerekek mind alkalmasak a megújuló energiaforrások nagyobb arányú felhasználására. Kirajzolódott, hogy az atomenergia és a fosszilis energiafajták mellett egyre nagyobb arányban lehetséges és szükséges a helyes arányok alkalmazása. Ez a következő években alkalmas jelentős gazdasági növekedés serkentésre, munkahely teremtésre, új szakképzések beindítására.
Külön színfoltja volt a rendezvénynek dr. Petrányi Csaba Újszilvás polgármesterének előadása, amelyben beszámolt a település zöld energiás projektjeiről. Az egyikben a 33 Celsius fokos vízükből  jelentős hőenergiát nyernek, amit a közintézmények fűtésénél tudnak felhasználni. Ebben az évben helyezik üzembe az ország első napenergia parkját, amely 400kw teljesítményével ki tudja elégíteni a település közvilágításának és az intézmények teljes villamos energia szükségletének teljes igényét.


Megnyílt a Telephelyfejlesztési pályázat
 
Kedves közép-magyarországi Cégvezető  !

Budapesten:
középvállakozások 20 % , mikro -és kisvállakozások 30% támogatás
Pest megyében:
középvállakozások 40%, mikro-és kisvállalkozások 40%- 50% támogatás

Önnek van már projektje? Nézzük meg együtt!
 Telephelyfejlesztés - 2011
 Támogatás összege: 5-100 M Ft/ Előleg:25%
Beruházás
új épület építése, meglévő épületek átalakítása, alapinfrastruktúra kiépítése, eszközbeszerzés , épület teljes bérlése (max.24 hóra)
Munkahelyteremtés , teljes bérköltség elszámolható (max.24 hóra)
kötelező járulékok is elszámolhatóak

Még van időnk  előkészíteni a pályázati anyagot, ha Ön szeretne pályázni.
Segítjük összerakni projektjét közösen megtervezzük, elejétől a végéig, az elképzeléstől a megvalósításig, a finanszírozástól a teljes lezárásig.
(A pályázatot 2011 június 30-tól CSAK augusztus 30-ig lehet beadni)

Ha van projektje, ma kell elkezdeni a munkát! Töltse ki előminősítőnket, ezzel elindít egy fejlődési folyamatot cégében, mi megvizsgáljuk alkalmasságát és elmondjuk lehetőségeit.

Használja ki tudásunkat, tapasztalatunkat. Pályázati előminősítő adatlapja visszaküldését követően tanácsadó kollégánk tájékoztatja Önt lehetőségeiről.

Várjuk mielőbb , kitöltött adatlapját akár e-mailben, akár faxon:

Brüsszel Center Magyar Pályázati tanácsadó Központ
e-mail :
div2@bcenter.hu
fax szám: +36 1 402 47 54
telefonos elérhetőségünk:
     +36 1 999 42 03
     +36 1 999 42 11

FIVOSZ Hírlevél szemelvények

FIATAL VÁLLALKOZÓK PRÁGAI HÉTVÉGÉJE – július 1-3-ig!
Egy fantasztikus prágai hétvégére vár a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége. Mikor? Július 1-2-3. Kiknek szól? Azoknak a fiatal vállalkozóknak+vállalkozó szellemű fiataloknak és barátiaknak, valamint senior vállalkozóknak, akik egy szuper hétvége keretében szeretnének tapasztalatokat cserélni, új üzleti kapcsolatokra és lehetőségekre szert tenni, valamint megismerkedni a csodás cseh főváros éjszakai hangulatával némi sör társaságában. Tagunk, a RAVAK jóvoltából pedig mindenki vendég egy finom sörre! A részletekért kattints ide! (Aki volt velünk Velencében, az tudja, hogy ezek életre szóló élmények!)

Mindent a befektetőszerzésről és innovációmenedzsmentről – Tagjainknak 25% kedvezménnyel!
Bojár Gáborral, Kürti Tamással, Oszkó Péterrel és a hazai vállalkozói/befektetői réteg más meghatározó embereivel találkozhatsz személyesen június 1-jén. Kiváló lehetőség, hogy befektetőt szerezz! A VI. Spin-off Planéta 2011. Június 1-jén kerül megrendezésre, a Graphisoft parkban. Bővebb információt itt találsz


Manitu Solar
Napelemes rendszerek

A Manitu Solar 10-15 éves gyakorlattal bíró német napelemes cégekkel dolgozik együtt, hogy a legmegbízhatóbb eredményt nyújtsunk. Tovább>>>                             Szélgenerátor


ÓRIÁSI KEDVEZMÉNY VÁLLALKOZÓKNAK
Papír-írószer-irodaszer-nyomtatvány-irodatechnika 30% kedvezménnyel a SIGNATURE KFT-től csak regisztrált vásárlóknak.
Regisztráció: 
signaturekft@gmail.com